Sari la conținut

Probabil va aduceti aminte de initiativa estonienilor de acum ceva timp, si-au propus sa stranga 10.000.000 kg de gunoi intr-o singura zi… au participat 50.000 de oameni si… au reusit!

E, se pare ca se incearca preluarea initiativei asteia si la noi, deja sunt mai multe ONG-uri (cu cateva am lucrat si am incredere) si autoritati de stat (in care am incredere la fel de mare ca si in cufureala continuta – sper sa ma insel) care si-au manifestat interesul si incearca sa puna la punct nebunia asta.

Daca vrei sa afli mai multe, daca vrei sa faci ceva… letsdoitromania.ro

Acum… ideea este foarte buna. S-a intamplat insa de multe ori ca noi sa preluam o idee buna si s-o umplem de sange.

Mai mult… cere o organizare perfecta, sincronizare si interes din partea tuturor. Nu strangerea gunoiului este cosmarul, ci strangerea voluntarilor si organizarea lor eficienta. Din cate mi-am dat eu seama, proiectul este la inceput, site-ul nu ofera decat putine informatii.

E o informatie la pagina „Cum vom realiza”: „1. În prezent formăm o echipă de proiect, cu sub-echipe pe diferite domenii„.

a) hai cu nume! O lista cu cei implicati e mult mai eficienta decat o treaba spusa generic… sub-echipe.

b) cel mai bine pentru promovare, care este absolut necesara inca de pe acum (caci degeaba dai 10 reportaje la stiri in ajunul operatiunii daca oamenii nu sunt inca familiarizati cu ideea si nu simt ca fac parte din eveniment), ar fi sa fie publicate pe site toate deciziile si hotararile echipelor de care se spune acolo.

c) si mai bine ar fi daca s-ar reusi aducerea (prin rapire sau contra-cost) a catorva dintre oamenii care au pornit si au facut un succes din ideea asta in Estonia.

Nu ma dau destept, caci nu-s, dar daca nu ne implicam toti vom avea doar o lista cu ONG-uri si autoritati de stat care au incercat o idee…

Uite si ce-au facut estonienii…

Ce zici, ai pune mana la munca? Eu as pune-o (alooo, ma refer la strans gunoi… da?)!

122 comentarii despre "Let’s do it, Romania!"
 1. DMC

  :))….Daaaa, ne apucam de treaba…Acum intru pe site si vad despre ce e vorba…si le trasnmit si prietenilor mei….;))

 2. Claudia

  DAAA cu litere de tipar!!!

 3. ela

  dece nu incercam si o colectare selectiva a deseurilor pe care le stragem?

  • Cabral Ibacka

   Te referi in general, sau la initiativa asta in special?

  • ela

   la asta! sa fim mai buni decat estonii.

  • Cabral Ibacka

   Greu… totusi, vorbim de o cantitate foarte mare, extrem de greu de strans, d-apai daca se mai sta si la selectie…
   Nu zici rau dar… cred c-ar trebui sa plecam de la idei relizabile…

  • Cabral Ibacka

   Si acum… sincer iti zic, daca reusim sa fim „la fel de buni precum estonii”… si e perfect!
   Mai buni? Hmm…

  • ela

   nu-i asa de greu. sticla, peturile, metalele si hartia… usor de recunoscut chiar si pentru copii… saci de culori diferite… si companii dispuse sa transporte deseurile reciclate pentru reutilizarea gratuita a acestora…

  • Geo Atreides

   Hey ela!
   Sunt si eu implicat in proiect si iti pot spune ca da, vrem sa colectam selectiv!
   G.

  • Cabral Ibacka
  • Til

   Nu-i chiar asa, Ela. Suna bine in teorie, dar nu e deloc practic. Am participat anul trecut ca si voluntar la o actiune de facut curatenie in orasul meu. Organizatorii au fost foarte bine intentionati si ne-au dat saci in care sa colectam gunoiul separat: plastic, hartie, aluminiu si menajer. Ne-am straduit sa facem asta, insa ne-a incetinit foarte mult. Ridicai gunoiul si incepeai sa strigi: „plastic! cine are punga pentru plastic? Dar hartie?” Plus ca hartia aia, sau ceea ce fusese candva hartie, era practic nereciclabila (uda, putreda, etc), deci toata stradania de a o aduna separat era inutila. Sa mai spun ca sacii de gunoi au fost apoi ridicati de firma care se ocupa de colectarea gunoiului si dusa la gramada la aceasi groapa de gunoi? Daca inteleg bine, actiunea asta (apropo, multumesc Cabral pentru informatie, am sa urmaresc site-ul si ma inscriu ca voluntar) urmareste colectarea gunoaielor deja depozitate in locuri in care n-ar trebui sa fie. Actiunea e sa le ducem de acolo intr-o singura zi, nu cred ca apucam sa le si sortam in aceeasi zi.

  • ela

   draga Til, nu asa. nu asa! importanta e organizarea. nu stigi… galben! sticla!… imparti responsabilitatile. voi 5… plastic! voi 2… metale… restul etc.. etc etc…
   si apoi, deseurile astfel reciclate nu se arunca la gunoi!!! se preiau fiecare in parte de firme care le reutilizeaza. sticla in treaba ei, metalele in metalurgie, etc… doar cele menajere ajung la groapa… asta e ideea!
   reciclarea deseurilor. altfel, n-are rost sa le aduni gunoiu’ dintr-un loc sa-l muti in altul, numa asa sa te afli in treaba. natura stie mai bine cum sa le anizileza daca sunt raspindite. daca sunt gramada, ii va fi mai greu…

 4. xelena

  Da. Cred ca orice om cu bun simt ar participa. Ce ne facem cu ceilalti, uita-te si tu in jur, mucuri de tigari pe jos, gunoaie aruncate din masina la semafor, sa nu mai vorbesc ce ramane dupa o iesire la „iarba verde”…Cum sa schimbam mentalitatea acestor oameni, asta e intrebarea…
  I’m in, anyway

 5. Jademan

  Nu. N-aş pune mâna! Nu fără mănuşi, cel puţin… Ce se va întâmpla cu gunoiu’ adunat? … Nu încă. Băgaţi nişte periodicitate mai întâi şi mai vedem. Băgaţi nişte reciclare şi mai vedem. Băgaţi nişte reclame şi mai vedem. Până atunci nu.

 6. Tiberiu Ivanoschi

  nu gust… amintiţi-vă în ce ţară trăim.

  • Cabral Ibacka

   Da, una murdara. Si cat timp nu vom pune mana… asa va ramane, cinste noua!
   In plus, si la estoni, murdaria tot ai lor au facut-o, ca n-au adus-o martienii… si totusi, au reusit s-o stranga.
   „Macar” 10.000.000 kg…

 7. Alina

  Sunt – Pentru. Pentru un mediu mai curat, pentru oameni mai civilizati, pentru mai multa responsabilitate si simt civic, pentru, pentru, pentru… etc. http://www.maimultverde.ro/ e un ONG unde as fi vrut sa fiu voluntar, sper sa iasa ceva din ceea ce ti-ai propus. Multa bafta! Sunt alaturi!

 8. karmapolice

  da, intr-o forma organizata si facuta publica pentru ca TOTI ceilalti romani sa aiba remuscari de acum incolo cind arunca gunoaie

 9. AndreiPintica

  Dacă e să am timp, particip cu cea mai mare plăcere:)

 10. Dan Lee

  Nu întreb care este scopul acestei iniţiative, pentru că sunt sigur că este unul bun.

  Dar care va fi rezultatul? Va încuraja nesimţiţii să arunce gunoaie în continuare pentru că, nu-i aşa, vin fraierii în urma lor să le adune!

  Mult mai bună ar fi o campanie de educare şi responsabilizare a cetăţeanului nesimţit.

 11. Andrei

  Pai hai s-o facem :D… cum ne putem inscrie? Trebuie neaparat sa facem parte dintr-un ONG? Eu, unul, sunt gata si sunt sigur ca pentru o cauza ca asta pot sa mai adun cel putin 20-30 de persoane! Cam pe cand sa fie ziua ce-a mare?

 12. Cougar

  ‘mneaţa, cred că m-am nimerit să fiu primul individ care scrie aici şi care are norocul să fie numit „parte integrantă” a echipei de organizare (sub-echipa de comunicare, mai concret).

  îi răspund mai întâi elei, a propos de colectarea selectivă: răspunsul este DA, asta şi avem de gând să facem – altă şansă nu există, având în vedere că românia are vreo 5 luni întârziere în ceea ce priveşte reglementarea europeană a gropilor de gunoi (şi probabil că au să mai treacă multe luni până se rezolvă).

  apoi: bă, oameni buni, alo! este de apreciat absolut orice implicare, cu accent pe voluntari şi parteneri media (the more, the merrier). intraţi pe LETSDOITROMANIA[dot]RO, acolo – uşor-uşor – au să se concretizeze în scris urmele şi paşii progresivi către proiectul ăsta de o zi care e pregătită un an. două lucruri ne dorim: să fim inundaţi de voluntari şi de propuneri de colaborare din partea media şi a oricăror alţi parteneri ar dori să se implice. şi aici subliniez importanţa celor precum cabral neculai ibacka, adică nişte tipi dubioşi care mai apar şi la televizor şi care – să nu ne ascundem după deget – reuşesc să urnească destul de multe suflete, dacă vor.

  nu cred că greşesc dacă spun că asta are să fie cea mai mare acţiune naţională de la revoluţie încoace. vorbim de zeci, sute de mii de oameni implicaţi, de o tehnologie şi de un software creat special pentru asta, de televiziuni naţionale, de corporaţii, de armată, de aproximativ un an de organizare-monstru. şi, nu, acţiunea asta nu e science-fiction. S-A MAI ÎNTÂMPLAT. estonienii ăia sunt oameni obişnuiţi, tot pâine, carne şi legume mănâncă, tot cu ochii închişi dorm. deci, SE POATE. nu este nimic supranatural, nimic de neimaginat la orizont.

  în orice caz, ţintim un lucru, şi ni se pare absolut normal: în ziua Z, 2010, vrem ca numărul celor ieşiţi la curăţat ţara să fie comparabil cu numărul celor ieşiţi din case pe 22 noiembrie şi 6 decembrie, 2009. pentru că atunci nu mai avem nici o scuză: este o acţiune cu rezultate concrete şi imediate (ca să nu mai spun spectaculoase), întreprinsă de noi şi pentru noi. nu mai avem pe cine da vina, nu mai avem de ce să dăm înapoi. (asta şi pentru că, filosofic vorbind, ne-am cam ars corăbiile de întoarcere.)

  aşa că, vă aşteptăm!

  andi tuţescu

  • ela
  • Cougar

   (în ce ritm scrieţi.)

   momentan, pot să vă zic câteva lucruri:

   munca efectivă a echipelor de organizare a început acum aproape trei luni, şi vă zic fără nici un fel de glumă: eu sunt unul din cei care au fost „luaţi cu arcanul” printre ultimii, dar rămân câteodată înmărmurit în faţa volumului imens de muncă.

   aşa că deocamdată facem „triajul” elementar:

   – oamenii care doresc să fie printre voluntarii din ziua Z (se) pot (în)scrie la [email protected]

   – colaboratorii, partenerii şi eventualii colegi de organizare (vorbim de logistică, it, coordonare, media, finanţe, tot ce vreţi): scrieţi la [email protected]

   de angrenat, vrem să angrenăm tot. de la vlădică, la opincă. de la death-metal la manele. de la oltcit la bentley. şi sunt trei motive pentru asta:

   1. fiind o acţiune naţională, şi fiind un stat democratic (cel puţin în acte), este absolut corect ca fiecare om să aibă dreptul să participe.
   2. când se pune problema unui „inamic comun”, mai mare, mai rău şi mai urât, istoria ne-a arătat că se stabilesc cele mai stranii şi mai interesante alianţe.
   3. derivat din 1 şi 2: foarte multe animozităţi, neclarităţi şi lipse de comunicare au să fie probabil lămurite şi îngropate atunci, scopul fiind comun. psihoterapie ecologică la scară naţională, dacă vreţi. şi, da, cred că este nevoie şi de aşa ceva.

   acuma, eu, personal, sunt sigur că dacă vă implicaţi la fel de rapid şi de hotărât precum scrieţi aici, „avem să facem o muzică frumoasă împreună”.

   p.s. pe lângă mulţumirile de rigoare către omul care scrie pe acest blog (şi care a fost de ajutor şi cu altă ocazie, ceva mai personală; dacă vă amintiţi de doamna – sper, actual domnişoara – cu un copil mic şi care-şi căuta o slujbă), aş dori să întind puţin coarda, româneşte: cabral, există vreo posibilitate ca acest post să rămână tot timpul pe prima pagină, undeva? dacă da, promit că-mi repar mai repede bicicleta, strângem oameni (e valabil şi pentru restul ochilor de pe-aici) şi plecăm călare în nişte ture mişto.

  • Cougar

   (în ce ritm scrieţi.)

   momentan, pot să vă zic câteva lucruri:

   munca efectivă a echipelor de organizare a început acum aproape trei luni, şi vă zic fără nici un fel de glumă: eu sunt unul din cei care au fost “luaţi cu arcanul” printre ultimii, dar rămân câteodată înmărmurit în faţa volumului imens de muncă.

   aşa că deocamdată facem “triajul” elementar:

   – oamenii care doresc să fie printre voluntarii din ziua Z (se) pot (în)scrie la voluntar[at]letsdoitromania.ro

   – colaboratorii, partenerii şi eventualii colegi de organizare (vorbim de logistică, it, coordonare, media, finanţe, tot ce vreţi): scrieţi la sustin[at]letsdoitromania.ro

   de angrenat, vrem să angrenăm tot. de la vlădică, la opincă. de la death-metal la manele. de la oltcit la bentley. şi sunt trei motive pentru asta:

   1. fiind o acţiune naţională, şi fiind un stat democratic (cel puţin în acte), este absolut corect ca fiecare om să aibă dreptul să participe.
   2. când se pune problema unui “inamic comun”, mai mare, mai rău şi mai urât, istoria ne-a arătat că se stabilesc cele mai stranii şi mai interesante alianţe.
   3. derivat din 1 şi 2: foarte multe animozităţi, neclarităţi şi lipse de comunicare au să fie probabil lămurite şi îngropate atunci, scopul fiind comun. psihoterapie ecologică la scară naţională, dacă vreţi. şi, da, cred că este nevoie şi de aşa ceva.

   acuma, eu, personal, sunt sigur că dacă vă implicaţi la fel de rapid şi de hotărât precum scrieţi aici, “avem să facem o muzică frumoasă împreună”.

   p.s.1 pe lângă mulţumirile de rigoare către omul care scrie pe acest blog (şi care a fost de ajutor şi cu altă ocazie, ceva mai personală; dacă vă amintiţi de doamna – sper, actual domnişoara – cu un copil mic şi care-şi căuta o slujbă), aş dori să întind puţin coarda, româneşte: cabral, există vreo posibilitate ca acest post să rămână tot timpul pe prima pagină, undeva? dacă da, promit că-mi repar mai repede bicicleta, strângem oameni (e valabil şi pentru restul ochilor de pe-aici) şi plecăm călare în nişte ture mişto.

   p.s.2 comentariul din moderare e superfluu, acuma. (la fel ca ăsta, doar că scrisesem adresele de mail cu coadă de maimuţă, nu cu @, neştiind că intră direct în moderare aşa. credeam că doar la linkuri e cazul.)

  • Irefutabila
   Irefutabila

   Eu ma voi implica ca voluntar desigur, nu am cunostinte it. bla bla bla….
   As avea insa 2 intrebari pentru tine :
   – conteaza varsta?
   – avand in vedere ca sunt din Bucuresti, voi strange deseurile din orasul sau de pe marginea orasului meu, sau va fii nevoie eventual sa ma „teleportez” in alt loc?

   Ps: astept raspuns. Multumesc frumos

  • Cougar

   Irefutabila, cu excepţiile rezonabile, vârsta este irelevantă. oricine poate întreprinde o zi de muncă fizică serioasă (pentru că, la urma urmei, despre asta vorbim) şi care nu are probleme de sănătate care-l pot pune în pericol este binevenit!

   cât despre locaţiile de desfăşurare, împărţirea se face pe judeţe. în principiu, încercăm să menţinem iobagii legaţi de glie. adică să nu strămutăm voluntarii din covasna în mehedinţi sau din iaşi în arad. cu toate astea, este posibil ca unele judeţe să aibă nevoie de „forţe suplimentare”, dar şi acelea au să vină cât mai din vecini.

   pentru alte nelămuriri, informaţii sau detalii despre voluntariat, scrie cu încredere la voluntar[at]letsdoitromania.ro – cineva din echipa de coordonare de voluntari are să-ţi răspundă în cel mai scurt timp posibil.

  • Cabral Ibacka

   Ma bucur ca ai intrat si-ai scris, o sa urmaresc in continuare site-ul si voi reveni cu info de fiecare data cand va fi ceva de spus.

   Astept sa vad unde si cum va pot sprijini.

  • Cougar

   cabral, ţi-am trimis un mail, pe adresa aia pe care-o am de la tine de când cu povestea cealaltă. ai acolo o fffoarte scurtă idee despre ce şi cum. thanks again.

 13. Cristian

  daaa , facem , dregem … dar in cifre concrete estonienii au fost 4 % din populatie , raportat la populatia Romaniei crezi ca e posibil sa ne stringem 800.000-900.000 de omuleti care sa puna mina pe lopeti , topoare , furci si sa treaca la dereticat prin ograda tarii ? asta ar fi asa o mobilizare de la vladica pina la opinca si nu ne sta noua in caracter ca natie … dar mai stii ??? totul e posibil !

 14. Ancu

  Pick me, pick me!!!:D Da, suna foarte apropiat de basme, da’ cred sincer c-o sa mearga. Azi sunt optimista.iupiiii:))

 15. Sorin Moroianu
  Sorin Moroianu

  Desi a fost asa mare event ,.. nu am auzit de ceea ce au facut estonienii. Oricum, destepti tipii/ele pentru ca au implicat pe toata lumea. Asta este un exemplu bun de cum trebuiesc facute anumite activitati :). Daca reusim macr pe jumatate la noi in tarisoara, as fi mandru de noi :). Eu nu sunt in tara dar sigur as fi venit.. In acelasi timp, asa cum ai spus si tu, sunt de parere ca ar fi muult mai usor cu partea de inceput a proiectului daca a-m aduce cateva persoanele ce au organizat evenimentul in Estonia.

  Toata stima.. >:D<

 16. Elena

  Initiativa este de apreciat, dar foarte important este ce se va intampla cu deseurile care vor fi stranse cu aceasta ocazie?

  • Cougar

   fiind vorba de colectare selectivă, se vor îndrepta spre două mari locuri: centrele de reciclare sau gropile de gunoi care se prezintă în conformitate cu reglementările ue. adică acolo unde le este, de fapt, locul.

  • Cabral Ibacka

   ?! Pai… se duc si ele, gunoaiele, la locul cu pricina… dupa ce au fost selectate, din cate am inteles.

 17. MC

  Let’s do it, Romania!
  cel mai bun nume!!

 18. Ilinca

  Hei,daca as aduce vorba de acest proiect la mine in scoala,s-ar lega ceva?Adica,o mare de copii se poate implica in asta?Pentru ca suna bine si vreau sa dau mai departe vestea si cred ca singurul loc unde as putea sa vorbesc ar fi la scoala..dar nu inainte de a primi o parere.Merci!:)

  • Cabral Ibacka

   Cel mai bine ar fi sa intrebi la ei pe site, acolo sunt mult mai bine pusi la punct decat mine…

  • Cougar

   absolut!

   şcolile, liceele şi facultăţile sunt printre primele pe lista noastră de abordări pentru voluntariat, şi nici nu trebuie să explic cât e de importantă o „piaţă caldă” într-o asemenea acţiune.

   aşteptăm veşti de la botoşani!

  • Ilinca

   Ok.Multumesc.Am sa dau mai departe:).Si anunt cand aflu daca sunt de acord sa se implice si ce idei au.Sper ca vor fi..:)

 19. Yna

  eu deja m-am inscris :)
  ar fi mult mai ok sa fie colectionate deseurile selectiv…
  p.s as purta cu mai multa mandrie un tricou facut din niste sticle stranse de mine :)))

 20. Irefutabila
  Irefutabila

  Avand in vedere ca sunt adolescenta pana la urma, sunt convinsa ca am forta de munca, energie inca neepuizata si dorinta de a participa.

  PS: in afara de inscriere pe site si strangerea deseurilor propriu-zise in ziua X.XX.2010 mai trebuie sa fac si altceva?

 21. micky

  Ma bag,tinem legatura!Ma uitam la Captain Planet cand eram mica!

 22. ligia

  DA, clar da, ma implic in orice actiune are ca rezultat o tara mai curata, sau macar costientizarea populatiei tarii in legatura cu importanta curateniei mediului. So, LET`S DO IT,ROMANIA!

 23. diana

  ei da…asta e cool….am stiut de initiativa de ceva timp si chiar m-a impresionat. Mersi ca ai preluat….m-am uitat pe lista de ONG-uri…majoritatea au renume de organizatii serioase…asa incat cred ca o sa mearga…ce sa zic exciting….

  d

 24. diana

  de asemenea …te-ai hotarat daca faci asociatie sau nu?..sper ca nu :P

  • Cabral Ibacka

   Inca n-am gasit pe cineva care sa-mi explice clar ce inseamna fiecare, care sunt diferentele, ce as putea face in limitele fiecareia… pana acum… numai „parca e asa”…

  • diana

   nu inteleg la ce te referi cand vb de diferente…intre ce si ce? ce citisem eu pe blog la tine te intrebai daca sa iti faci asociatie…ti-am scris pe facebook un mesaj in care te sfatuiam sa nu…dar of course din perspectiva faptului ca lucrez de 10 ani in domeniu…insa cel mai bine in viata e sa faci cum crezi….clarifica-mi intai intrebarea de mai sus si te ajut sa iti dau info…

 25. Tynna

  DA!let’s do it!!!!

 26. Ielena

  stii bine ca noi venim, dar strambele alea care sunt pozate cu sinsila pe ele, creatorii aia de moda, alde brancu cu lighioana, fotbalistii nostri, marii ziaristi de la star, story, ciao, spy, click, libertatea, cancan etc. vin???
  scriu pe saci ‘ photoshop’, poate cine stie

  • Cabral Ibacka

   Vin numai daca promitem ca strangem gunoi glamour…

  • zambet trist
   zambet trist

   poate vin si „autointitulatele” vedete, sa umple macar un sac, doi…chiar daca ar face asta doar pt ochii presei…noi ne urmam interesul…
   noi scapam de gunoaie si ei isi umple (sau umplu) inimile de bucurie ca au aparut in ziare…
   nu pot sa spun ca la anumite vedete mi-ar placea sa le pun cate un sac in cap ca as fi rautacioasa..asa ca ma abtin!

 27. onis

  Imi place ideea. Sper sa ne iasa. Go Planet!

 28. Alina

  Am mai participat la astfel de actiuni (un mic exemplu: http://alinatoma.wordpress.com/2009/04/25/ecologizare-bascov/), insa m-a scarbit lipsa de bun simt a oamenilor: dupa ce am curatat Transfagarasanul, in urma noastra deja se aruncau gunoaie din masini. Concluzia a fost ca am facut loc pentru gunoaie noi.
  Eu ma bag, ca tin la tara asta… dar trebuie sa se bage si aia mari cu niste amenzi… ca altfel muncim degeaba.

 29. angi

  da!ce-mi plac oamenii cu initiativa!si idei bune evident.

 30. DanaO

  We’re definitely in! Adica, partenerul meu, Marcel si cu mine.
  Mi se pare o idee excelenta, si cu efort, chiar realizabila.
  Suntem destui cei care am prestat munca „patriotica” si mai stim cum sta treaba, iar cei mici ne pot inocula cu entuziasmul si curatenia lor sa pornim la treaba, dezmortindu-ne oasele.
  Si, daca e nevoie, putem sa si repetam actiunea asta :)

 31. Loredana;)
  Loredana;)

  Iti las un link sa iti calculezi amprenta de carbon http://www.generatiaverde.ro/

 32. zambet trist
  zambet trist

  interesanta ideea elei…
  sa fie niste saci colorati si fiecare culoare sa-i corespunda unei categorii de deseuri…ar fi ok si mult mai usor…
  cred ca m-as baga si eu daca ar fi ceva organizat…
  tine-ne la curent cabral!
  ajut cu placere echipa din constanta

 33. Alina

  Impresionanta idee! E ceva in care cu siguranta m-as implica!

 34. Alina

  Let’s do it!

 35. Gabytza2Gaby
  Gabytza2Gaby

  Nu e nevoie de 10 000 000 k de gunoi si nici de 500000 de oameni . Chiar si pe sfert din toate astea si tot ar fi bine .Stii astfel ca inca exista oameni care vor sa faca ceva pentru „casa lor”

 36. Gabytza2Gaby
  Gabytza2Gaby

  Deci , ma bag si eu . :)

 37. yoz

  sincer as pune-o :D. cred ca ar fi in acelasi timp si putina distractie la mijloc, daca am corupe si cativa prieteni.

 38. Adrian

  eu ma bag.hai sa facem lista aia o data. punem aici la cabral. o sa-i dam un pic de lucru dar asta e.

  • Cabral Ibacka

   Pai… mai bine trimiteti direct la ei, vezi pe letsdoitromania.ro… mai eficient, nu?

  • Iulian

   Trimiteti la adresa de pe site cu detalii despre cum credeti ca puteti ajuta.
   Curand va fi si o lista cu ce avem nevoie pe site.

   Avem nevoie de cat mai mult ajutor desigur :).

   Si va asigur ca nu sunt doar vorbe goale, lucrurile se misca. Vor veni si comunicatele de presa mai detaliate destul de curand. Pentru moment a fost doar o emisiune pe Radio Lynx acum cateva saptamani.

   Multumim!

 39. Andy

  O actiune ce merita sa fie promovata. Am adaugat articolul tau ca fiind unul de calitate.

 40. anna

  Un proiect interesant dar cu putine detalii…ca deobicei :|.

  Hai romani la strans gunoaie!

 41. cristina

  m-am inscris si ma voi implica. merci ca mi-ai zis! :)

 42. Pingback: Voluntarii lu’ Joană

 43. marius

  m-am „introdus” si eu in lista de voluntari, now we wait… (not too much i hope)

 44. ZeD

  Buna ideea Cabral! acum sa vedem ce va urma…

 45. hipmag.ro

  ar fi si cazul sa se mobilizeze toti romanii pentru o cauza de acest fel. de obicei ne multumim sa vorbim despre ecologie de pe canapea si sa aruncam peturi din masina

 46. Raluca

  am citit postul asta ieri,iar astazi am propus la ora de dirigentie sa ne implicam ( clasa mea si nu numai,chiar mai multe clase din liceu ) in acest proiect.Stii ce mi s-a raspuns ? Ca intr-o tara unde nu se respecta nici omul,sa nu am pretentia sa se respecte mediul. :| Eu oricum o sa ma implic,insa pe bune,cand vezi cat de superficial este privit totul,parca iti piere cheful…

  • Ramona V.

   M-a întristat răspunsul profesoarei – cred că sufletul i s-a acrit fără să bage de seamă. Păcat!

 47. Cezar

  Foarte tare :)
  Am aflat de la Remus Cernea despre proiectul asta!
  Eu sunt un ecologist convins.
  Si imi place ca se trezeste lumea si in Romania.
  Imi pare rau ca nu se discuta mai mult despre COP 15 din decembrie de la Copenhaga.

 48. selectice

  Imi pare rau ca sunt nevoit sa vorbesc asa. In general astfel de actiuni sunt bune doar pentru ca ne fac sa ne simtim putin mai vii. Cred ca ele nu schimba in mod esential ceva in comportamentul tuturor in general.Ele sun utopii si de aceea sunt frumoase.
  Ce spuneti de urmatoarea idee?
  O lege care sa oblige toate magazinele sa aiba un tocator prntru peturi si sa predea deseurile. Sa puna o taxa (de exemplu 1 leu) pentru fiecare produs vandut la pet si pentru care nu s-a returnat altul. Si pentru hartie se poate gasi ceva similar.De exemplu o taxa eco pe care nu o mai platesti daca duci hartie la reciclat. Nu e deloc compilact pentru guvernanti sa faca ceva in sensul asta, numai ca pe ei nu-i intereseaza.Nu aduce ‘malai’ pentru ei si, daca ar aduce, ar trebui sa si munceasca pentru el.

 49. EcoGalati

  Modelul „let’s Do It Estonia” a inspirat si cativa jurnalisti galateni, care au initiat programul EcoGalati. Pe 17 octombrie 2009 aproximativ 1200 de voluntari au curatat intreaga suprafata a orasului (impartita pe cvartale de blocuri, cartiere, strazi – nimic nu a scapat!). In ciuda vremii nefavorabile, s-au strans aproximativ 30 de tone de deseuri. Anul viitor, in mai, EcoGalati va avea o a doua editie, probabil mai ampla. Totul a plecat de la filmuletul cu ecologizarea din Estonia.

 50. Andreea

  Buna Cabral, imi cer scuze ca voi fi off-topic dar n-am de ales, deoarece optiunea ta de contact personal nu functioneaza. Iata ce ma framanta: am aflat de curand de prevederea „doi la suta”, aceea prin care se redirectioneaza 2% din venit catre ONG-uri, ceea ce mi se pare foarte tare. Din nefericire prea putini stiu despre asta, iar majoritatea au inteles gresit la ce se refera. De aceea indraznesc sa apelez la tine, pentru ca, pe langa faptul ca esti o persoana publica, stiu ca esti un om sufletist si iti doresti, vorba cliseului, „pace pe pamant”. Deci ma gandesc ca ai putea sa tragi niste sfori in privinta asta, fie la TV, sau macar aici pe blog, tot ar fi o diferenta. Eu deja am inceput sa duc o campanie in sensul asta, printre cunoscuti, dar cercul meu e foarte restrans, pe cand tu ai putea face o diferenta imensa! Ei, ce zici? Iti multumesc pentru rabdarea cu care ai parcurs aceste randuri, numai ganduri bune pentru tine!

 51. Andreea

  Si pana la urma n-ar fi chiar off-topic, ca sunt destule ONG-uri ecologiste in Romania, in plus am vazut ca ai propria campanie antidrog unde si aici exista multe ONG-uri ;)

 52. Camelia

  Daca voi fi in tara cand se demareaza actiunea propriu-zisa ma voi implica.

 53. Cezar

  Suna foarte misto! Sper sa mearga treaba. Cand o sa fie, o sa ma inscriu si eu pentru strans. :D

 54. Cezar

  Bright idea. Ar fi misto sa fie implicati cei de la http://www.umbrelaverde.ro. Au colaborat si cu cei de la Radio ZU, si e bine asta, pentru ca se poate face reclama in felul asta…

  Am vazut cateva actiuni d-ale lor, de ecologizare, si sunt tot pe aceeasi traiectorie deci…

 55. Pingback: Romania, e timpul sa punem osul la treaba « Dosarele Pix Revealed

 56. Pingback: Dă încoa’, că le arunc eu – Recicloniada [guest post] – cabral.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.