Marele imitator

infolupus 2014Da, știu că mi-am schimbat tema acum câteva zile… nu te speria n-am schimbat-o din nou.

Anul trecut m-am implicat în campania de informare și conștientizare a bolii Lupus, anul acesta o fac din nou, așa se explică faptul că blogul arată altfel.

Suntem în 10 mai, Ziua Mondială a Lupusului, și mimetismul ăsta subliniază perversiunea bolii… Lupus este supranumit “marele imitator”, “boala care imita alte boli”, din cauza simptomelor usor de confundat cu cele ale altor boli mai comune, principal factor care conduce de altfel la dificultatea diagnosticarii.

Vorbim de o boala cronica incurabila, autoimuna, care poate deteriora orice parte a organismului (pielea, incheieturile sau organele interne). Lupusul poate aparea oricand, fara cauze cunoscute. Pacientii nu mai pot avea o viata normala.

Diagnosticarea se face in minim 4 ani, timp in care multi pacienti nu sunt constienti de ce li se intampla si apeleaza la diversi medici in cautarea unui rapsuns. In principiu, 3 medici diferiti trebuie sa cada de acord pentru o diagnosticare finala.

Ce se dorește? Tragerea unui semnal de alarma puternic astfel incat pacientii nediagnosticati sa poata identifica simptomele acestei boli grave si sa le raporteze medicului.

Pentru orice fel de informație despre Lupus există site-ul www.infolupus.ro.

Zi bună s-aveți!

 

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...