La multi ani Romania!

Uite ca e intaidecembrie iar, a mai trecut un an prafuit si chinuit peste noi…
Nu stiu care-i combinatia cu ziua noastra nationala dar parca niciodata nu a fost vreo mare scofala. In orice tara (bine, nu facem comparatie cu americanii – manca-i-ar tata pe ei de destepti si luminosi –  oamenii ar sta cu “stars&stripes” infipt si-n ochi dac-ar putea) sarbatoarea nationala face galagie. Nu ma refer la trei tancuri ponosite si patru hartificii fasaite, ma refer la ce simt oamenii, la cum se comporta, la ce-si zic pe strada…
In afara de RATB-ul cu autobuzele lui cu un mic petec tricolor spanzurat de oglinda si de x partide care impart guma si sticks-uri pe strada ziua asta trece ca Bula prin curtea scolii…
M-am tot gandit care-o fi combinatia… Nu cred ca oamenii se identifica 100% cu Marea Unire, in acceptiunea tuturor e undeva departe in negura timpului si povestea e atat de distorsionata si romantata incat nu stii ce sa mai crezi.
In plus ca si-au gasit oamenii sa se adune si sa faca treaba fix e frigul din decembrie, nu puteau si ei s-o puna de un meeting unificator undeva prin iunie-iulie, sa petrecem si noi la tricou si nu la pufoaica!
Cred ca pe undeva, egoist vorbind, mai repede ne identificam, cel putin generatiile care au trecut prin ea, zi nationala ca fiind revolutia. Asa furata, trucata si mai cum zic altii de ea, din momentul ala am inceput sa rontaim si noi altceva decat guma Turbo si Brifcor (bautura racoritoare indigena fabricata din concentrat original romanesc – HA!), am inceput sa deschidem gura, sa ne concuram unii pe hailalalti mai mult decat prin cozile la paine si lapte, am reinceput sa traim de atunci incoace.
De-aia zic, parca mai repede as sarbatori LA MULTI ANI ROMANIA pe 22 dec. sau undeva pe acolo decat pe 1 dec. Oricum, parca anul asta a fost ceva in plus… Parca am vazut mai multa veselie, mai multe steaguri, s-a aprins bradu’ din Unirii, mai multe stegulete pe masini si… o mare supriza!
Azi m-au surprins niste vecini simpatici de-ai mei care au organizat un gratar in fata garajelor de langa bloc. Am trecut cu masina si mi-a intrat mirosul in nara si n-am rezistat. “Sandwich man” cum sunt am aruncat fierul la locul lui si m-am intors cu miloaga. Om mi-s si io, m-au omenit cu-n mic si-un vin, sar’na!
Altceva vroiam sa zic, cand i-am intrebat a cui e ziua mi-au raspuns cu gura pana la urechi, A ROMANIEI!  Recunosc, am ramas cam paf, in afara de a raspunde la telefon cu LA MULTI ANI ROMANIA! si a pune in geam un tricolor mare lucru nu fac nici eu iar oamenii petreceau de mama focului la gura garajului, pentru tara. Si nu, sa nu credeti ca au 234 de ani, sunt toti intre 25 si 30 de ani… 
Asa ca, La Multi Ani Romania, sa ne traiesti! 

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Dacus
  • 07.12.2011

  Vorba romanului Cooooool !

  răspunde-i
 • Loading...