Oricum ai face, în ochii românului politica te murdărește. Astăzi… Ianțu.

Virgil mi-e prieten de mulți ani. Dacă ți-aș spune fix câți ani ne leagă ți-ai da seama că suntem bătrâni (mai ales el), dar și că suntem buni prieteni (mai ales eu).

Mă rog, aș spune dacă mi-aș aduce aminte. Localizez întâlnirea și împrietenirea cu el undeva în perioada în care începuserăm să ne încasăm pensiile…

Ianțu e un băiat mișto. Bun partener de pahar, face parte din soiul lui Fodor… și-ar petrece viața întreagă stând la masă și vorbind cu prieteni și cunoscuți, amici și necunoscuți.

Eu nu-s ca ăștia, mă ridic de la masă, fac ceva treabă, țopăi… nu mă pot lipi de scaunul ăla 20 de ore.

Mai mult, Virgil Ianțu are darul ăsta al trasului de limbă. Și are răbdare.

Dar ultima chestie pe care a făcut-o nu cred că e potrivită pentru români și România.

A stat de vorbă, pe rând, cu (aproape) fiecare candidat la Primăria București la alegerile astea din 2016.

Nu a vorbit despre administrație, despre măsurile despre care promit marii politicieni că le vor lua… a vorbit despre cu totul și cu totul alte lucruri.

Dar deja asta înseamnă pentru unii că s-a murdărit.

Comentarii primite (n-am editat nimic, sunt toate așa cum au fost scrise de autorii lor):

1. – Nu ma asteptam ca Virgil Iantu sa aprecieze o persoana ca Turcescu ,produsul lui Basescu deci sa cred ca esti si tu basist sau colonel acoperit ca el?

2. – Nea Virgileeeee…..te credeam om serios..

3. – Ajungi prin Timisoara la sfirsit de iulie?

4. – D-le IANTU DACA NU STITI PREA MULTE DESPRE dl. predoiu VA ADUCEM LA CUNOSTINTA CA ACEST DOMN IN CALITATE DE MINISTRU JUSTITIEI A SEMNAT CU MANUTA LUI ACTUL DE REDUCERE A SALARIILOR CU 25% IMPOZITAREA PENSILOR A TAIAT RATIA DE LAPTE PRAF LA NOI NASCUTI (trusoul).

5. – …da nici nu ne intereseaza

6. – AVETI GRIJA DE ACESTI OAMENI ASA ZISI SUNT SECURISTI SI VOI VRETI SA II VOTATI SA VEDE CA SUNTETI PUPINCURISTI

7. – Gata Virgile te ai murdarit si tu!!!!

Ce-a făcut el face parte din alt film, unde campania electorală nu se desfășoară așa cum se întâmplă în 2016.

Nu, nu spun așa cum se întâmplă la noi… uite circul vomitiv din U.S., o campanie electorală penibilă cum n-am mai văzut de multă vreme…

Ianțu Slăbiciunilor, filmele postate până acum:

Totuși, cred că încercarea e bună. Nu putem face pași înainte dacă nu ieșim din cercul ăsta vicios al ideii că… orice faci înspre politică lipește de tine mirosuri fetide.

De-aia avem liderii pe care-i avem. Pentru că alții, de alt gen, se sperie de cum tratăm totul la grămadă.

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • andreeaw
  • 02.06.2016

  eu cred că așa trebuie: să știm cine poate fi om. problema este că politicienii pot trece peste a fi oameni în detrimentul nostru și spre profitul lor. Însă inițiativa lui Ianțu mi se pare de bun simț.

  răspunde-i
 • Adriana
  • 01.06.2016

  De citit am citit,problema e ca tinand cont ca ti-e prieten tind sa cred ca-i tii partea. Dar,pentru ca nu am vazut interviurile in intregime nu am cum sa ma pronunt in totalitate.De obicei,noi romanii ne dam cu parerea inainte sa patrundem in adevaratul sens al discutiei . Si mai punem si eticheta.

  răspunde-i
 • Beatrice
  • 01.06.2016

  Ai mare dreptate…pare ca suntem imuni schimbării, dezvoltării, emancipării si gândirii libere! Urmăresc tot ce se întâmpla pasiv, dintr.un alt colț de lume si singura legătura cu țărișoară noastră o am pe Facebook ( nu urmăresc programe TV din țara, nu citesc știri sau cancanuri).Dar ceea ce văd aici, in spațiul virtual, ma face sa ma întreb zi de zi, DE CE?? De ce atâta răutate, de ce nu putem vedea partea pozitivă in nimic, de ce nu ne bucurăm de nimic, de ce nu lăudam ceva buna si mereu aducem in fata ce nu se face?! De ce nu încurajam pe cineva care a venit cu o idee noua, cu o alta perspectiva?? Eu spun bravo Virgil, super inițiativa! Avem nevoie si de altceva!!!

  • Nimeni
   • 01.06.2016

   Toti vrem sa (ne) fie mai bine dar niciunul dintre noi nu face nimic concret. Totul ramane la stadiul de idei, dorinte, vise ..

  răspunde-i
 • Mihai
  • 01.06.2016

  Nu are legatura cu articolul.
  Nu stiu daca stii dar piata eSports la nivel global e destul de importanta si intr-o crestere acentuata. In contextul asta poate poti sa scrii ceva despre PGL, care in momentul asta organizeaza in Manila una dintre cele mai mari competitii de gen din lume ( premii totale de 3 milioane de $ si costuri de productie cred ca de vreo 2 ori mai mari de atat). In situatia de fata in care nu avem foarte multe lucruri cu care sa ne putem lauda ca si romani sa avem o companie foarte apreciata la nivel global si care produce unele dintre cele mai bune evenimente de profil din LUME!!! ar trebui sa fie super mediatizata. Avem si un jucator roman care participa la competitie.
  https://www.facebook.com/pglesport/
  http://www.themanilamajor.com/
  Poate poti sa le faci putina publicitate gratuita :D.
  P.S. Nu am absolut nicio legatura cu baietii si fetele de la PGL

  răspunde-i
 • Loading...