Cielo tuning

Iubirea ca un Cielo tunat de tot rahatul

Dă-i un [PLAY], zic. Apoi citește…

Atunci când l-ai găsit… ia-l așa cum e. Sigur, adu-l mai aproape de tine, explică-i ce-ți place, scade ce nu e chiar perfect… dar lasă-l așa cum e.

Atunci când ai găsit-o… iubește-o așa cum e. Sigur, arată-i ce nu-ți place, explică-i ce-ți place, las-o să te cunoască și să încerce să se muleze pe tine… dar las-o așa cum e.

Știi, când ai cunoscut-o era ea. Nu ea… modificată de tine.

Știi, când l-ai cunoscut era el. Nu el… atins de tine.

Atunci când l-ai găsit… fă-l mai bun, desigur. Dar nu-l face mai bun pentru tine. Fă-l mai bun pentru el, pentru visele lui, pentru ce-ar putea reuși el pentru… el.

Atunci când ai găsit-o… sprijin-o ca să ajungă mai bună, sigur. Dar n-o împinge să fie mai bună pentru tine. Să fie mai bună pentru ea, pentru ce-și dorește ea pentru ea, pentru ce-ar putea reuși ea. Pentru ea.

Știi, când ai cunoscut-o era ea. Nu ea… modificată de tine.

Știi, când l-ai cunoscut era el. Nu el… atins de tine.

Aveam boala asta imbecilă de a lua pe cineva de mână pentru că ne îndrăgostim. Apoi ne-apucăm să sucim mâna aia pentru a transforma sufletul ăla în ce-am visat noi că ne-ar plăcea.

Atunci când faci asta e ca și cum iei un Cielo și te-apuci să-l tunezi agresiv.

Doamne-ferește, ce arătare chinuită!

E ca și cum recunoști că ți-ai dori un BMW, un Audi ori sun Subaru… dar nu-ți permiți. Așa că iei un Cielo și te-apuci să-l modifici ca să-l faci mai performant.

Și tot ce vei reuși va fi o corăcaie oribilă care, în esență, nu-ți va plăcea.

Deschide ochii și vezi bine. Dacă e mișto, dacă o iubești așa… las-o așa cum e.

Deschide ochii și vezi bine. Dacă e mișto, dacă îl iubești așa… lasă-l așa cum e.

Pentru că e lumea asta plină de suflete de Cielo chinuite. De oameni care se luptă să fie altfel, să stea în poziții nefirești, cu comportamente nefirești… în numele unor iubiri care îi transformă în niște penibile umbre a ce-ar fi putut fi.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Aham… si asta s-ar zice ca e indragostit… 🙂
  https://www.facebook.com/groups/654846484646255/permalink/1260607650736799/

  răspunde-i
 • Mihai
  • 23.02.2018

  Ai dreptate domne. Dar mi-a placut analogia facuta. Stii momentul ala in care un pasionat al motorsportului face o analogie cu situatiile din viata de zi cu zi. Priceless

  răspunde-i
 • Ioana
  • 23.02.2018

  Cata dreptate ai! Nu stiu, eu nu am pic de egoism in mine si niciodata nu mi-am dorit sa schimb persoana de langa mine, o iau asa cum e. Iar cand sunt obiceiuri care nu imi plac incep sa cantaresc sa vad daca calitatile bat defectele, daca pot sa accept lucrurile astea. Nicidecum nu incep cu reprosuri sau intentii de a il face altfel decat e. Insa stii ce e trist? Ca parca nu simt ca apreciaza asta, el fiind fix genul de persoana care impune lucruri, care imi cere sa ma port intr-un anumit fel si de multe ori ma simt nasol ca nu pot sa fiu eu in anumite momente. Asta li se intampla mereu celor carora le pasa de cum ii vad oamenii, care doresc sa lase o anumita impresie pe care o considera ei potrivita. Eu nu sunt asa, nu imi pasa de nimic si nici nu imi doresc sa fiu placuta de oameni altfel decat fix asa cum sunt.
  E funny ca o prietena de-a mea, care era rockerita si ura culoarea roz, s-a transformat intr-o super pitzi din cauza iubitului care o pune sa iasa numai in fuste super scurte. Si se vede atat de ciudat ca se chinuie sa fie pe placul lui, total opusul a ceea ce e.

  • gazpefoc
   • 23.02.2018

   Esti si foarte modesta.

  răspunde-i
 • Loading...