Ghidul României pentru ture moto

Cunosc niște băieți care-și respectă pasiunile.

Mai mult de-atât, ei s-au pus pe treabă, astfel încât să-i ajute și pe alții să-și respecte pasiunile.

În plus, prin ce s-au apucat să facă au reușit să aducă în România străîni care să viziteze, să promoveze țara și… să cheltuie bani pe-aici.

Hai s-o luăm pe rând, povestea e chiar mișto…
2 Wheels Guide 4

Niște pasionați de călătorii moto (on-road și off-road) s-au apucat să strângă într-o broșură / carte / hartă specială traseele și destinațiile pe care ei le-au testat.

Inițial a fost vorba de drumuri off-road.

Au documentat totul ca la carte cu fotografii și trasee foarte exacte prin GPS și au strâns totul laolaltă într-un material care se numește 2 Wheels Guide.

Adică Ghidul Pentru Două Roți. Care, desigur, sună oribil. Așa că hai să-i spunem 2 Wheels Guide.

Când am auzit despre ei am zis că-s niște băieți de s-au plimbat puțin, apoi s-au jucat cu Google Maps și s-au apucat să se laude c-au inventat apa caldă.

Asta până am pus mâna pe ghid (apropo, mi-a fost ciordit de un prieten motociclist) și mi-am dat seama că treaba este foarte profi.

Ai la dispoziție efectiv toate informațiile pentru a te pune la drum…

Este atât de bine făcut încât niște domni din Slovacia au fost încântați de ce-au văzut și s-au pus la drum, au venit să viziteze România pe două roți…

Sper să nu fie ultimii care vin și sper să promoveze distracția asta mai departe printre ai lor, pas-cu-pas crește turismul…

Acum tinerii noștri (mă rog, nu chiar… 😀 ) de la 2 Wheels Guide au scos și o colecție de trasee pe asfalt, Touring în România, care propune 28 de trasee de asfalt care străbat regiunile istorice ale României precum: Transilvania, Munții Apuseni, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Maramureș și Bucovina.

7 dintre traseele astea duc călătorii pe toate pasurile montane majore din Munții Carpați.

Sigur, dacă mă întrebi pe mine, astea 28 sunt trasee superbe pe care le poți face oricând și cu mașina… cu toate că pe moto sunt de două ori mai spectaculoase. Hai… de trei ori. 🙂

Dacă ai prieteni motocicliști (și nu numai), care adoră să călătorească prin țara asta frumoasă… povestește-le de treaba asta, s-au putea să-i ajute.

Site-ul lor este de găsit aici.

2WheelsGuide

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Ideal Bike
  • 04.11.2019

  Frate, eu datorita acestor oameni care au facut o treaba superba, am inceput sa calatoresc cu motoreta prin tara.
  Traseele sunt bine documentate, am cumparat si brosurile si am folosit si aplicatia.
  Va invit pe canalul meu de YouTube sa descoperiti impreuna cu mine o parte din aceste trasee minunate.
  Canalul se numeste IDEAL BIKE : https://www.youtube.com/c/IdealBike

  răspunde-i
 • Costin
  • 04.11.2016

  Salut,
  aveti aici si o alternativa cu multe trasee si drumuri pentru moto. Contine si filmulte cu traseeleȘ http://unuplusdouaroti.blogspot.ro/p/trasee.html

  răspunde-i
 • Grig
  • 21.06.2016

  Salut, Cabral

  Bun articol, baietii merita (si cartea la fel). As adauga faptul ca au scos si anul trecut una, continand trasee mixte, cea de anul asta are numai trasee de sosea. Ziceau ca la anul ar vrea sa scoata una doar pentru enduro. Pe primele doua le am (precomandate, hehe), dar la a treia o sa zic pas, din pacate, eu am un tourer asa ca off-roadul e ca si exclus din discutie.

  @all: luati cartea – merita. Traseele sunt descrise detaliat, inclusiv unde poti sa mananci si unde poti sa dormi. La sfarsit e un cod unic pentru o aplicatie de mobil, are trackurile GPS, s.a.m.d. Singura chestie e ca aplicatia e pentru Android. Noi, astia cu WP ce facem? aud? 🙂

  • Calin - C2WG
   • 21.06.2016

   Salut Grig,
   Multumim pentru completarile facute! 🙂
   Din pacate doar pentru Android si IOS putem sa dezvoltam aplicatia.

   Chiar daca nu stim exact cand, o sa mai urmeze un volum cu trasee off-road.

   O zi faina!
   Echipa C2WG

  răspunde-i
 • Loading...