iPhoneX. Cea mai bună cameră video cu SIM.

S-a lansat iPhoneX. A reînceput hatereala. Am văzut azi atâta bălăcăreală pe tema asta încât vă spun din start că… nu mă interesează să ne luăm în bețe unii pe ceilalți. Fiecare are dreptul să creadă ce vrea el… dar fără să urle a imbecil către cei care cred altfel.

E bun, nu e bun? Merită banii sau e mult prea scump la ce face?

Eu gândesc așa și-am mai zis-o: merită banii dacă îl folosești la ce știe să facă.

Dacă ești online destul de mult, dacă ai nevoie de multe aplicații deschise simultan, dacă ai nevoie de putere de calcul pentru aplicații ce leșină resurse multe, dacă vrei filmări de calitate… terminalul ăsta merită banii.

Că există și alte terminale care oferă – într-un fel sau într-altul performanțe similare… se prea poate.

Pe mine la iPhone X m-au uimit specificațiile legate de foto și video: camera mare are 12 megapixeli.

Are stabilizare optică și digitală, treabă foarte bună având în vedere că majoritatea filmelor de pe telefon sunt trase din mână, deci… cutremurate agresiv.

Timelapse-ul are și el stabilizare.

Zoom optic 2X, zoom digital 10X.

Este impresionant, într-adevăr, că trage la calitate 4K în 24/30 și 60 de frame-uri pe secundă, dar eu nu-s deloc fan 4K. Greoi de redat… și mai greoi de editat.

Ce mă impresionează este că filmează în 1080 în 30/60/120 și… 240 fps! Asta chiar e de testat!

Azi dimineață la lansare a fost lume multă. Și deja e o datină, ne strângem și lansăm cel mai nou terminal împreună, la cel mai nou deschis magazin Vodafone.

Sigur, era mai interesant când lansările se făceau la 12 noaptea și ca să ajungi acolo nu te băteai cu traficul din București… dar Apple a schimbat treaba și la 07:00 am decis să plec cu scuterul, cu toate că am strănutat cuburi de gheață tot drumul, că de luam mașina… ajungeam la lansarea iPhone 12.

Nu vreau să vorbesc acum mai mult de iPhoneX, am executat și un unboxing scurt, sper să-l încarc în postul ăsta mâine, o să mai atingem și-acolo câteva detalii.

Și o să revin și peste câteva zile, cu detalii la cald, după ce-l pun la treabă.

Sunt curios cum se mișcă în Supernet 4.5G, ar trebui să facă spectacol, mai ales că ei spun că rețeaua este optimizată pentru streaming video…

A, și legat de preț… poate fi cumpărat cu abonament Super RED 45 iPhone la prețul de 649 de euro. Aici.

Pozele de la lansare sunt FURATE cu nerușinare de la Arhi.

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • gigi
  • 08.11.2017

  La foto sta mai prost prin comparatie cu Pixel2. Iata mai jos doua exemple (stanga Pixel2 vs. dreapta iPhone X):
  1. https://www.dropbox.com/s/6vuyd6chlyhdzli/Screen%20Shot%202017-11-08%20at%2010.00.48.png?dl=0
  2. https://www.dropbox.com/s/gd58u10ccay2fmu/Screen%20Shot%202017-11-07%20at%2008.03.31.png?dl=0

  Se vede clar diferenta, in ce hal exagereaza iPhone-ul culorile. Plus contrastul mult prea puternic.

  răspunde-i
 • Dan
  • 04.11.2017

  Salut Cabral, fara a contesta calitatile telefoanelor iPhone si incercad (cu greu) sa pastrez un ton decent la adresa Vodafone, as vrea, daca imi permiti, sa va povestesc putin din ce am inteles eu ca inseamna la ei garantia Apple, pentru ca cei care citesc asta sa fie in tema, daca vor avea nevoie de service-ul Vodafone. Ma refer aici strict la iPhone, nu stiu cum e pentru alte telefoane.
  Vodafone fac, de fiecare data, mare tam-tam cu lansarile telefoanelor, dar, tot de fiecare data, uita sa precizeze ca, daca vei avea nevoie de ei pentru service, vor considera ca telefonul cumparat de tine de la ei va deveni brusc proprietatea lor si vor face cu el ce vor, fara sa iti ceara parerea sau, mai ales, acordul. Si nu vor avea nicio problema in a-l inlocui cu un altul defect.
  Concret, am dus telefonul la ei pentru inlocuirea bateriei si, fara sa ma intrebe si sa-mi ceara acordul, mi l-au inlocuit cu un alt telefon (acelasi model), dar care avea placa de baza defecta si a devenit de neutilizat. Era un telefon pe care nu il foloseam la momentul respectiv, astfel ca defectul l-am constatat tarziu. Garantia expirand, evident ca nu au mai fost de acord sa-l repare/inlocuiasca.
  Cand am facut la ei sesizare scrisa despre faptul ca l-au inlocuit fara acordul meu, au raspuns, oficial, dar vag si pe langa subiect, ca l-au inlocuit conform procedurilor Apple. Un Apple Store din Anglia mi-a confirmat ca orice reparatie si, mai ales, inlocuire se face numai cu acordul clientului.
  Povestea asta cu ei este una lunga pe care am incercat sa o rezolv in toate felurile. Discutat cu ei, cu Apple, ANPC (dar era prea tarziu ca sa ma ajute), sesizare scrisa. Legal nu mi-a mai ramas decat sa-i dau in judecata, dar stiu si ei ca e un efort prea mare pentru un telefon, prea putini ar face asta ca sa se schimbe ceva si presupun ca din cauza asta isi permit abuzurile.
  Nu mi-a mai ramas decat sa le “laud” prestatia de fiecare data cand am ocazia.
  Recomand sa ii evitati daca puteti. Am aflat ulterior ca service-ul lor, Regenersis, este unul cu multe probleme, de care se plang foarte multi clienti. As fi vrut sa stiu asta din timp, as fi putut evita o dauna totala pentru o baterie.

  răspunde-i
 • Ileana
  • 04.11.2017

  Dar halatul, halatul, cat e halatul ? Asta aapropos de faptul ca e scump.

  răspunde-i
 • Petre
  • 04.11.2017

  Cabral macar Arhi ă pus un [P] la titlu! Tu de ce nu ai pus?

  răspunde-i
 • Cib
  • 04.11.2017

  Pozele si filmele facute cu orice telefon sunt pentru amatori. Profesionistii vor folosi aparate foto fie digitale , fie pe film( cine cunoaste). Nu stiu ce poate marele X, stiu ce poate 5s: poze reusite dar praf ca telefon. Se aude mai bine un nokia vechi. Procesarea si tot felul de aplicatii complexe se fac pe calculator. Nu urasc Apple, mi-e indiferent dar pretul lor e bataie de joc!

  • Cabral Ibacka
   • 06.11.2017

   Tipule, bați câmpii cum că se aude mai bine un Nokia vechi.

  răspunde-i
 • Silvia
  • 03.11.2017

  Ah,veneam doar sa te vad pe tine :)).

  răspunde-i
 • ionnis
  • 03.11.2017

  scump domne, scump

  răspunde-i
 • Ovidiu
  • 03.11.2017

  Bravo man ..! eu sunt fan Apple de cand a iesit primul model de iPhone si probabil chiar daca nu le-am folosit la maxim am avut o slabiciune pentru ele. Astazi am stat la o coada de aproximativ 3 ore ca dupa sa aflu ca modelul de 256 Gb s-a terminat si nu ramane decat sa astept sfarsitul luni pentru livrarea acasa .Chiar daca traiesc la Torino de 15 ani asta nu inseamna ca nu facem sacrifici ca sa cumparam unul .

  răspunde-i
 • Loading...