Meseriasii parliti si clientii cu arici in buzunar…

Am cunoscut un baiat, Marius. Pune faianta si gresie. Si se ocupa si de instalatii. Si monteaza si parchet. La nevoie si pentru bani face si instalatii electrice. Si zidarie. Eu l-am cunoscut intrand pe poarta unui prieten si povestindu-i acestuia ca-s amarat, ca ni s-a stricat iar vanul de la asociatie, iar i-a bubuit motorul.

Cand a auzit baiatul despre care povesteam mai sus, Marius, ca trebuie reparata dubita n-a pregetat! A bagat mana in buzunar si mi-a dat o carte de vizita pe care scria Marius XXXXX, MESERIAS.

I-am multumit frumos si dupa ce a intrat iar in casa l-am intrebat pe prietenul meu care-i faza cu Marius. Ii pusese gresia si faianta foarte, foarte ieftin si aproape perfect. Doar ca pusese faianta pe jos si gresia pe pereti. Asa ca acum trebuia spart totul si refacut.

Cam asa se intampla cand alergi dupa foarte-foarte ieftin, te trezesti ca iesi scump, foarte scump.

Pentru ca, in loc sa platesti meseriasul adevarat, ala specializat pe ce face, platesti un ‘nea care stie sa le faca pe toate prost si pe niciuna bine.

Uite si-n poza de mai jos… pun pariu ca ala care-a executat vopsirea din imagine a fost, inainte sa fie vopsitor, bucatar, inainte de asta a fost instalator, si dupa ce a fost vopsitor s-a apucat de vanzari de calculatoare, ca a auzit el ca astea merg acum.

Nu stiu cine a gresit in cazul masinii omului, ca si profesionistii adevarati mai dau dude, dar in general…

cine crezi ca e de vina, Marele Meserias Parlit sau… Clientul Arici in Buzunar?

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • mihai
    • 02.05.2016

    Lucrurile de genul ,,lasa ba ca merge asa” se vor rezolva in timp daca vor apare scolile de meserii,gen scoli profesionale .Inainte pe vremurile ,,alalalte” chiar se invata meserie.
    Acum totul se face dupa ureche sau conform Google.
    Actualii faiantari sunt de fapt,absolventi de universitati care mai de care mai particulare cu profil necorespunzator acestor practici:filologie,filozofie etc.

    răspunde-i
  • Cabral in caz ca ai nevoie de noi apeleaza cu incredere……www.amenajarirenovariapartamente.ro.

    răspunde-i
  • Andrei
    • 11.10.2013

    Salut Cabral,
    Acum o luna (nu satelitul natural al Terei), te-am vazut prin Hornbach, care ?? nu conteaza… cert este ca ma surprinzi din ce in ce mai mult. Tu in magazin de bricolaj? mai mult decat atat, ai si pareri critice 😉 la adresa “meseriasilor”. Perfect…placut surprins.
    Recapapitulind si revenind la subiect. Romania intre ani 2005 si 2008 a aruncat pe piata muncii foarte multi “meseriasi” datorita Boom-ului imobiliar (hai nene ca se face’ bani). Toata lumea construia. Bineinteles toate acestea bazate pe o economie bancara artificiala. Asadar nu neg ca sunt o multime de “Dorel” pe piata, cat despre
    … Intrebarea mea este? Cine mai plateste arta? Arhitectura? cand aici nici arhitectii de urbanism nu stiu ce este aia o asezare in spatiu?? Ex.Primaria Domnesti Intrebarea mea la momentul respectiv a fost, posterior a ce?
    Evident, criza ne-a afectat pe toti, nu exista lucru pentru „toata viata”-(aici e o contradictie) si toata lumea vrea sa mai repare pe linga casa sau prin ea, dar de unde bani? La banca nu se mai da “credit cu buletinul”.Asadar trebuie sa ne adaptam pietei si cel cu ariciul si cel cu meseria.
    Cat despre ? Te pot contrazice. Ca „meserias”, totul este sa vezi si sa gandesti prin prisma clientului. Te invit sa vezi cateva din lucrurile facute de mine personal pe http://www.artless.ro

    răspunde-i
  • Gabriel Toma
    • 21.11.2012

    In Tara romaneasca trebuie sa se inteleaga un lucru: vrei ca un meserias cu diploma se ocupe de problema ta, oricare ar fi aceea? Pai asuma-ti riscurile si avantajele. Daca treaba merge bine si ala nu te intreaba nimic si isi face meseria bine, completeaza factura si la buna vedere. Daca nu, atunci ia atitudine si penalizeaza smenaru`. Pe mine, emigrant in Spania, cand ma angajeaza careva, ii spun asa: STIU cum se face o instalatie electrica sau sanitara, ca mi le-am facut singur acasa, in tara mea, STIU cum se tencuieste un zid sau cum se monteaza un perete de pladur, DAR eu SUNT sudor de 25 de ani, asa ca nu ma deranja. Am facut un desen impreuna, am cazut de acord asupra pretului si a modalitatii de plata, iti dau garantie si raspund cu capul, asa ca ne vedem la decont. Nu conteaza ca fac o poarta culisanta, un gard sau un grilaj Punct. M-am saturat de cei CARE SE PRICEP. Lasa-ma sa-mi fac meseria si o sa ne fie bine amundurora. Bucatarul sa bucatareasca ( pentru altii), lacatusul sa lacatusereasca, actorul sa joace, medicul sa te puna pe picioare, contabilul sa contabilizeze, politicianul sa…. habar n-am….. Fiecare cu ce se pricepe, nu cu un nea Piscupescu ce se pricepe la toate si nu stie nimic.

    răspunde-i
  • Cris-Mary
    • 20.11.2012

    Sa nu uiti varianta in care noi ne credem mesteri in toate si decidem sa luma ‘problema’ in mana ca doar ce mama naibii om stii si noi sa dam cu un trafalete si sa punem o gresie, nu e asa greu:D Imaginea ta m-a dus cu gandul la acel nenica care a aparut la stiri si care cu un bidon de vopsea si un trafalete si-a vopsit Dacia 1310 pentru ca poate si pentru ca stie si pentru ca nu are nevoie de nimeni sa o fala in locul lui. Asa isi alege el si nuanta dorita si iese foarte ieftin la bani 😀

    răspunde-i
  • iBizau
    • 20.11.2012

    Am citit aticolul si chiar este adevarat ce spui cu privire la alegerea “meseriasului”. Poate daca meseriasul ala bun si scump ar accepta plata in rate, lumea nu ar mai fi nevoita sa aleaga un meserias prost si ieftin odata la doua luni. Cat despre vopsirea barei ce sa zic, nu ma pricep insa acum un an mi-a fost lovita bara din spate de la masina si a sarit vopseaua intr-un loc, asa ca am mers la service cu ea, era inca in garantie masina, si din cae am inteles cei de la service au revopsit bara. Ideea este ca nici nu se observa ca a fost revopsita, sau sa fi sarit vopseaua.

    răspunde-i
  • Eva
    • 19.11.2012

    Asta cu gresia pe pereti si faianta pe jos e tare :-))…Imi aminteste de o discutie pe care am avut-o in weekend cu un prieten – imi povestea ca a gasit 2 “Dorei” din astia sa ii treaca o teava pe sub o strada, pentru a se conecta la o conducta de apa…si la un moment dat tot bagau teava, dar aceasta nu mai iesea pe partea cealalta…si se scarpinau amandoi in freze intrebandu-se unde s-o fi dus teava ?!?

    răspunde-i
  • Cardreader
    • 19.11.2012

    Si vecinilor mei li s-a intamplat la fel, au apelat la un tip “foarte priceput” care stia sa faca si instalatia electrica. A facut-o atat de bine incat au ramas fara curent cu cateva ore inainte sa le vina musafirii in ziua de Craciun si au apelat la tata, care era si el gazda, la randul lui, a unor invitati.
    A fost o situatie rusinoasa rau…
    Pot sa ma laud cu tata? Tatal meu este model, umbla lumea dupa el :))

    răspunde-i
  • dabija
    • 19.11.2012

    Parerea mea e ca in cazul de fata problema vine de la faptul ca a vopsit spoilerul ala fara sa pregateasca bine suprafata.Am mai vazut asta si la logan.Omul cand cumpara masina ia cea mai ieftina versiune cu spoilerele negre si cu jante de tabla.Apoi gasim jante ‘bune’ in targ(sau la dezmembrari) si cu vopsitu lasa ca stiu eu un baiat bun.Asta nu stiue cum trebuie pregatita suprafata pentru vopsit ii da asa , vopseaua nu adera la suprafata si gata buba.Acuma ce sa zic e deja stiut ca romanul se pricepe la orice.Sa dea cu piatra ala care nu a schimbat un robinet si a ramas impotmolit.Adevarul e ca de cate ori m-am apucat sa fac o economie de-asta am sfarsit cheltuind mai mult si cu orgoliul ciufulit.De atunci incerc sa las tamplarul sa faca tamplarie ,mecanicul sa repare masini si io imi vad de-ale mele incercand sa fac bani sa-i pot platii. Si un sfat: “Feriti-va de oamenii care se pricep la mai multe !Nu exista asa ceva”

    răspunde-i
  • Marian S
    • 19.11.2012

    Si daca asa e modelul? 🙂

    Dragii mei:
    1. Am si eu un amic care pune gresie si faianta, dar numai asta face. Are in spate 4 ani de Italia.
    Mi-a povestit ca acolo si gresiei si faiantei i se spune… gresie!!! Exista o singura notiune. Apoi am luat material pentru mine, spaniol, atunci cand s-a intors. Stiti ce scria pe cutiile faiantei mele? Ati ghicit: gres de gres.
    Poate s-o fi luat omul dupa eticheta si n-a vazut Italia sau Spania la viata lui, saracul.
    2. Foarte greu se prinde vopseaua pe plastic. Ori e vopsea speciala, ori se trateaza plasticul, ori mergi pe ideea din articol, “`las-o asa, pana trec verificarea tehnica“. Uite de-aia livreaza producatorii seriosi bare la culoarea masinii la preturi mari. Colorantul se baga IN plastic, la turnare, iar asta inseamna costuri. Refuzati din start orice bara de plastic vopsita, rezista putin chiar si cu precautiile de mai sus.

    • finch
      • 19.11.2012

      Marian, ce producatori seriosi livreaza bare la culoarea masinii si de la ce valoare a masinii? Sunt curios, ca nu am masina de la un producator serios. Din ce spui tu se intelege ca bara se toarna cu tot cu luciu, corect? Tare meseriasa trebuie sa fie matrita aia sa scoata si luciu, fara pic de puncte, neteda perfect.
      Tu ai masina?

      Stai tu cuminte si nu mai spune tampenii, elementele de caroserie din plastic sunt turnate din acelasi plastic negru ce trebuie vopsit. Inainte de aplicarea vopselei e tratat, iar procesul de vopsire se face electrostatic si totul e ok. Am aripa de plastic vopsita perfect la un service de cartier, ce e drept baietii se ocupa de tunning si stiu procesul corect. Gigel ala de a vopsit Aveo din poza nici macar nu a stiut ce face (incepator), sau e mecanic/electrician ce a facut un ciubuc din vopsire dupa inchiderea programului si n-a prins meseria de la vopsitor.

    răspunde-i
  • Loading...