Pentru cine tragi?

Am unele zile lungi, lungi rău.

Și aglomerate, îndesate, sufocante, grele. Unele.

Ei bine, după ce-s la treabă de la opt… când se face șapte sau opt seara și mă uit la ceas, gândind că mai am din momentul ăla încă multe ore de muncă, am nevoie să știu pentru cine trag.

<play> și citește. Sau <play in browser> dacă citești de pe telefon.

E un exercițiu la care apelez doar în cele mai grele zile.

În zilele alea când îmi vine efectiv să las sapa jos, să-mi cer scuze de la toată lumea și să plec acasă, să mor în liniște.

Și ca să n-o tai de nebun, mă gândesc la oamenii pentru care trag, pentru care știu că trebuie să fiu sprijin, sau pentru care aș putea deveni sprijin. Sau pavăză. Proptea. Sau chiar și doar plasă de siguranță.

Fetele mele-s primele. Dacă e o ordine, dar ordine nu-i. Cred că-i vizualizez pe toți pe loc, în aceeași secundă, cu același gând. Andreea, mama, tata… toți.

Fac exercițiul ăsta, uneori trebuie. Pentru că mi-am ales o carieră într-un domeniu frumos. Dar e greu, taică, indiferent de ce citești tu prin reviste și site-uri.

De mic am învățat să mă întreb pentru cine trag.

Ei bine, ea este unul dintre cele mai importante răspunsuri.

Artemis o cheamă.

E sor’mea.

O am în viața mea de la 6 ani. A venit, boț mic și scandalagiu și mi-a întors pe dos toată lumea.

Am avut împreună cea mai frumoasă copilărie pe care mi-aș putea-o închipui.

Și-am crescut, au trecut anii dar a rămas aceeași luptătoare, același om exasperant de corect și șocant de loial.

A, nu e ziua ei, nu de-aia scriu.

Pentru mine, e ziua ei în fiecare zi.

Unul dintre cei mai mișto oameni din viața mea.

O gagică așa mișto cum numai prin cărți din alea de dragoste se mai pomenește.

Sor’mea. Unul dintre oamenii pentru care trag, orice-ar fi.

Tu pentru cine tragi?
Pentru cine te trezești și pleci la luptă, orice-ar fi?
La cine te gândești când ai nevoie de un strop de putere în plus?
Te întreb pe bune, scrie-mi despre el sau despre ea. Cine e?

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Florin Belega
  • 05.04.2019

  In general trag pentru mine, poate suna ca-s un mare individualist, insa felul cum o fac, prin atitudine, energie.. ii motivez si pe oamenii de langa mine. Trageti pentru voi si pentru toti oamenii buni si nebuni din viata voastra! 🙂

  răspunde-i
 • AndreeaZ
  • 03.04.2019

  Ce declarație incredibil de frumoasa ❤️

  răspunde-i
 • Ioana
  • 03.04.2019

  Pe primul loc sunt copiii intotdeauna. Foarte frumoasa poza 🙂

  răspunde-i
 • Diana
  • 03.04.2019

  Într-adevăr, îi văd pe toți deodată și eu. Îmi vin în minte părinții mei care au muncit mult să pot merge la facultatea pe care mi-am dorit-o și mi-ar plăcea să îi pot răsplăti într-o zi. Apoi pentru fratele meu mai mic cu 12 ani, care va avea, cu siguranță, nevoie de sprijinul meu. Și pentru mine și iubitul meu, pentru viitorul nostru.

  răspunde-i
 • Arnăuț Veronica
  • 03.04.2019

  Pentru minunea nostra mica de 3 ani si 5 luni (Matei) si pentru minunatul meu sot! Nu imi puteam dorii altceva mai bun de la viata! Ii iubesc mai presus de orice si asi fii instare sa mut muntii din loc pentru ei!

  răspunde-i
 • Adelina
  • 02.04.2019

  Nu stiu…

  răspunde-i
 • Alina
  • 01.04.2019

  Eu rar comentez postari ale unor oameni pe care nu-i cunosc. Ca mi se pare, cumva, impersonal. Nu ma cunosti, nu te cunosc. Dar am citit comentariile. Eu as spune ca trag pentru oamenii pe care-i numar pe degetele unei maini. Dar numele lor se schimba in fiecare zi. Ca asta-i menirea unui patient advocate si navigator de pacienti oncologici.
  Am ales sa trag asa pentru ca m-am lovit de sistemul medical. Nu cu boala aceasta, dar in acel timp am cunoscut niste oameni. Unele nume sunt arhicunoscute, altele sunt stiute in cercul nostru stramt. Sunt oameni care au ales sa iasa din patratelul limitat al familiei si al oamenilor apropiati. Si pentru asta trag. Ca-i un spital sau un cadru legislativ care usureaza viata pacientilor cu scleroza multipla. Si ma bucura faptul ca viata asta m-a dus asa frumos spre ceva de care nu stiam cam nevoie sa fiu implinita.
  Eu nu mai pot sa trag de multe ori. Si de cate ori am vrut sa spun stop joc, destinul mi-a trimis o noua motivatie. Ca viata te invata de multe ori ca mai poti. Altfel, unde ar mai fi distractia? Daca informatia mea a ajutat un om minunat, care din pacate nu mai este, sa se bucure de inca 9 luni de viata la un nivel functionabil in societate, a meritat sa trag. Si cred ca cel mai frumos moment a fost de ziua mea, cand un apartinator al unei persoane cu cancer mi-a spus simplu, multumesc. In conditiile in care ne cunoastem doar virtual, el fiind la Resita, eu navigandu-l din Bucuresti.
  Pentru asta trag. Simplu. Pentru ca atunci cand am avut nevoie sa traga cineva pentru mine nu a fost nimeni.

  răspunde-i
 • Anemarie
  • 01.04.2019

  Pentru Raza mea de soare,în primul rând.A venit în viața mea,si mi-a resetat totul. Datorită lui sunt omul de azi,el m-a educat si mi-a arătat ce inseamna iubirea necondiționată. Mircea are Sindrom Down, si desi înafară de familia mea si cativa priteni,nimeni nu i-a dat nici o sansa,eu cu el am reusit sa ne facem “lumea noastră “.Oamenii ăștia faini,pentru care eu si Mircea ,contăm, ei sunt “motorul “meu de zi cu zi…

  răspunde-i
 • Trag pentru părinții mei pentru că și ei au tras pentru mine, poate mai tare decât trag eu, iar asta o să mă facă mereu să nu mă opresc din tras. Vreau să-i văd liniștiți, să nu mai tragă ei, pentru că acum are cine..

  răspunde-i
 • Irina
  • 01.04.2019

  Pentru cei 4 copii pe care i cresc singură, pentru minunății mele de fete, pentru băieții mei minunați.In fiecare zi trag pentru ei.Trag de mine sa mai pot .Trag sa i pot vedea oameni mari, și să mă văd bunică.

  răspunde-i
 • Loading...