Maratonul International al Copiilor.

Conform datelor statistice oferite de Centrul Naţional de Statistică şi Informatică în Sănătate Publică din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, în România, 8601 de copii erau înregistraţi cu malnutriţie proteino-calorică în semestrul 1 al anului 2011 şi 8085 de  copii în semestrul 1 din 2012 (în 2012, 2148 de copii reprezintă cazuri noi). În 2010, 100 de copii au murit din această cauză.

Cu prilejul Zilei Internationale a Alimentatiei, pe 16 octombrie, 235 de copii români vor lua parte la Maratonul Internaţional al Copiilor, pe Stadionul Dinamo, ora 10:00, în cadrul unui eveniment organizat de Salvaţi Copiii România, cu susţinerea Save the Children Internaţional şi Asociaţia Sport pentru Viaţă.[sursa foto]

Participanţii de la şapte cluburi şcolare sportive româneşti cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, vor intra în competiţia globală de alergare a distanţei de maraton în ştafetă, în ture de 200 de metri, alături de 20.000 de copii din 40 de ţări precum Australia, Cambogia, China, Indonezia, Afganistan, India, Kenya, Uganda, Nigeria, SUA, Brazilia, Mexic, Germania. Un website global competitioncentre.net va înregistra rezultatele fiecărei curse.

Maratonului Internaţional al Copiilor face parte din programul de reducere a mortalităţii în rândul copiilor mai mici de 5 ani, ‘Fiecare copil contează’, iar scopul său  este acela de a atrage atenţia liderilor lumii asupra fenomenului de malnutriţie a copiilor, a treia cauză principală în lume a deceselor acestora.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Cristina
  • 12.10.2012

  Draga Albinuta,

  Premierea copiilor se va face in jurul orei 13:30/14:00.

  răspunde-i
 • Vreau sa stiu cu aproximatie ora la care se fac premierile.
  Ms.

  răspunde-i
 • Loading...