Sari la conținut

Dap, am fost invitat si fac parte sambata asta din echipa balului anual Edelweiss – Hospice Casa Sperantei, ma ocup de ce stiu mai bine: vorbesc mult si sustin licitatia cu strigare organizata in cadrul balului. Sper sa strangem cat mai multi banuti… Hospice stie sa-i cheltuiasca astfel incat sa aduca cat mai multa usurare, caci toti banii merg pentru ingrijirea bolnavilor!

Si pentru ca tot a venit vorba…

7 comentarii despre "Hospice, sambata!"
 1. Andra

  S-a notat :).

 2. Clau

  Trimis.

 3. Florina

  Uite, cum e viaţa asta! Mă bucur, că vei avea parte de experienţa Hospice… Mult succes!

 4. Claudiu

  Hai sa-ti spun eu ceva despre Hospice. Nu ca as fi impotriva notiunii de voluntariat ( si eu fac voluntariat pentru alte cauze).Dar am impresia ca isi bat joc de oamenii inimosi care isi sacrifica din timpul si sanatatea lor psihica pentru a ingriji bolnavi in stadiu terminal. Eu sunt dentist. La un moment dat am avut contact cu diversi pacienti Hospice din Brasov. Chiar am ajutat o bolnava de cancer cu tratament si ulterior cu bani. Sfarsitul a fost inevitabil.
  Ulterior acelei experiente destul de traumatizante pentru mine am avut o discutie pe mail cu o doamna de la Hospice, discutie in care m-am oferit sa ajut asistatii de la Hospice cu tratamente stomatologice PRO BONO. Asadar, pe banii, si timpul meu. Raspunsul a fost de genul…. da, multumim, mai vedem. Si atat.
  Ca ulterior sa aflu ca exista un coleg de-al meu care ii „ajuta” pe asistatii de la Hospice Brasov.
  Si dupa acest episod, un coleg de-al meu tehnician dentar, cu mama bolnava de cancer in stadiu terminal a avut niste contacte cu cei de la Hospice si mi-a povestit niste lucruri despre cum se primeste asistenta de la ei si contra caror sume si relatii.

  • Ioan Ioanide
   Ioan Ioanide

   Stimate Domnule Doctor,
   Pe ce argumente va bazati cand sustineti aceste afirmatii? Folclor inca exista! Am avut ocazia sa cunosc personalul din Hospice. Impresia pe care mi-au lasat-o acesti oameni a fost aceea de profesionalism, loialitate, cinste si empatie. Daca un domn tehnician dentar crede ca a fost ofensat de serviciile Hospice poate sa faca demersurile necesare direct, fara intermediari, precizand contextul si persoanele care i-au adus prejudicii de orice fel. Daca aveti date exacte cu privire la medicii implicati in relatiile de tip business, faceti publice nume. Si poate nu ar strica o vizita la sediul Hospice pentru clarificarea intentiei dumneavoastra in a ajuta pacientii Hospice.

 5. Dana

  Si eu am fost voluntara acolo cativa ani, dar n-am auzit sa ceara cineva bani de la bolnavi. Au ingrijit-o pe mama mea acolo pina in ultima clipa… nu stiu ce ma faceam fara ei… Sunt o echipa fantastica… Poate n-ai vorbit cu cine trebuia, daca ai vrut sa ajuti ca voluntar, nu cred ca nu te-ar primi.

 6. Pingback: Darth Vader şi îngrijirea paleativă | bucurenci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.