Sari la conținut

Sunt, inafara de job-ul principal de prezentator tv, entertainer de party, MC de club, prezentator de evenimente speciale si host. Ma pricep sa interactionez cu oamenii, imi place sa interactionez, stiu sa vorbesc in asa fel incat cei cu care intru in contact sa se simta bine, stiu ce am de facut in asa fel incat prezenta mea sa dea un plus si sa ridice nivelul petrecerii sau al evenimentului.

Cred ca se datoreaza si faptului ca atunci cand sunt in studioul de televiziune nu vorbesc cu o camera ci cu cei care stiu ca se afla acasa.

Si cred ca se datoreaza si faptului ca am invatat sa ascult, stiu sa iau ce trebuie dintr-o critica astfel incat data viitoare sa fiu si mai bun, si las sa treaca pe langa mine laudele… atunci cand vin.

Probabil ca de-afara se vede ca-i usor. La fel ziceam si eu cand il vedeam pe Octavian Ursulescu pe scena de la Mamaia, acum multi ani. Am invatat in toti anii astia, si cred ca-s peste 13, ca nu e usor deloc. Trebuie sa ai mintea limpede, sa ai ochii deschisi tot timpul, trebuie sa ai seriozitatea inauntru si o veselie naturala pe-afara.

Ei bine, pana acum vreo 2 ani, cand bugetele erau grasute si dodoloate, evenimentele speciale erau multe si trase la indigo: facem aia, si aia, si aia, faci tu momentul de introducere, avem niste speech-uri, apoi avem cantarea, mai spui tu cateva vorbe si intra DJ-ul.

Teoretic, din punct de vedere al MC-ului, cu cat e mai simplu cu atat e mai usor. Dar practic… nu-i asa. Caci te frustreaza ca stii ca ar merge facute si alte chestii, ai putea aduce ceva in plus, ai putea ridica petrecerea si mai sus. Si toate treburile astea nu ar insemna buget mai mare ci doar niste neuroni consumati si ceva interes in plus din partea agentiei si a clientului.

Ei bine, de anul asta eu simt o schimbare foarte mare. Poate e vorba de o restrictionare a bugetelor, de o maturizare a agentiilor, de cresterea asteptarilor clientilor… cert este ca stilul de constructie al evenimentelor s-a schimbat.

Se lucreaza cu mult mai multa grija fata de oamenii care sunt prezenti la eveniment, agentiile gandesc totul din prisma invitatilor si a nevoilor si dorintelor lor, clientul este mult mai interesat sa iasa foarte bine, nu numai sa iasa bine sau… doar sa fie bifat evenimentul in calendar ca facut.

Exemplu? Acum ceva saptamani am prezentat un team-building. O firma a dorit sa-si apropie angajatii, sa-i faca sa interactioneze in alt mediu, sa invete sa lucreze in echipa dar in alte conditii decat cele normale.

Cum? Am tras un concurs de gatit! Dar nu asa, oricum… ci unul cum vezi in filme! 3 probe principale, alte probe intermediare, logistica si dotari tehnice asa cum se cerea… a iesit perfect!

De ce spun asta? Pentru ca cele 4 echipe participante au intrat in concurs pe picior de razboi, se contestau pana si la numarul de cartofi avuti la dispozitie! Dar de la un moment dat incolo… atmosfera a devenit una de petrecere. S-a ras, s-a dansat, s-a gatit la gramada, s-au ironizat reciproc (si toti pe mine, pe buna dreptate… cu trompeta aia alba in cap n-ai cum sa primesti decat misto-uri), a iesit perfect. De ce? Pentru ca productia evenimentului a fost bazata pe estimari corecte fata de ce ar fi avut nevoie invitatii.  Caci asta mi se pare cheia… sa stii cui te adresezi si sa construiesti totul in jurul celui caruia te adresezi, nu sa faci chestii la indigo si sa incerci astfel sa-ti dresezi invitatii.

De ce avem atatea reclame de care radem? Pentru ca o agentie, un copywritter si-un client au facut ceva doar pentru a face. De ce avem atatea reclame bune, pe care le privim si le apreciem  (si din cauza carora cheltuim si bani)? Pentru ca agentia, copywritter-ul si clientul au gandit si si-au dat interesul in asa fel incat mesajul sa ajunga cum trebuie la oamenii carora se adreseaza. Nu-i o loterie, e matematica curata…

O sa incep sa scriu despre evenimentele pe care le prezint si despre agentiile cu care lucrez, mai dau din casa… poate se aude si-acolo unde nu s-a auzit pana acum.

Evenimentul pe care l-am dat exemplu acum l-am facut impreuna cu Freecomm.

Si-acum… puteti sa faceti misto de poza de mai sus… :)

24 comentarii despre "In off-line se fac chestii altfel. Bune."
  1. dush

    hehehe, de la nashu ti se trage…vezi? deja ai sort, mai tre sa te apuci sa faci aluat de cornulete :))

    răspunde
  2. ioana

    pai si asa ziceai ca acu esti gospodina casei….:)hai ca nu iti sta rau.si e dovedid barbatii sunt mai buni decat femeile ca bucatari.

    răspunde
    • Cabral Ibacka

      Ce va mai place sa radeti de noi cand ne vedeti la cratita…
      … si noua cand va vedem pe voi ca va chinuiti 3 ore sa infiletati un surub.
      Cred ca e chit.

      Cu toate ca mi se pare ca noi iesim tot timpul in dezavantaj…

  3. Andra

    Hai ca esti chiar sic :).
    Apropo stau la cratita dar si la infiletat suruburi sunt rapida ,sac :)

    răspunde
  4. alex

    Deci acum vedem cum arata „negresa gospodina” :D Si nu stiu de ce, dar cred ca Andreea o sa faca misto mai grav decat am putea face noi :P
    Albul ala de la clopot scoate negrul in evidenta. E un contrast foarte ok sa stii…nu are de ce sa nu iti placa :D

    răspunde
  5. gizmata

    clatite stii sa faci ? :D pentru ca la asta ma duce pe mine gandul cand vad poza asta :D

    răspunde
  6. Mihaela

    Ce gatesti azi? Ca vine Andreea dupa concurs si-ti mananca si urechile. Nu cred ca poti sa faci pe entertainer-ul cu ea cand ii e foame…..Vezi ca nashu’ a bagat muraturi pe FB, trebuie sa te infiintezi si tu cu ceva….
    Ala e coif de bucatar sau casca de protectie?

    răspunde
    • Cabral Ibacka

      Nasu puse muraturi, stiu, se lauda de zici ca a inventat singurel castravetele murat, nu altceva!
      De gatit… nu gatesc nimic, sper sa nu fie complet epuizata si s-o scot la un covrig in oras. Sper…

    • Mihaela

      Hai mai ca e baiat bun…mai vine el sa te-ajute cand oi fi la greu dupa ce vede comentariul? Te baga pe lista de asteptare dupa aia.
      Mi-aduc aminte de Toma Caragiu saracul cand zicea apropo de covrig…..cand zicea ca o sa ajungem sa mancam gaura de la covrig…Ai grija cu ea ce-i dai covrigul sau ……ca si asa e subtirica saraca.

  7. ghea

    cum era postul ala cu „negresa gospodina”?

    ps.sunteti teribili !!!

    răspunde
  8. Irina

    Toata seara au povestit participantele despre tine :). Chiar daca le-ai pus la cratita, le-a cam placut…

    răspunde
  9. jademan

    Da. Merge. :D

    răspunde
  10. Laura M

    :))))))
    Iti sta foarte bine la cratita :P
    Invitatia de nunta in viziunea Andreei si poza asta sunt preferatele mele :)))

    răspunde
  11. Malina

    dar in real life, tu stii sa gatesti?

    răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.