Sari la conținut

mancare buna si i-am spus unde mai mananc eu prin oras, si ce recomand. Daca aveti propuneri hai si voi…

In primul rand Restaurant Thalia, zona Tineretului.
Bucataria nu este  vreo sofisticaraie, mancarea insa este foarte buna, meniul maricel, preturi foarte bune, ospatari plini de voie buna si mistouri, recomand.

Incearca „snitel de pui haiducesc (piept de pui intr-un pane crocant, acoperit cu o felie de sunca si deasupra intregului cu o felie groasa de cascaval topit), orez salbatic (boabe de orez foarte lungi, albe si negre, care prin stilul de gatit fara ulei nu se lipesc intre ele asa cum e cazul orezului preparat gen sarbesc), cu un sos Rancher (roze, putin picant) deasupra.
De mare angajament e si „Tigaia picanta”, o simfonie de bucati de carne de toate felurile gatite la tigaie cu legume si mirodenii. Daca nu mananci picant specifica atunci cand comanzi caci altfel te vei trezi cu gingiile in flacari!



Tot printre preferate sunt si Restaurantele Trattoria Verdi (atat cel din Aviatorilor cat si cel din Popa Nan. 
Pizzele sunt de competitie, pastele de te lingi pana la coate, de incercat limonada de lamaie… De asemenea cateva deserturi extrem de interesante, tragema-n sus(tiramisu) se lasa cu doua portii, si ai de ales intre cateva vinuri foarte bune.
Salatele de mare angajament, nu conteaza care, sunt mari si gustoase.
Atmosfera foarte prietenoasa, servire rapida, preturi bune.


Dup-aia vine Restaurantul Gino’s, langa cinema Cotroceni.
Bucatarie italiana in mare parte, feluri traditionale foarte bine gatite, deserturi belea si servire rapida si simpatica.
Recomand vinul „un puo’ frizzante” Lambrusco, rubiniu clar, destul de tare dar cu un buchet incredibil, si neaparat un desert (inchipuie-ti de ex. o prajitura clasica si proaspata de mere pe care se arunca dezinvolt trei cupe de inghetata de fructe de padure si cu putina frisca).Preturi moderate si ambianta foarte romantica, foarte calda. 



Merita trecut  si pe la „Restaurant La Dud” (au un dud pe terasa), in zona Rosetti.
Au si sofisticarai gen „rata cu magiun” dar si din clasice.
Preturile, unele dintre ele inteapa putin, servirea ok.

Alt loc misto e restaurantul Casa Jienilor, clasic romanesc.
Porcariile rad la tine din portii mari, micii, sarmalele si specialitatile de sezon zambesc din meniu (sa vezi ce sorici!), muzica lautareasca, voie buna si halimai.
Fara fite, mibilierul este din lemn si decoratiunile taranesti neaose dar atmosfera e de nota zece, servirea la fel.


Pentru o seara eleganta sau un pranz mai cu pretentii recomand DADA.
Dupa cum spuneam, atmosfera mai fancy, eleganta si finete.
Puiul in sos de piper verde iti da fiori pe sira spinarii, pentru ierbivori am inteles ca „salata de ruccola” e misto (eu sunt T-rex, salata mananc decat daca i-o bagi puiului in piept).
Limonada nu e mare branza, cam chiara dupa gusturile mele dar ceaiurile se califica cu coronita.
Pentru o seara mai speciala e locul perfect… Preturile nu sunt mici dar io zic… merita.

Ai mancat in vreunul din locurile astea? Hai si tu cu cateva propuneri, poate mai descoperim ceva interesant…

Etichete:
12 comentarii despre "Ma intreba cineva de o carciuma unde sa manance…"
  1. Carina

    Na…mie mi-ai facut pofta :((

    răspunde
  2. Andrei M

    excelent :-D
    ador stilul tau de recomandare.
    Inca nu am incercat nici unul dar sigur o s-o fac.
    mersi

    răspunde
  3. Marius Sescu

    Casa Iancului! Acolo am fost prin Mai si era ok mancarea, si ambianta! Adica nu ma inecam in fum de tigara!

    răspunde
  4. iperu

    My .02

    Abu Abdu – restaurant arabesc tip bomba (fara legaturi cunoscute cu teroristii), mancare incredibila, igiena la celalalt capat al culoarului…

    Smart’s – restaurant cu tenta scandinava, mancaruri grele dar gustoase, musa de incercat bab leves – ciorba de fasole cu trei tipuri de afumaturi

    Vatra – restaurant traditional romanesc, cam la fel ca la casa jienilor dar mai central oleaca…

    răspunde
  5. cabral

    @ mariusescu – n-am incercat, dau un search pe gugal si dau o fug, dupa denumire ar trebui sa fie aproape de locul meu de munca…

    @ iperu – am uitat de ABU ABDU. Arabesc bun si cu preturi deloc londineze ca la 4seasons, mancare buna, din pacate arata ca si Bistro Gara de Nord. Dar e curat.

    Nu stiu cum am uitat de el, vroiam sa recomand si un chinezesc dar nu mai prezinta niciunul incredere, mancarea s-a stricat pe la toti, e plina de ulei si nici mirodenii cum trebuie nu mai au. Pentru moment nu recomand nici un chinezesc…

    De Smart’s asta n-am auzit neam, poate mergem odata.

    răspunde
  6. cabral
  7. Georgia

    Iti recomand creveti cu sos de vin alb si usturoi. Poti incerca la Restaurantul PALADIUM ;)

    răspunde
  8. cabral

    creveti… it’s a no-no for me, chestiile marine nu prea ma atrag.
    Asta ma face sa ma gandesc la proverbul chinezesc despre mancare, „orice se taraste pe pamant, sub pamant, sau zboara deasupra pamantului, cu spatele la soare se poate manca”.
    Mda, yummy!, ce sa zic…

    răspunde
  9. Alina

    Cand mai apari prin Tg-jiu iti recomand Hanul Domnesc. Mancare „ca la mama acasa”, preturi mici, curatenie, papik de te lingi pe degete cu ce specific ai chef inclusiv haiducesc.

    răspunde
  10. Oana

    Casa Ardeleneasca, un loc de suflet. Strada Sofia nr.1. Ai incredere!

    răspunde
  11. Anne

    La DaDa nu cred ca ai incercat limonada cu menta care are chiar un gust interesant si e destul de consistenta! Tot pentru carnivori am inteles ca e demn de incercat iepurele si ca somon-ul la gratar lasa de dorit. Eu sunt fan salata Samba (cu somon, ciuperci si ierburi).

    Imi mai place varietatea de la Zet (in spatele tribunalului), Barka Saffron – cand am chef de ceva condimentat – si Mystic Tree pentru ca e intim si prietenos!

    răspunde
  12. Sorin

    Deci sa revenim…
    At mister Cabral’s Blog…
    Speaking of food and Good Eating :

    Ultima data cind am fost in Bucuresti ,
    asta „fre-o” 8 ani in urma,”Casa Doina” shi „MC Moneys”
    mi sau parut foarte Top of The Pops…:)

    Ambiantza „tare” cum ziceti voi, „beton”,
    de ala armat de fi 15.00 mm, tot tacimul…

    Orchestra de lautari, 10 ospatari, care mishunau imprejurul meu, periindu-ma de lei shi de praf;),
    Mincaruri Vinatoreshti,shi vinuri de crama vechi…
    Ce mai ,….un adevarat festin!!!

    In plus aveamshi punkte de atraktie forte, pe tot sejurul meu gurmand de citeva ore …asigurat Gratuit !

    Beneficiam de HDefinition Panoramic16:9 ,
    Paparazzi Free Pixs, avind imprejurul meu
    (la celelalte mese) o parte din protipendada ,
    ex-comunista shi mai nou cea VIP-ista…prezenta…:)

    In dreapta la o masa „trona” impunatorul Paunescu, un pic mai inkolo il vazui pe Nea Stolojan, shi mai la stinga se chinuia la o sticlutza de vin si o mincarica calda, impreuna cu prietenii, Vosganian sau cam asha ceva…
    Era un tip cu ciok (banuiesc ca nu era Kogalniceanu…:)

    Nu , nu ii cunoshteam personal ,
    shi nici macar din vedere in fara de „Cenaclul Fleaskara” „mister twister” Nea Paunescu,
    dar o familie de prieteni pe care am invitat-o cu ocazia visitei mele in tara, la restaurant ma tinut la curent…

    Uitel pe ala… Uite-o pe aia,S.A.M.D …:)
    Deh ca peste tot, de altfel…..

    Ce ma impresionat si ce nu…
    Serviciu inalt, Calitate, Prezentza , Prestantza…si Gust !!!

    Gust 100% …
    Here no comments…..
    Price (cel putin ptr mine…° Dreams come true °

    Usual People… „Dream maar” , cum zicem noi pe aici ..
    Unde sint acum (adica doar in vise)..

    Il intreb in alta seara pe cumnatu-l meu, care inainte era client frecvent al Casei Doina , locuia pe aceeasiu strada ,(Fostul Doina sau parca asha se numea -situat la statuia aviatorilor, peste drum de vila lui Fanus Neagu,)

    Zic eu…
    Ma cumnate, (in timp ce il aveam invitat in alta seara ,tot la renumitul restaurant, …)
    Cind ai fost aici ultima data….

    La care el ,….
    10 ani in urma…

    10 Ani… zic,…
    Cum , De ce… Il Intreb eu…Deshi banuiam..;)
    Cum sa imi mai pot permite ,cind o bere este aproape 1/2 din pretul unui salariu????
    Nu stiu cum shi ce , nu am idee in aceea perioada inflationista in romania ( deci acum 8 ani) cit costa .. o bere!(De altfel am baut numai vin …)
    Shi nici nu ma interesat…
    Cert este ca am platit la masa…(aveam cu mine 2 pungi de plastic de 1leu -ca pe vremuri,-)
    In jur de 5 sau 6.000.000 milioane..de lei vechi.

    Salariu informativ lunar era in jur de cam pe la 150.000 pina la 250.000 de lei vechi nu euro-roni de ashtia noi,:)

    Deci , impressive…

    Pe scurt toate ok ,dar nu shi ptr toata lumea…

    Sad but true….

    Shtiu se poate minca bine shi ieftin , dar asta a fost placerea mea , shi my way, de aceea no comments,
    in ce priveshte alegerea mea…

    In plus i love chinese and thai food….
    Ce- a ce era rau , era ca in acea perioada ,
    in afara de Unicul Chinese restaurant de pe boulevard ,
    cel aproape de Consiliul de Minishtri nu exista….

    Acuma insa, cred ca „mishuna” pe la voi de asha ceva…
    Insa calitatea si gustul sint pe masura..?!!!

    Ca punkt informativ…
    In urma venirii unui prieten al meu aici la mine ,
    l-am invitat la un Restaurant Chinezesc un pic mai luxos peste normal , shi a ramas impresionat de caitatea meniurilor , gust shi prezenta …

    La sfirshit mi-a spus ca nu a vazut in romania, la fel..

    Anni au trecut shi sper ca poate anul asta voi revenii din nou.. in tara..
    Am de incheiat nishte afaceri…

    In urma unui scurte „investigari” pe net am descoperit o „sumedenie ” de localuri si restaurante care au crescut ca „ciupercile” dupa ploaie…:)

    Poate ca in urma expuneriivoastre aici a experientzelor, shi degustarilor voastre culinare,
    imi voi face o idee cind voi venii in vizita ,
    shi voi shtii unde sa merg shi unde nu…

    Anyway , thanks ptr. info shi all the best from Belgium !!!

    răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.