In *ur.

Acolo-i doare. Va zic pe scurt: pe Vacaresti santier pornit acum prea multe luni. Au muncit accelerat pana li s-a cam dus avantul, acum pun linii de troleu (da, se prelungeste linia de troleu de la Big Berceni pana la rondul de jos de la Vacaresti – la Lukoil) intr-un ritm de un surub pe zi…

Sinele de tramvai sunt terminate, peroanele de la statiile de tramvai sunt gata si ele, intre peroane s-a pus un gard de sarma.

Avand in vedere ca liniile sunt la nivelul asfaltului strazii, ca nu exista nici un fel de bordura intre sine si sosea (mai discutam pe tema asta, pe Mosilor si pe Fane Babanu’* au facut la fel), avand in vedere si ca inca nu merg tramvaiele (mai au de lucrat toata partea de la Calea Vitan pana la Obor) sunt multi care trec printre peroanele de tramvai.

Veti spune “sa li se ia carnetele ca asa zice legea!“. Asa spun si eu, numai ca e distanta mare pana la “sa li se ia vietile!” si asta nu cred c-o spune nimeni.

Dar asta se intampla… amandoua refugiile de pe Vacaresti, asa cum spuneam, au un gard de sarma intre peroanele de la statii. Si gardul este nesemnalizat. Asa ca in fiecare seara un om (care incalca legea da, dar nu e criminal) ia cate un gard in primire. Politie, salvare, descarcerare, toate pe cheltuiala vietii omului si pe banii nostri.

De ce? Pentru ca nu s-au gandit ca atunci cand aduci o modificare de genul asta TREBUIE S-O SEMNALIZEZI!

Cum e balanta in cazul asta? Am putea spune rece si distant ca “si-o merita” sau**…

* Fane Babanu – Stefan Cel Mare

** va las pe voi sa spuneti si spun si eu, cu toate ca am aratat destul de clar ce cred.

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Florin
  • 01.08.2008

  Revin cu un alt comentariu si totodata probabil cu o scuza pentru firma constructoare (Mari Vila). Daca ati circulat sau veti circula va rog sa va uitati la refugiile inainte de acesta sau dupa acesta depinde de directia de mers. O sa observati ca toate celelalte, 2 la numar, garduri sunt semnalizate corespunzator. Restu ideilor tine de propria logica…

  răspunde-i
 • Merlin
  • 31.07.2008

  si asa sunt cam multi care nu au ce cauta pe sosea la volan. daca cine va e destul de tampit sa treaca pe acolo….le sugerez celor care le-au montat sa puna si niste stalpi solizi inainte de gard, ca macar pe ala il platim cu totii. dupa ce ca se cred unii mai smecheri si incalca legea, lasandu-ne pe noi, fraierii sa circulam regulamentar, chiar daca asta inseamna viteza mai mica si timp mai mult te astepti sa le plang de mila? nu merci!

  răspunde-i
 • Somebody
  • 31.07.2008

  Ma intreb, cand isi rupe unu masina in gropile alea, daca plateste altcineva in afara de firma de asigurare si bineinteles prostu’ de posesor al masinii ca a indraznit sa iasa cu masina in oras…Primarie sau firma de constructii?

  răspunde-i
 • ketherius
  • 31.07.2008

  Lucrarile care incurca traficul nu sunt ceva nemaiintalnit. In Calgary, din cele 6 drumuri de access in zona industriala, 5 sunt in reparatii. Simultan. Ca si cum primaria ar fi incercat sa cheltuiasca tot bugetul de reparatii intr-o singura vara. Jumatate de ora dupa ce ajung la servici si jumatate de ora inainte de a pleca, colegii mei bodoganesc nemultumiti despre lucrarile care blocheaza drumurile.

  răspunde-i
 • ilinca
  • 30.07.2008

  pe acolo nu trebuie sa mearga masinile, esti un cocalar!

  răspunde-i
 • Follenvie
  • 30.07.2008

  la faza asta cu semnalizatul gardurilor respective banuiesc ca exista niscaiva inspectori angajati de primarie si platiti din impozitele noastre care ar trebui sa verifice si aspectele astea.
  pe domnii soferi care vor sa ocoleasca refugiile de tramvai prin stanga nu-i plang decat daca intra in stalp , un gard din ala nu te omoara dar presupun ca te face mult mai atent pe viitor

  răspunde-i
 • Grinch
  • 30.07.2008

  ah da .. si beamveu meu nu se suie pe garduri nu pentru ca e beamveu ci pentru ca ala care sta la volan a tocit ceva la fizica si stie ca la interactiunea dintre doua corpuri solide din care unul se afla in deplasare se produc deformatii de ambele parti.

  răspunde-i
 • Grinch
  • 30.07.2008

  Bun .. daca nu e voie atunci cum mama naibii arata gardul ala de parca zici ca pe deasupra lui trece autostrada? In cazuri d’astea chiar nu e nevoie sa pui semnalizare. Orice sofer care a terminat scoala pe bune stie ca nu ai ce cauta pe linia de tramvai in dreptul scuarului. Crezi tu ca aia care au dat cu masina in gardul ala nu ar fi dat daca era semnalizat? Nu de alta dar eu sper ca teoria cu “selectia naturala” inca functioneaza 😀

  Daca asa cum zici tu e accident si cele trei benzi sunt blocate (greu de crezut dar treaca de la mine) tot iti ramane o banda (sina de tramvai) pe care sa treci. Gardul e deja a 5-a banda.

  răspunde-i
 • Danielu
  • 30.07.2008

  Da ai dreptate. Chiar daca unu e mai prost, sau mai tampit si incalca o regula de circulatie, nu trebuie omorat. ce-ar mai fi daca ar toti astia omorati? Cred ca fiecare sofer ar avea nevoie de 10 vieti.

  răspunde-i
 • Dan
  • 30.07.2008

  Cabral, ai uitat sa precizezi ca noaptea pe Vacaresti e o bezna de nu vezi la 10 m, ca iluminatul stradal nu functioneaza de la Big Berceni pana la Calea Vitan, iar refugiile respective nefiind semnalizate in nici un fel, se mai intampla ce se-ntampla… (bineinteles ca daca circuli cu 60 km/h si esti atent nu ai cum s-o patesti, da’ daca ne place viteza…)

  răspunde-i
 • Loading...