Sari la conținut

Stiu ca ne hahaim mai tare daca vorbim despre perversa de pe Targu’ Ocna, dar… totusi.
Recitalul are loc miercuri, 27 oct. ora 19:00, la Ateneul Roman. Va canta violoncelistul Mischa Maisky, alaturi de fiica lui, Lily Maisky.
Desi e artist de muzica clasica, tipul e foarte neconventional, chiar excentric.
Mai jos am pus cateva inregistrari cu artistul. Unele sunt in compania altor titani ai muzicii clasice (Repin, Argerich, Lang Lang, Joshua Bell etc)
Misha Maisky aici.
Mischa Maisky in concert.
Mischa Maisky alaturi de Martha Argerich, Joshua Bell, Henning Kraggerud, Yuri Bashmet aici.


La 17 ani Mischa Maisky câştiga prima sa competiţie de violoncel, la Leningrad. Au urmat numeroase alte premii, culminând cu debutul său la Carnegie Hall (New York), alături de Orchestra Simfonică din Pittsburg. În urma concertului, un admirator i-a oferit un violoncel din secolul al XVIII-lea, instrument la care cântă şi în prezent.

Muzician de talie mondială, Mischa Maiksy este invitatul regulat al celor mai prestigioase festivaluri internaţionale. Supranumit un Paganini al violoncelului, susţine anual concerte alături de orchestre şi filarmonici din Viena, Berlin, Londra, Israel, Paris, New York sau Tokyo. A interpretat, de asemenea, în compania unor mari nume precum
Martha Argerich, Leonard Bernstein, Vladimir Ashkenazy, Daniel Barenboim şi Giuseppe Sinopoli.

Născut în Letonia, educat în Rusia, repatriat în Israel, Mischa Maisky se consideră un cetăţean al lumii: „Cânt la un violoncel italian, cu arcuri franceze şi germane, corzi din Austria şi Germania. Fiica mea a fost născută în Franţa, fiul meu cel mare în Belgia, cel mijlociu în Italia şi cel mai tânăr în Elveţia. Conduc o maşină japoneză, port un ceas elveţian, un lănţişor indian şi mă simt acasă oriunde oamenii apreciază muzica clasică”.

Pe 27 octombrie gazda sa va fi Ateneul Român, unde va interpreta alături de fiica sa lucrări de Beethoven, Schumann, Debussy, Granados, Albeniz, Cassado şi Manuel de Falla. Biletele pentru recital se găsesc online pe eventim.ro, în librăriile Humanitas şi în reţelele de magazine Germanos, Vodafone şi Orange.

13 comentarii despre "Ora de cultura: Mischa Maisky"
 1. Cabral Ibacka

  … macar atat! :D

 2. jamilla

  omule, ce s-ar face poporul fara cate o mica ora de cultura :D

 3. jamilla

  sa scrii si de ana veismane :-)

 4. Radu-Mihai

  De ce mama naibii stau in Oradea? :( Mi-ar fi placut sa particip la acest concert.

 5. Raluca Fabuloasa

  Totusi, pentru omul de rand, biletele sunt mult prea scumpe. Mai bine sa stea in fata televizorului si sa se uite la stiri bombastice decat sa plateasca o suma rontunjoara pentru un bilet la un concert de muzica simfonica – cel putin in spiritul asta au fost educati pana acum.

 6. Cabral Ibacka
 7. Andra

  :) frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.