Mansarda mi s-a părut întotdeauna un loc frumos

Cabral Ibacka la grădi

Eram mic… cam atât de mic precum și-n poză, și-atunci când mama era la serviciu stăteam la mamaia Maria. Tata plecase la pâine, dar cum pe vremea aia se găsea greu pâine… el a tot căutat-o. Și-acum cred c-o caută, săracul om, că pe-acasă n-a mai ajuns.

Mamaia Maria stătea pe undeva prin zona Radiodifuziunii, la etajul unei case vechi. Doar cu o scară mai sus era mansarda.

O minunăție întunecată unde erau puse într-o dezordine controlată miliarde de acareturi. De la jucării vechi, la scule de tâmplărie rămase de la cine mai știe, o cadă veche cu emailul sărit și până la trențe uitate de timp dar nu de molii… toate erau acolo, trăind în liniște și în lumina difuză și incredibil de plăcută a unei ferestre mici de mansardă.

Pentru că fereastra aia dădea pentru mine, de fapt, tot farmecul mansardei.

Era un turn de veghe, dacă lipeai nasul de geam vedeai preț de câteva case, erai observatorul unui microunivers care pentrun un bulache de cinci ani era fascinant…

Acum am prieteni ce au mansarde. Majoritatea locuibile, aranjate cochet, primitoare și parcă la fel de intime ca vechea mansardă din copilăria mea. Pentru mine au același farmec, aceeași atracție ca și vechea mansardă din copilăria mea…

Mi-am adus aminte de toate astea pentru că m-au rugat cei de la Velux să scriu despre noua lor gamă de rulouri Velux, de-aia e și publicat postul în categoria pentru copii.

Normal, povestea asta cu rulourile noi nu-i atinge decât pe cei care au mansarde. Și geamuri de mansardă…

Pe scurt, gama asta este foarte colorată, foarte chic și pentru că este rezultatul colaborării cu agenția de design Trend Union din Paris… sunt culori și materiale foarte la modă.

VELUX

100 de culori și materiale se lăfăie în colecția asta, câteva dintre ele trebuie să te nimerească…

Și printre toate rulourile de până acum, printre rulourile opace și semiopace, cele decorative, plisate sau pentru diminuarea luminii și-au făcut loc și noile jaluzele romane.

Mai mult, printre ele există și o colectie de 6 materiale speciale, create de renumitii designeri olandezi Scholten&Baijings, VELUX ColourCollection.

VELUX_jaluzea_romana

De spus ar mai fi multe, dar sunt chestii mișto pentru cei care au mansarde și pe care-i invit să intre la Velux pe site pentru a vedea toate frumusețile despre care zic eu aici.

Celorlalți, printre care mă includ și eu… le rămâne să mai aștepte până la a avea mansardă. Și ferestre la mansardă. Plus rulouri. 🙂

 

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Andrei
  • 16.06.2015

  Frumos.Unde este facuta poza..?

  răspunde-i
 • Sorin
  • 15.06.2015

  Cel cu mainile mai spre piept este Cabral. Nu ai cum sa il confunzi. Buna trecerea de la povestea ta la Velux. Tu chiar ai talent la scris Cabral. Bafta!

  • Attilla
   • 16.06.2015

   asta cu “mainile spre piept”…suna ca dracu

  răspunde-i
 • Scorpio
  • 15.06.2015

  :))))) aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu…sunt doi ,,mici creti” in fata ba chiar si altul in spate…si nici unul nu seamana cu Cabral :)))))

  • Bine, eu știu care e. Ăla mic, mic încruntat și serios. Că așa e și acum de când s-a făcut mare. Bine… de când l-am cunoscut îl știu doar serios. Încruntat? Niciodată! 🙂

  răspunde-i
 • Păi care ești, bre? Că-s doi dragi mie! Și ambii cu părul creț.

  răspunde-i
 • Loading...