Magazin de etnobotanice. On-line!

Care-i relatia mea cu drogurile este clar. Si faptul ca sunt mai radical si ca refuz pana si mult aplaudata ca inofensiva iarba… am mai zis-o.

Totusi, eu cred ca fiecare are dreptul sa-si faca propriile alegeri, si cat timp individul nu se transforma din consumator sau dependent in vanzator sau agent de marketing… e treaba lui ce face.

In acelasi timp, consider ca un pericol imediat, mult mai mare si mai prezent este consumul de etnobotanice.

De cand am vazut ca electrobotanicele au ajuns sa se vanda la liber, de cand am vazut cum zeci de copii ajung sa se nenoroceasca sau sa moara din cauza lor… am constant in cap intrebarea asta: inafara de informare ce se poate face in plus?

Si iata cum ajungem la o alta intrebare… am primit o instiintare de la un cititor de-al blogului cum ca ar exista un magazin on-line de etnobotanice. Am intrat, chiar exista. Am initiat chiar si o comanda, oprindu-ma doar la momentul cu “press to pay” si totul arata ca si cum nu e doar o gluma (va dati seama ca n-o sa dau in veci link catre el…).

Dati-mi si mie o idee ce se poate face impotriva acestui magazin.

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Maff
  • 06.10.2012

  Din pacate nu ai ce face cu un magazin on-line al carui IP se afla intr-o tara in care etnobotanicele sunt legale. Poate doar un hacker iute poate suspenda pentru cateva ore acest site. Sunt sigur ca, inainte de a ne trezi din euforia reusitei, s-ar deschide acelasi magazin pe alte 20 de adrese diferite, pregatite pentru o asemenea situatie , sunt sigur ca dispun de finante pentru asa ceva….Este de admirat ceea ce incerci sa faci, dar , cred ca cel mai bine ne-am concentra pe ceea ce se intampla aici, si, daca macar Bucurestiul ar deveni o zona libera de droguri, sunt sigur ca exemplul ar fi urmat si in alte parti. Insa, persoane slabe au existat si vor exista mereu. Natura are modul ei de a scapa de cei care nu sunt adaptabili, fie ca vor consuma etnobotanice, alcool, diverse medicamente, droguri puternice sau pur si simplu se vor arunca de la etajul 10 al unui bloc. Cand stateam in Socului am vazut destule astfel de cazuri. Este pacat, insa asta este, erau complet inadaptabili, si consumul de etnobotanice sau alt gen de droguri intareste acest lucru. Stii foarte bine si faptul ca, in scolile din ziua de azi (sau din perioada in care eu eram la scoala, sau tu), exista multi teribilisti care, “consuma” aceste chestii , la inceput pentru a se da mari in fata colegilor, mai apoi pentru ca pur si simplu au devenit dependenti. Pentru cei dependenti nu se poate face nimic, tratamentele sunt doar Fata Morgana, reactiile chimice care au loc in creier si schimbarile care au loc, sunt in 99.99% din cazuri ireversibile.
  Ce ramane de facut? Probabil ca ceea ce faci tu este ok, o campanie de constientizare, insa, cred ca vei fi de acord cu mine (sau nu), cei care sunt slabi, vor cadea in capcana , oricate campanii se vor face.
  Sincer, cea mai socanta imagine legata de o persoana dependenta de droguri am avut-o in anul IV de facultate, cand intr-una din orele de medicina legala am vazut la IML pe masa de autopsie, o fata de o frumusete rara, care se aruncase de la balcon (probabil cazuse pe spate, pentru ca fata era intacta), si care mai avea inca acul de la seringa infipt in antebrat.(asta se intampla acum peste 10 ani, si imi aduc aminte ca profesorul ne-a zis ca se vedea ca era dependenta de droguri de mare risc).
  Am divagat, si imi cer scuze. Am incercat sa spun ca, degeaba incercam sa facem ceva in Anglia, cand la noi in Bucuresti nu putem face prea mare lucru. Atata timp cat va exista cerere, va exista si oferta. Parca era mai bine cand factorul extrem era ca ne feream de Politie la Ciorogarla, Actuala A2, sau pur si simplu pe DN1 cand ne mai adunam cu masinile si trageam cate o liniuta. Nici atunci nu era bine, insa, acum, tentatiile au devenit mai mari, din pacate oamenii sunt mai slabi, sau, cei slabi au acces mai usor la tentatii…..

  răspunde-i
 • […] aici postului lui Cabral: “Magazin de ento-botanice. On-line!” Vreau să fac asta deoarece am asistat în luna septembrie, în cadrul zilelor Medicover, la o […]

  răspunde-i
 • ablueeye
  • 06.10.2012

  Din pacate asta nu o sa se termine niciodata .
  Interesul celor de la putere e sa scoata bani din taxe si atat. Ii doare in cot de cei care consuma. Ce credeti ca daca tununul sau alcoolul nu ar putea fi controlate ar mai fi legale ??
  Canepa e interzisa fiindca e o buruiana ce creste oriunde fara nici un pic de efort.

  răspunde-i
 • Grecea Oana
  • 06.10.2012

  http://gandurisibucatareala.ro/magazine-de-entono-botanice-mai-multe-decat-credem/

  Am incercat sa raspund in acest post problemei aduse in discutie. Mi-ar placea sa demaram o campanie mai mare, fiindca tu ai influenta. Eu de-asta am si ezitat sa scriu pana acum despre asta, desi am fost socata de ce am aflat.

  răspunde-i
 • Munteanu
  • 06.10.2012

  La orele de dirigentie clasa a 10 a proiectie film “Requiem for a dream” usor cenzurat sa pe secventele “sexuale” desi cred ca generatia asta cred ca i deja familiarizata cu subiecte de gen.Apoi o vizita “pionereasca” la un centru de dezintoxicare.Game Over

  răspunde-i
 • elize
  • 06.10.2012

  Scriu anapoda ca-s de pe tel. Debitul e prea mare si butonasele prea mici. Cer scuze.

  răspunde-i
 • elize
  • 06.10.2012

  Dar de la parinti pleaca totul. Stiu ca atunci cand voi avea un.copil nu va creste intr-o societate care sa-i ofere numai variante pozitive… As vrea sa ii pot expune varianta buna si cea rea si consecintele si sail las sa vad ce alege. Sa-l indrum, dar nu sa indepartez obstacolele cu mana mea. Parintii nu au timp de cesti copii…cand e vorba de copii… Cand e vorba de adulti…cred ca tot de o educatie defecta tine. Trebuie schimbat un intreg sistem…sa nu mai produca indivizi deprimati care cauta solutii spre escapism decat sa faca lucruri concrete ancorate in realitate spre a duce un trai decent. Nu lux, nu devis, dar decent.

  răspunde-i
 • elize
  • 06.10.2012

  Eu inteleg ca vinde scandalul si discutia cu privire la estetica produsa chirurgical. Dar nu s-ar putea face emisiuni pe tema asta? Oare atat de plictisitoare ar fi? Campanii de informare…

  • Cabral Ibacka
   • 06.10.2012

   Inutile. Nu atingi publicul tinta. Degeaba afla parintii…

  răspunde-i
 • elize
  • 06.10.2012

  Cabral, deschizator de drumuri. Facerea de bine…sau tentativa se pedepseste :))))

  răspunde-i
 • Lupul Alb
  • 06.10.2012

  ‘Ai ca-i simplu:
  1. nu le faci pui poza la tine .
  2. la cati prieteni ai aici, pe FB,Twiter, etc. , localizezi prividerul, lansezi petitie online semnata de tine si de noi pe care le-o trimitem celor de la Politie si celor de la Libertatea.
  3. Se poate si lansa concurs pentru cei care identifica asemenea magazine online si transmit IP -ul.

  • Lupul Alb
   • 06.10.2012

   Ce interesant pot scrie cand scriu de pe telefon….:D

  răspunde-i
 • Loading...