Până să ne omoare vreo altă boală, ne zdrăngănim definit la scufiță…

Măi, ciudate și contorsionate vremuri trăim.

Sigur, nu ne comparăm cu generațiile care au prins cele două războaie mari sau cu cele care și-au luat în piept anii ăia cei mai grei ai comunismului… dar se pare că recuperăm la capitolul dramă.

Am început să simt tensiunea asta din ce în ce mai tare. Și media are și ea rolul ei în asta, pentru că pe lumea asta exiștă știri de informare… și mai exiștă știri construite parcă doar pentru panică.

Mă rog, la situația în care suntem, te angoasează până și știrile normale la cap, cele făcute pentru informare…

Și pare că toată angoasa asta, toată tensiunea, tot amalgamul ăsta se acumulează.

Iar situația este completată de anularea vacanțelor, constrângerea de a rămâne în țară și de a merge în doar câteva locuri…

Cumva tensiune peste tensiune.

Și mi se pare că au rămas foarte puțin preocupați de propria sănătate a minții. 
Prea puțini care-și fac griji că o iau prin boscheți cu capul.

De aici și urletele continue care se aud de pe Facebook.
Efectiv mi se pare că a ajuns ca un apartament în care ocupanții se ceartă și se bat nonstop, de ți-e și frică să treci prin fața ușii, d-apăi să și intri.

Din angoasă s-a născut și radicalizarea asta a tuturor taberelor.
Nici nu mai contează pe ce bază s-au format taberele… că COVID există sau nu există, că vaccin  sau că nu vaccin, că mască ori că nu mască… e tot un urlet și-o luptă a proletariatului împotriva sinelui său, de zici că se construiesc și se distrug imperii printr-o înșiruire de comentarii în doi. Sau trei. Peri, zic…

Eu am tot tăiat. Din sursele de informare, din prietenii pe care-i urmăresc, din paginile pe care le vizitez… mi se pare singura variantă de a rămâne măcar relativ întreg la cap.

Pentru că toată lumea-și urlă propriile idei și le ridică la nivelul adevărului absolut… așteptând, parcă, să-i vadă pe ceilalți supunându-se cu capul plecat.
Că sabia nu-l taie. Dar nici nu vede soarele…

Selectează. Șterge. Taie. Rămâi întreg la scufiță, că de bujbeci e plină lumea…

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Doina
  • 24.07.2020

  Eu incerc să rămân întreaga la “scufița”! Cam asa”: nu mă uit la posturile cu ” mirifica banda galbena” sau de ce culoare o fi…nuuu…Mă informez cat cred că am nevoie de la știri. Apoi, o muzica buna in funcție de stare, un film bun, o plimbărică, o iesire în curte, cat vreau…o mâncărică buna și o prăjiturică pentru noi în familie! Pe FB fara postări la care se cearta din orice…nuuu…pai ce atâta negativism…Ne maimuțărim nițel, ce daca suntem adulți, ce e de bun simt, o glumita destinde! Nu? In rest, ce o sa fie, o să fie…Prevenție pentru virusache asta, dar nu spre paranoia…In rest sa ne auzim cu bine și de bine! Cred că se poate! Altfel ne dilim cu toții!

  răspunde-i
 • dan
  • 24.07.2020

  🙂

  răspunde-i
 • Monica
  • 24.07.2020

  Uite Cabral, eu ma bucur mult ca ai ales subiectul asta azi. Tocmai am citit ca sotul unei cunostinte si-a luat zilele, ei traiau in America, aveau un copil frumos si o viata linistita. Doar ca el suferea de o depresie pe care nu a inteles ca netratata va duce la acest deznodamant ce nu mai poate fi modificat. Am avut in peajma si eu oameni tineri, minunati care s-au zbatut cu probleme asemanatoare si care nu au access la terapie sau doctori si costurile implicate vindecarii, atunci cand realizeaza ca au nevoie de ajutor specializat, devin motive sa amane, sa mai duca “pe picioare” probleme emotionale care fac viata lor, a partenerilor lor niste curse de genul filmului “Crash”. Putini oameni cu following vorbesc despre cat de afectat este psihicul in vremurile de azi, si cred ca orice mic subiect pe temele astea poate ajuta.

  răspunde-i
 • speedy.gonzales
  • 23.07.2020

  eu de cateva saptamani REFUZ sa ma mai uit la stiri pe orice canal tv.
  la inceput am primit ceva comentarii de la familie ca tineam tv-ul pe orice decat pe stiri, ca vor sa afle noutati
  cand au zis de noutati i-am trimis la site-urile de stiri, sa se uite acolo.
  cam de atunci am observat ca nu mai e asa mare tensiune in casa si parca nu mai suntem asa crispati.

  • Mara
   • 27.07.2020

   Ai mare dreptate! Trebuie doar sa le ti asa “cu coada ochiului” ca sa nu fi complet izolat de informatie.

  răspunde-i
 • Loading...