Guest post: Importanța igienei orale

Gwyneth-Paltrow smallM-au contactat niste simpatici care mi-au spus ca detin secretul care le va transforma dintii cititorilor mei in niste nestemate albe. Cum sa refuz asa ceva?! 🙂

Plus ca mi-au spus ca proiectul lor ar avea nevoie de ceva promovare, fiind un proiect non-profit, asa ca m-am gandit ca un guest-post nu strica.

1. Mai jos o sa citesti despre igiena orala. Stiu, e ca si cum te-ar bate mamica la cap, dar poate c-ar prinde bine sa citesti.

2. Daca ai un proiect on-line non-profit bun (adica cu aplicabilitate, util, care ajuta), da-mi de stire si te promovez. Moca, da.

Guest post: Importanta igienei orale

Se vorbește despre sănătate. Se vorbește mult, și pe toate căile despre cât este de important să fii sănătos, căci cei care sunt sănătoși sunt mai fericiți și se bucură mai bine de plăcerile vieții. Cel care își respectă trupul se va îngriji totdeauna de starea sa de bine, va fii atent ca hrana pe care o dăruiește organismului să fie hrănitoare și nu otrăvitoare, se va prezenta la controale medicale periodice, va conștientiza importanța sportului în viața sa si a menținerii unei igiene adecvate a corpului. De ce este importantă igiena orală?

Pentru că asigură sănătatea și integritatea structurilor dento-parodontale care ne servesc să ne hrănim corect, să vorbim și să fim frumoși și atrăgători prin zâmbetul pe care îl afișăm unii altora. Ritualul de îngrijire a dinților se învață din copilărie pentru ca acesta să devină cu timpul și prin repetare un automatism, un obicei care odată deprins va fi efectuat zilnic fără efortul aducerii aminte, de la sine. Principiile îngrijirii orale se referă la: respectarea cu strictețe a celor 2 ședințe obligatorii de periaj dentar, unul dimineața și unul seara, înainte de culcare, acesta fiind considerat periajul principal, utilizarea aței dentare pentru spațiile interdentare înguste unde accesul periuței este limitat și clătirea cu apă de gură a cavității bucale.

 Toate aceste măsuri aplicate cu regularitate asigură îndepărtarea eficientă a plăcii bacteriene, factorul etiologic principal al cariei dentare și a bolilor parodontale. În afara aplicării acestor măsuri de igienă acasă, este important să ne prezentăm în cabinetul stomatologic, ori de câte ori sesizăm semne ale unei îmbolnăviri dentare sau parodontale, dureri, mirosuri neplăcute etc.  Chiar și în absența acestora, vom efectua un control stomatologic de rutină, o dată la 6 luni, pentru a depista unele probleme care pot să apară- spre exemplu, depunerea tartrului, care trebuie curățat de către medicul dentist. Statisticile arată că cei mai mulți români se prezintă la stomatolog doar atunci când se confruntă cu dureri insuportabile sau când dintele deja nu mai poate fi salvat.

 Nu trebuie să facem compromisuri cu privire la respectarea principiilor igienei orale dacă ceea ce ne dorim este să avem dinți, gingii sănătoase si un zâmbet care să reflecte starea de fericire și încredere!

 Acest articol a fost oferit de comunitatea doctoruldedinti.info care ofera informatii necesare pentru a putea avea o dantura sanatoasa.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Cristian
  • 04.05.2017

  Igiena orala este un aspect crucial in ziua de azi, prima impresie atarna cel mai greu, ceea ce ne poate propulsa foarte sus sau nu.

  răspunde-i
 • Cosmin
  • 21.10.2013

  Lasă că nu vom mai avea nevoie „în curând”. Cercetătorii au sintetizat o moleculă care introdusă nu doar în pasta de dinți ci și în mâncare, va opri dezvoltarea bacteriei care produce acidul lactic, atacatorul dinților noștri.
  http://www.gadgetnews.ro/un-posibil-leac-permanent-contra-cariilor-dentare/

  Până atunci rămâne cum zice Doctorul de dinți…

  • Eduard Leonte
   • 22.10.2013

   Mai este destul de mult pana atunci, cavitatea bucala contine microorganisme de ordinul milioanelor, undeva la 400 de specii, toate implicate mai mult sau mai putin in initierea atacului acid unde se va forma apoi o cavitate ( caria). Nu poate fi vorba deci de cateva organisme implicate care daca sunt eliminate scapam de carii, vorbim deja despre un ecosistem perfect adaptat cavitatii orale, poate fi asemanat din acest punct de vedere cu flora intestinala. Au mai fost tentative de a dezvolta un vaccin antistafilococ dar rezultatele lasa de dorit, se pare ca microorganismele castiga constant lupta pt suprematie ;)) au o capacitate de a se adapta incredibila.

  • Lavinia
   • 22.10.2013

   Sa vezi atunci cati nu se vor mai spala pe dinti… 😀

  răspunde-i
 • George
  • 21.10.2013

  Pana acum un an foloseam periuta, ata dentara si apa de gura. Ma duceam la detartraj odat la 1 an si din cand in cand la 6 luni. Am dat apoi peste un cabinet bun, care in afara de clasicele “foloseste atat dentara” si “periajul corect este asta” m-a pus sa-i promit ca folosesc periute interdentare si periuta electrica. De periuta electrica stiam, dar mai toti medicii de dinainte mi-au spus ca e apa de ploaie, va spun e mare diferenta, mare, le recomand la randul meu. De periutele interdentare stiam de la raft in magazin dar imi pareau suspecte, aveam impresia ca e un chin.

  Va recomand asadar periutele interdentare si cele electrice. Chiar fac diferenta. Ata dentara curata suprafetele de contact direct intre dinti, insa periutele interdentare curata excelent spatiile mici de la baza gingiei aflate la intersectia a doi dinti, iar acolo se aduna multa mizerie.

  răspunde-i
 • Loading...