Sari la conținut

bicicleta in Romania

Sa traiesti in Romania e greu si asta-ti toceste toti nervii… Dar oricat ar fi de greu, foarte putini ies in strada sa faca ceva, putini chiar pleaca din tara… majoritatea traieste in continuare in acelasi ritm, bodoganind (fiecare pe „persoana fizica”) ce autoritate de stat crede el ca ar fi trebuit sa-i faca viata mai usoara.In acest timp sunt unii care se descurca… iscusiti care au „combinatii”… neni care reusesc sa se strecoare prin viata fara a fi terorizati de semnatura aia zilnica in condica, fara a fi stresati de teroarea sefului sau de 147 de mailuri pe ora…De ce? Pentru ca pot, pentru ca sistemul de la noi este facut special ca sa te lase sa te descurci. E un fel de compromis mutual: statul nu-ti da ce ar trebui sa primesti intr-un sistem normal la cap (si la coada) dar te lasa sa faci combinatii, sa te descurci.Asta ce inseamna? Ca tu, asta de „te descurci” nu vei putea sa urli niciodata prea tare, pentru ca stii ca si tu esti in deficit… Si atunci ce faci? Te descurci in continuare cu combinatiile tale si nu vrei sa te deranjeze nimeni.Dar tu, asta de te descurci, nu te gandesti ca atunci cand tu faci „o combinatie” va fi cineva care va suferi pe cealalta parte a… combinatiei? Sau nu conteaza?Tu, cititorule, ce parere ai… ne descurcam sau punem osu la munca?* nu stiu cine a facut poza, nu am cum sa precizez sursa avand in vedere ca nici watermark nu are… sry!

9 comentarii despre "Ma descurc…"
 1. Radu George

  Punem osu’ la treaba pana cand, satui de atata munca si invidiosi pe vecinu’ cu mai multi CP la masina, mai multi mp de suprafata desfasurata la vila, mai multe zile de concediu petrecute in Azore sau Seychelles, vom face pasul in tabara descurcaretilor. Tentatiile sunt din ce in ce mai mari.

 2. vis89

  Nu trebuia sa mai scrii nimic la acest articol, poza era totul! si cred ca ai fi primit pe cel purin 50 de comentarii cu: =))

 3. elly

  Asa m-am saturat de „descurcatul” asta..:( de acel „las’ca merge si asa” si de toate smecheriile astea. Vreau normalitate =civilizatie!

 4. Frobenius

  Si cind nu ai o poza… te descurci si faci rost de poza! :-))

 5. mihaissj

  e in sange starea asta. romanul s-a nascut poet…dar intre doua versuri isi foloseste imaginatia si in scopuri mai practice. face si el o combinatie, la inceput ca sa dea bine in fata prietenilor, apoi pentru un ban in plus si in cele din ca sa se imbogateasca.

  am citit recent un text scris de mihai dobrovolschi in b24fun. zicea ceva de genul ca s-a saturat sa fie baiatul simpatic, cel de la care toti se asteapta sa faca gesturi tot mai nebunesti. in final era convins ca schimbarea o sa il faca mai sacac, dat fiind ca ii va dezamagi pe ascultatori/cititori si implicit pe sefi.

  asa si cu toti „combinatorii” astia. multi poate ajung sa vada lucrurile limpede. dar cati au puterea sa le si schimbe, indiferent de riscuri?!

 6. larisa

  muncim pana avem combinatii si apoi ne descurcam …cam asa pare a sta treaba pe la noi …

 7. Crazzy

  pai… eu zic sa mai si muncim in pauze… :D

 8. Pingback: Review saptamanii 14 - 20 aprilie ! at Dani’s Corner

 9. Pingback: Descurcarea și-ncurcarea « zoologika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.