O doamnă cu mașina a lovit intenționat un biciclist. Ce se întâmplă acum?

Nu vreau să mă dau deștept (orice prost moare încercând asta), nu vreau să fiu nici părtinitor și nici să influențez părerile.

Sunt trei minute de filmare în care o doamnă nu acordă prioritate biciclistului, apoi îl urmărește cu mașina și-l lovește, apoi intră în scenă și Poliția.

Vorbim de un film montat din care lipsesc niște secvențe. Nu știu dacă relevante…

Uită-te la film și spune-mi și mie ce crezi:

Care e vinovat? Cum ar fi trebuit să decurgă povestea?

O să vă rog să nu jigniți pe nimeni, nu facem nimic dacă aruncăm aiurea cu cuvinte…

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Just ME
  • 05.12.2016

  In primul rand si eu ma mai iau cateodata de biciclisti dar doar cand este cazul, in materialul de mai sus acea specimena care nu stiu de ce mai are permis este clar ca savarseste o fapta care se incadreaza destul de bine la tentativa de omor . Daca biciclistul in momentul loviturii se dezechilibra, cadea si se lovea la cap…si asta pentru simplul fapt ca i-a atras atentia ca nu i-a acordat prioritate, din cate stiu biciclisti sunt considerati participanti la trafic si trebuiesc tratati ca atare. Corect ar fi fost ca duduia sa astepte frumos pe sensul ei pana avea calea libera sau pana i se oferea posibilitatea de a trece, dar de ce sa dea prioritate unui amarat de biciclist in opinia ei…daca eram eu sau altcinava cu masina in locul biciclistului, trebuia sa franez si sa opresc, chiar daca eram pe drum cu prioritare?!!?! La soferi se termina in cel mai fericit caz cu niste claxoane si cateva injuraturi in cazurile fericite, un simplu ciocanit in geam nu cred ca a fost ceva foarte deranjant, ba din contra i-a atras atentia sa inteleaga proasta ce a facut. Sincer cu toata camera ei ii dadeam o mama de bataie la cum s-a comportat pfff . Nu inteleg de ce politia nu ia masuri asupra acestor specimene si le lasa sa circule libere avand in vedere ca nu este prima abatere…

  răspunde-i
 • SalajanBike
  • 25.09.2016

  Doamna Diana Kiss mi-a tăiat calea ,încercând sa intre pe interzis. Aceasta a oprit în fata mea ca sa iasă alta mașina. In momentul următor i-am bătut în geam pentru a atenționa-o ca nu are voie sa intre pe acolo, și mi-am continuat drumul uitându-mă la dansa cum se apleacă sa ia de pe bord o camera video compacta. După câteva secunde vad mașina urmărindu-mă. După aproximativ 300-400 metri ma trezesc lovit de aceasta și fugind de la locul “accidentului”. O urmăresc și eu pe aceasta și o prind la 100 metri distanta unde m-am dus sa vb cu ea, dar aceasta a dat cu spatele lovindu-mi bicicleta. Văzând acest lucru m-am panicat si am scos telefonul sa sun la 112 dar norocul meu a fost ca a trecut un echipaj în acel moment pe acolo asa cum sa și văzut.
  Aceasta femeie este cunoscuta ca o persoana influenta cu multe sesizări de aceasta natura la secție 9 politie.

  – Ajungând la secție am depus plângere împotriva Dianei Kiss care în fata agentului mi-a spus “DE DATA ASTA M-AI FĂCUT!”.
  – Dupa aceea zi, am mai fost contactat de către secția 9 pentru a completa la declarație ca nu dețin acte medico legale de la IML.
  – Au trecut 2 luni și nu se mai știe nimic despre acest caz, și nici nu am fost anunțat în termen legal de 30 de zile despre “starea” dosarului.

  răspunde-i
 • Bysy
  • 12.09.2016

  Sunt țări în care motciclistul are voie sa circule pe linia continuă printre benzi

  răspunde-i
 • Dani
  • 19.08.2016

  Pornind de la premisa ca a fost prima grija care i-a scurtcircuitat sinapsele, intrebarea politistului e naucitoare.
  Putin mai sus, VasilescuMihaela a evaluat cu umor si obiectivitate situatia. Subscriu!

  @Cabral – Chapeau, monsieur! Ti-am spus ca mai trec 😉

  răspunde-i
 • Lucian
  • 11.08.2016

  Prima intrebare a politistului a fost : ” Ati acrosat-o pe doamna sau nu ati acrosato ?” Din start, in viziunea politistului, reiese ca este biciclistul de vina. Acuma eu astept un deznodamant, sper ca biciclistul sa nu primeasca vreo amenda sau ceva, ca nu ar fi exclus 🙂

  • Lucian
   • 11.08.2016

   “Acrosat-o” – imi cer scuze ca m-am grabit la al doilea cuvant si nu am pus cratima.

  răspunde-i
 • Radu Ts
  • 11.08.2016

  A devenit un tabu asa numita “lipsa de repect fata de biciclisti sau motociclisti”. Din pacate eu cred ca aceasta lipsa de respect este general valabila si nu doar pentru categoria mai sus mentionata, ci in general intre soferi si mai rau chiar pietoni. Apucaturile de justitiar care tine sa demonstreze ceva, ca sa nu mai zic de orgoliile personale care nu-si au loc in trafic cat si ipocrizia imensa sunt caracteristicile soferilor romani general valabile.
  In ce priveste biciclistii si motociclistii, facand eu insumi parte din una din aceste categorii, din punct de vedere al soferului de autovehicul, pot spune ca in realitate eu am intalnit mult mai multa lipsa de respect din partea lor, si mai ales a motociclistilor. Inteleg avantajul “strecuratului” dar cand miscarile tale sunt atentate la propria-ti viata….

  răspunde-i
 • Titi
  • 07.08.2016

  Un pic de parnaie si gata. 🙂

  răspunde-i
 • Ionut
  • 04.08.2016

  Din curiozitate m-am uitat si la alte filmulete ale biciclistului. Pare ca mai tot timpul “si-o cauta” avand un comportament provocator. Cand provoci 20 de oameni cred ca ar trebui sa te astepti sa primesti cel putin o replica dura
  Nu incerc sa scuz comportamentul doamnei (chiar deloc), dar incidentul ar fi putut fi evitat cu putin tact din partea biciclistului.

  răspunde-i
 • Radu
  • 03.08.2016

  Ok! Femeia a gresit… dar pentru asta biciclistul nu trebuia sa dea cu pumnul in masina.
  Asta a provocat-o pe femeie.
  Biciclistul vrea conflict si l-a avut.
  As vrea sa stiu daca el ar gresi si cineva i-ar lovi bicicleta cum ar reactiona?
  Sa nu imi spuneti ca biciclistii nu gresesc.
  Citesc comentariile razboinice si nu imi vine sa cred.
  Suntem toti dalmatieni si latram.
  Eu va dau un singur sfat. Oamenii gresesc, iertati si treceti mai departe, evitati conflictul.
  PS Detin ambele calitati… sofer si biciclist. Incerc sa respect regulile… nu reusesc tot timpul!

  răspunde-i
 • florinch
  • 03.08.2016

  Autoturismul a inceput sa vireze stanga de la secunda 2, cand biciclistul mai avea de parcurs inca cca 20 – 25 m pana la intersectie. In secunda 4 autoturismul era complet in intersectie in timp ce biciclistul s-a apropiat cam de la 10m la 5m de intersectie.
  Din punctul meu de vedere biciclistul ar fi trebuit sa acorde prioritate autoturismului intrucat acesta efectua deja manevra schimbarii de directie. Nu stiu ca in codul rutier actual sa fie definita vreo distanta fata de intersectie la care sa se situeze conducatorul vehicului care are prioritate pentru a i se acorda prioritatea. Pe vremuri, unul din fostele coduri rutiere, vorbea de intrarea simultana intr-o intersectie a vehiculelor, vorbea de reducerea vitezei pana la limita evitarii oricarui pericol. Eu am luat carnetul in 1987 (ca sa definesc “pe vremuri”).
  Biciclistul a avut un comportament agresiv, gestul lui de-a bate in geam il interpretez ca o admonestare de forma “trebuia sa-mi acorzi prioritate soferule!”. Gestul soferitei a fost tot agresiv. Daca in locul soferitei ar fi fost un interlop, cel mai probabil oprea masina si-i tragea o mama de bataie biciclistului de-i scotea injuraturile din cap. Fiind femeie a reactionat agresiv asa cum a putut, trantindu-l de asfalt. Nu cred ca a intentionat sa-l omoare. Instanta va decide.
  In occident am vazut un alt comportament al participantilor la trafic. Toti sunt mult mai calmi, mai binevoitori. Nu tin mortis sa faca uz de dreptul lor de prioritate. In Germania, in intersectii aglomerate exista notiunea de “fermoar” ca sa nu treaca doar cei de pe drumul cu prioritate. Ca sa dau un mic exemplu. La noi toti participantii la trafic sunt nervosi: soferi, biciclisti, pietoni. Nu chiar toti, dar cei mai multi.

  răspunde-i
 • Loading...