Sari la conținut

infolupusMulti, foarte multi, vad doar ce li se intampla lor. Cea mai paguboasa varianta asta este, sa vezi doar ce ti se intampla tie, sa te implici doar in lucrurile care te ating, sa ridici ochii doar spre chestiile care ti se adreseaza.

De ce-i pagubos? Pentru ca esti singur. Pentru ca traiesti singur. Pentru ca ajungi la fel de empatic precum o chiuveta veche.

Probabil ca pana acum ti-ai dat seama ca postul asta este bolnav. Da, chiar este. Astazi este ziua mondiala a lupusului, 10 mai, ziua in care in toata lumea s-au intamplat fel-de-fel de lucruri legate de aceasta boala si de cei care, din pacate, sufera din cauza ei.

La noi, o agentie de simpatici dragi mie (Constantinescu si Psatta, cu voi vorbesc!), GMP PR, a pus la cale imbolnavirea de lupus a site-urilor. O idee simpla si de efect prin care noi, cei care am avut norocul sa nu stim ce-i aia, sa intelegem aceasta boala si sa-i intelegem efectele.

Spus distant si rece, lupusul eritematos sistemic (denumit si LES sau „lupus”) este o boală autoimună cu componentă genetică în care sistemul imun devine hiperactiv, interpretează în mod eronat celulele, ţesuturile şi organele sănătoase ca fiind străine organismului şi le atacă prin formare de autoanticorpi. Astfel apar afecţiuni ale unui organ sau mai multor organe interne, cele mai frecvent implicate fiind pielea, sistemul osteo-articular, rinichii, sistemul nervos, plămânii.

Vrei sa vezi asa, din viteza, ce inseamna lupus?

 

Cele mai multe informatii sunt de gasit pe infolupus.ro, dintr-un tur rapid o sa ai cam toate informatiile.

Ce te rog eu este sa dai share acestui articol sau, si mai bine, infolupus.ro. Mersi frumos!

5 comentarii despre "Boala de care nu sufar eu… nu exista! 10 mai = lupus."
 1. Ben

  O boala reala, crudas, dar putin cunoscuta. Personal, am aflat de ea uitandu-ma la House :).

  răspunde
 2. Nicolae

  E foarte greu sa traiesti cu o astfel de boala intr-o Romanie nesanatoasa in care sistemul romanesc o duce bine doar privita de sus sau de la U.E. Multa sanatate.

  răspunde
 3. Andrei

  Este o boala destul de dificila ce pot sa zic :))

  răspunde
 4. rox

  mai naspa e cand auzi: aaaa, da, au iesit prezente celulele lupice, dar, nu stim :d sa mai asteptam …… sper sa nu astept aiurea n gara si sa ma pocneasca TGP’ul peste bot. :) in rest …. numai de bine!

  răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.