Nelu, the beginning. Sa cunoastem personajele. [Nelu 1]

Nelu e un baiat misto. E din Iasi, are cu 2 ani mai mult decat mine, gagiu muncitor si in banca lui, ne cunoastem de multi ani.

A pornit de jos, ca 95% din oamenii din tara asta si acum a ajuns sa se descurce bine spre foarte bine. Povestea lui e simpla, printr-o intamplare fericita a ajuns sa-si faca studiile in Germania, si venind el in tara in vacanta a adus si doua telefoane mobile. Asta se intampla pe vremea cand Connex-ul era in primii ani, si telefoanele de la operator costau cat un rinichi.

Si vazand el ca dupa ce a vandut cele doua telefoane in Romania, i-au ramas destui bani incat sa-si cumpere o masina (un Golf 1), a spus ca e cazul sa insiste putin. A adus 4 telefoane, apoi 40, pana ce a terminat studiile aducea cateva sute pe saptamana. Spagi la vama, soferi angajati pe microbuze, imprieteneli la preturi la magazinele din Germania… in sfarsit, nu e cea mai legala afacere din lume dar asta a facut. Acum ne poate lovi corectitudinea si-l putem blama, dar… asta a facut si oricum nu despre asta vorbim. Cand a terminat faculta si s-a intors in tara avea bani buni stransi la ciorap (pentru ca nu, nu a facut arogante intre timp).

Si in loc sa vina in tara si sa-si ia repede o masina de cateva zeci de mii, sau un p+3-2+piscina+spa, a preferat sa stea cu chirie si sa mearga in continuare cu Golful 1, investind banii. Si i-a investit atat de frumos incat dupa doi sau trei ani, pentru micul lui trust de presa a primit o oferta de 4 milioane de euro. Nu, nu l-a vandut.

Dar in schimb a trebuit sa se mute in Bucuresti. Si pentru ca s-a mutat in Bucuresti, l-au convins alti prieteni ca trebuie sa-si ia si o alta masina, ca trebuie. Si si-a luat un BMW X5. Negru.

Si de aici incepe povestea noastra…

– Ba, hai la o cafa!

– Nelule, vin, dar nu am decat o ora. Unde?

– Eu sunt pe Dorobanti.

– Bre umanule da’ ai cam inceput s-o rupi in fite.

– Hai ba ca-i misto, poate cunosc si eu o crestina.

Ajung in Dorobanti, Nelu statea cuminte la o masa, X5-ul parcat undeva pe strada…

Ne punem noi la taclale, radem si ne amuzam, in timpul asta Nelu era cu ochii girofar. La un moment dat ia nota, se uita la ce-am baut, arunca o bancnota pe masa si spune Hai, e a patra oara cand trec! si-o rupe la fuga catre masina lui. Eu raman cu gura cascata, mai verific o data nota si o iau la fuga dupa el. Ne suim in masina, se arunca in trafic, facem stanga pe Dorobanti, o luam spre Romana, si da-i!

In timpul asta eu tot intrebam ce-a luat foc, ce s-a furat, unde e cu omor.

– Sunt doua blonde intr-un Peugeot 206 cabrio care au trecut prin fata cafenelei de 5 ori! E treaba!

– Ce treaba Nelule?!

– Gata, imi refac viata sentimentala!

– Te-ai tampit… e clar, cred ca-i varsta…

– Nu ba, nimic nu intelegi. Fetele se plimba in gol, asta inseamna ca au timp, asta inseamna ca… e loc de agatat!

– Bai Nelule, nu cred ca asta vrei…

– Vreau, vreau!

… si a avut-o.

Dar continuarea ceva mai tarziu.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • […] Nelu, the beginning. Sa cunoastem personajele. June 4th, 2009 Nelu e un baiat misto. E din Iasi, are cu 2 ani mai mult decat mine, gagiu muncitor si in banca lui, ne cunoastem de multi ani. A pornit de jos, ca 95% din oamenii din tara asta si acum a ajuns sa se descurce bine spre foarte bine. Povestea lui e simpla, printr-o intamplare fericita a ajuns sa-si faca studiile in Germania, si venind el in tara in vacanta a adus si doua telefoane mobile. Asta se intampla pe vremea cand Connex-ul era in primii ani, si telefoanele de la operator costau cat un rinichi. Si vazand el ca dupa ce a vandut cele doua telefoane in Romania, i-au ramas destui bani incat sa-si cumpere o masina (un Golf 1), a spus ca e cazul sa insiste putin. A adus 4 telefoane, apoi 40, pana ce a terminat studiile aducea cateva sute pe saptamana. Spagi la vama, soferi angajati pe microbuze, imprieteneli la preturi la magazinele din Germania… in sfarsit, nu e cea mai legala afacere din lume dar asta a facut. Acum ne poate lovi corectitudinea si-l putem blama, dar… asta a facut si oricum nu despre asta vorbim. Cand a terminat faculta si s-a intors in tara avea bani buni stransi la ciorap (pentru ca nu, nu a facut arogante intre timp). Si in loc sa vina in tara si sa-si ia repede o masina de cateva zeci de mii, sau un p+3-2+piscina+spa, a preferat sa stea cu chirie si sa mearga in continuare cu Golful 1, investind banii. Si i-a investit atat de frumos incat dupa doi sau trei ani, pentru micul lui trust de presa a primit o oferta de 4 milioane de euro. Nu, nu l-a vandut. Dar in schimb a trebuit sa se mute in Bucuresti. Si pentru ca s-a mutat in Bucuresti, l-au convins alti prieteni ca trebuie sa-si ia si o alta masina, ca trebuie. Si si-a luat un BMW X5. Negru. Si de aici incepe povestea noastra… – Ba, hai la o cafa! – Nelule, vin, dar nu am decat o ora. Unde? – Eu sunt pe Dorobanti. – Bre umanule da’ ai cam inceput s-o rupi in fite. – Hai ba ca-i misto, poate cunosc si eu o crestina. Ajung in Dorobanti, Nelu statea cuminte la o masa, X5-ul parcat undeva pe strada… Ne punem noi la taclale, radem si ne amuzam, in timpul asta Nelu era cu ochii girofar. La un moment dat ia nota, se uita la ce-am baut, arunca o bancnota pe masa si spune Hai, e a patra oara cand trec! si-o rupe la fuga catre masina lui. Eu raman cu gura cascata, mai verific o data nota si o iau la fuga dupa el. Ne suim in masina, se arunca in trafic, facem stanga pe Dorobanti, o luam spre Romana, si da-i! In timpul asta eu tot intrebam ce-a luat foc, ce s-a furat, unde e cu omor. – Sunt doua blonde intr-un Peugeot 206 cabrio care au trecut prin fata cafenelei de 5 ori! E treaba! – Ce treaba Nelule?! – Gata, imi refac viata sentimentala! – Te-ai tampit… e clar, cred ca-i varsta… – Nu ba, nimic nu intelegi. Fetele se plimba in gol, asta inseamna ca au timp, asta inseamna ca… e loc de agatat! – Bai Nelule, nu cred ca asta vrei… – Vreau, vreau! … si a avut-o. Dar continuarea ceva mai tarziu. […]

  răspunde-i
 • […] Cabral ca m’ai trecut acolo la linkuri. Ma simt tare!!! Si multumesc pentru […]

  răspunde-i
 • […] dupa cum ziceam, Nelu gonea hotarat, graseind printre benzile de circulatie, amusinand dupa Peugeot-ul 206 cabrio […]

  răspunde-i
 • Ilie
  • 05.06.2009

  El se ruga de tine sa mergi in Dorobanti si tu nu vroiai….
  Hai recunoasteti ca va place!

  • Cabral Ibacka
   • 05.06.2009

   Da, asa-i, de-aia nu ma vezi pe-acolo decat de 2 ori pe an, de prea multa placere.

   Iti dai seama ce-ai ghicit-o tu pe-asta…

  răspunde-i
 • cKy
  • 05.06.2009

  Tano poate chiar era “misto” barbatul:))
  Cabral sigur datorita tie dadeau fetele rondul pe acolo:)

  răspunde-i
 • Tano
  • 05.06.2009

  No offence Cabrale, dar prea faci abuz de “misto” asta in posturile tale.
  Cum poa’ sa fie un baiat…misto (din gura altui baiat)?

  • Cabral Ibacka
   • 05.06.2009

   Pai nu intelegi pentru ca nu cunosti termenul, si il percepi ca pe “frumos”.

   Facem un dictionar de cuvinte imprumutate de la rromales?

  răspunde-i
 • soul
  • 05.06.2009

  Niciodata n-am avut rabdare sa astept dupa urmatorul episod dintr-un serial.. grabeste-te, te rog, Cabral 😀

  răspunde-i
 • rody
  • 05.06.2009

  …masina…de ea cred ca e vorba…parerea mea 😛

  răspunde-i
 • yna
  • 05.06.2009

  me 2:)))

  răspunde-i
 • veve
  • 05.06.2009

  de ce am impresia ca este campanie antidorobanti?! si mai ales cred eu ca povestea asta n-are un happy-end.
  astept cu nerabdare continuarea…

  răspunde-i
 • Loading...