Ori suntem oameni ori nu mai suntem…

Toamna, seara, trafic calm. In fata mea un Matiz se misca alene pe banda II a bulevardului, fara graba si parca putin ezitant. Pe dreapta masini parcate, pe stanga se unduiau pe sine doua tramvaie ruginite… cand n-ai pe unde depasi stai cuminte-n banda ta.

Mai inaintam vreo 30-40 de metri si de pe o straduta din dreapta se arunca in trafic – mai-mai sa rupa Matizul in doua – un A8 negru. Asta se baga direct pe banda a II-a fara cel mai mic gand sa se asigure sau sa acorde prioritate, Matizul scrasneste din toti tamburii, franez si eu in spatele lui.. asta in timp ce A8-ul opreste la stop intr-un unghi de 30 de grade fata de longitudinala soselei, ocupand amandoua benzile. Intind gatul si vad cum de pe geamul soferului spanzura o mana pe care se labarteaza slinos un ceas de aur (sau oricum, gold-like).

Matizul opreste in spatele A8-ului si claxoneaza. E, in precis acest moment s-au inversat polii magnetici ai Pamantului, au luat-o radiatiile solare razna si s-a desfundat canalizarea din Glina. Caci fix de la acest claxon s-a dezlantuit a 3-lea razboi mondial, la nivelul sectorului 1. Usile A8-ului s-au cracanat brusc si din el au coborat 3 domni.

Ce mortii tei ma claxonesti tu pe mine, ba saracule?!

Am vazut clar si distinct momentul in care soferul Matizului a inceput sa invarta frenetic manivela de inchidere a geamului. Cei 3 domni au ajuns langa Matiz, au slobozit niste flegme scarboase pe parbrizul omului si au inceput sa traga de clantele usii. Eu deschid geamul:

– Serifilor, lasati scandalul ca omu’ are dreptate… Ori nu m-au auzit ori erau prea prinsi intr-un scandal care le convenea: unu la trei.

La Matiz se aprind lampile de marche-arriere (de marsarier, zic), semn ca omul vroia sa dea in spate, bag si eu in marche-arriere dar cand ma uit in oglinda… troleul era aproape lipit de mine, si atunci incep sa iau in calcul ideea ca trebuie sa intervin. Si ma uit din nou la Matiz sa vad daca… si vad in Matiz, pe bancheta din spate, un cap mic de copil. N-am mai gandit prea mult, am deschis usa si-am coborat din masina in acelasi timp.

Lucru prost sau deloc gandit, dupa cum spuneam, caci aveam centura pusa. Care centura s-a intins cat a putut, si-apoi m-a tras cu putere inapoi, fix cat sa dau cu ceafa in montantul B al masinii. Ma ridic de jos plin de spume si deja ametit si crizat de la lovitura in ceafa incep sa urlu la cei 3 muschetari.

Nu stiu daca am precizat vreodata… romanul are o capacitate incredibila de a memora, improviza si reda felurite injuraturi. Iar eu sunt roman.

Cert este ca dupa ce-am comunicat romaneste cu cei 3 domni, acestia luand in calcul ca sunt un individ de 2m si 120 de kg, s-au retras bombanind in interiorul A8-ului si au plecat in tromba (tracand pe rosu).

Am stat apoi de vorba cu omul din Matiz si-mi spunea cu niste ochi mari… Dom’le, daca nu te bagai astia ma dezasamblau!

Nu stiu daca-l dezasamblau sau nu, dar stiu ca am facut ce trebuia. Si stiu ca daca cei 3 domni ar fi avut chef si cohones de bataie am fi ajuns la un circ si-un tambalau de toata frumusetea, si eram sigur ca degeaba as fi spus eu ca am intervenit ca sa-l ajut pe om si pe copilul lui… stirea de prima pagina ar fi spus cu totul altceva, nu-i asa? 🙂

Revenind insa la ideea principala… tu ai actionat vreodata impotriva unei nedreptati sau a unei situatii incorecte? Ai iesit vreodata in fata si ai facut ceea ce trebuia facut?

Daca-mi povestesti, am organizat cu Microsoft Romania si un mic concurs pe tema asta (poti castiga o licenta de Windows 7). Trebuie sa povestesti aici cum ai reactionat impotriva unei nedreptati sau a unei situatii incorecte si dai “Like”paginii lor de FB. De restul ma ocup eu… 🙂

Pe aceeași temă

Comentariile sunt ascunse momentan

Dar tu poți adăuga oricând comentariul tău pentru concurs.

Lasă un comentariu la acest articol...