Orange Explorer and the augmented reality.

Eram foarte curios sa aflu cea mai noua treaba wow! a Orange, adica Orange Explorer, insa s-a nimerit ca exact in momentul lansarii eu sa ma aflu la vreo 3.500 km departare de Bucuresti. Asa ca am pus mana pe telefon si-am trimis-o pe sefa echipei de “Urgente si Rezolvari”. Si pentru ca vreau sa fiu corect si sa nu povestesc ca si cum as fi fost eu acolo, o sa reproduc mailul primit de la ea:

Permiteti sa raportez!

Am fost la evenimentul solicitat si am retinut urmatoare informatii:

Aplicatia Orange Explorer functioneaza cu ajutorul unor markere.

Aplicatia poate fi descarcata si pe un telefon cu cartela/abonament din alta retea de telefonie mobila fara probleme.

Aplicatia este usor de utilizat. Pasul 1 – o descarci gratis de pe App Store in cazul meu, Pasul 2 – selectezi Graffiti sau Muzeul Antipa, Pasul 3 – incadrezi dreptunghiul cu markere si dai scaneaza. O sa-ti apara ori o imagine cu graffiti ( la Metrou) ori unul din cei 2 mamuti de la Antipa pe care ii poti misca cum vrei apasand cu degetul pe ecran. Adica mamutul vine spre tine, pleaca, se duce in stanga – dreapta, se ridica in 2 picioare la dublu click pe ecran. Sa nu uit, aplicatia poate fi descarcata si din Google Play (uite link).

Bineinteles ca aplicatia permite efectuarea de poze cu respectivele imagini si salvarea lor in telefon. Practic poti sa te pozezi tinand mamutul in mana, daca vrei, ceea ce este chiar misto. Singurul minus este ca la Antipa parca era mai greu sa faci poze, aplicatia fiind mai sensibila la orice miscare a telefonului. Si te trezeai cu fundul mamutului in prim-plan sau pur si simplu disparea din cadru. 🙂

In total sunt 8 markere in statiile de metrou Eroilor, Grozavesti, Unirii 1 si 2, Universitate, Victoriei 1 si 2 si Aviatorilor;

Cele 8 graffiti au fost facute de Mist, Suflo, Serm si Boeme. Baietii cica sunt cunoscuti si ar fi contribuit si la lucrarea de pe zidul din Str. Arthur Verona.

Cei de la Orange au spus ca aplicatia este functionala tot timpul, nu are termen de valabilitate, campania de la metrou cu expozitia de Graffiti se termina pe 15 august iar la Antipa mamutii pot fi vazuti 3D pana in toamna.

Ti-am pozat QR-urile din Muzeul Antipa. Am inteles ca daca le printezi sau le pui intr-un loc vizibil telefonul tau ar trebui sa le poata citi si ai putea sa te joci si tu cu cei 2 mamuti.

Aplicatia e chiar misto, cand te intorci sa te duci neaparat cu Ino si sa-i arati treaba asta!

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...