10 gesturi ale bărbaților ce sunt încă la modă

1. El îi deschide ușa. Că e vorba de ușa cafenelei, a biroului sau a mașinii… el este cel care va deschide ușa. Asta nu înseamnă că ea n-ar avea mâini ci doar că el este curtenitor.

2. El intră primul într-un loc public. Că e vorba tot de o cafenea, de un restaurant, o instituție sau de o sală de curs… el intră primul. După ce face asta se întoarce și-i ține și doamnei ușa, desigur, dar el va fi cel care va da primul piept cu privirile străinilor din încăperea în care se intră. Sigur, dacă vorbim de un cadru intim… ea va intra prima întotdeauna.

3. El o asistă pentru a se așeza pe scaun. Când ea trebuie să se așeze pe un scaun el se va poziționa în spetele scaunului pe care îl va prinde cu amândouă mâinile de spătar și în timp ce ea se va așeza el va împinge scaunul pentru a o poziționa cât mai comod. După ce ea s-a așezat va mai ridica încă o dată frumosul fund în timp ce el va mai împinge o dată scaunul, fin, pentru a-l poziționa perfect.

4. El îi cară greutățile. Atunci când ea are de cărat lucruri el se va oferi să le care.

Desigur, dacă ea are ambiția să-și ia în poșetă doua nicovale, o drujbă și patru kile de machiaj+farduri+fixativ+balsam de păr și fund… va fi nevoită să-și care singură poșeta. Nu de alta dar bărbatul este făcut să fie bărbat, nu să care poșete roz.

5. El o protejează. Asta înseamnă că dacă merg pe stradă el va merge pe partea care implică cele mai multe riscuri (pe partea cu câinii, pe partea cu strada, pe partea cu golanii, etc.). Că o protejează înseamnă și că îi ține umbrela pe timp de ploaie, că o îmbrățișează când e frig sau chiar că îi cedează propria haină.

Tot la protecție intră și partea cu condusul acasă. Sigur, poate ea nu-l invită în casă… ca să facă muki-muki, dar el este dator să o conducă până în locul în care ea este în siguranță. Asta înseamnă că n-o lași la Metrou, n-o trimiți cu taxi-ul, nu-i dai brânci în 313. O duci până la ușă, să fii sigur că în seara în care a ieșit cu tine nu i-a spart altul capul, nu i-a luat poșeta sau i s-a întâmplat vreo altă nenorocire.

flirt

SONY SLT-A99V | 50mm F1.8 1/2500 ISO640

6. El o ajută să-și pună haina. Atunci când ea se îmbracă el va fi atent și când ea va ajunge la momentul în care își pune haina el i-o va ține în așa fel încât doamna va trebui doar să-și introducă mâinile în mâneci. Și dacă vrei să faci impresie până la capăt… după ce o ajuți să-și pună haina, cu două degete îi scoți și frumosul păr de sub haină (moment în care îi atingi fugar cu vârful degetelor și gâtul, înfiorarea ei face toți banii).

7. El îi stă întotdeauna alături. Nu merge în fața ei, nu merge în spatele ei, îi stă alături (revenim și la punctul 5).

8. El cheamă ospătarul la masă. Ea nu stă cu o mână spânzurată pe sus ca să-l facă atent pe om, nu-l pâsâie pe ospătar, nu-l strigă. El îl face atent pe om și, atunci când momentul este mai de două prune… tot el va comanda și pentru ea. Desigur, dacă ea se va poziționa la masă cu fața către restaurant și el va fi cu spatele, excepțiile sunt permise, astfel încât el să nu fie nevoit să stea răsucit într-o poziție caraghioasă.

8. Dacă nu s-au înțeles altfel de la început, el plătește nota la restaurant. Desigur, femeile sunt independente astăzi, sunt puternice. Totuși, dacă am ieșit la masă în doi… el ar trebui să plătească.

Iar atunci când ieși cu nefasta în oraș… chiar dacă banii sunt la comun, chiar dacă banii sunt toți la ea în portofel sau la ea pe card… tot tu faci plata.

9. Atunci când două cupluri se întâlnesc bărbații salută întâi doamnele și-abia apoi se salută între ei. Dacă doar domnii se cunosc între ei și nu cunosc doamnele, înainte de a se saluta între ei fac prezentările.

Dacă unul dintre domni le cunoaște pe amândouă doamnele… se va comporta ca și cum pe doamna ce-l însoțește pe celălalt domn o vede pentru prima dată.

Crede-mă pe cuvânt, de cele mai multe ori ea îi va mulțumi în gând pentru asta.

10. El este atent și o lasă întotdeauna pe ea să termine prima. Că e vorba de mâncare, de vorbit sau… de altceva, ea va termina prima. 🙂

Mai sunt? Desigur, dar astea sunt primele zece care-mi vin în cap. Mai sunt și altele… 🙂

Domnilor, vă place vreuna? O și respectați?

Doamnelor, câte dintre cele zece vi se întâmplă?

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • DAniela
  • 29.09.2016

  Dacă unul dintre domni le cunoaște pe amândouă doamnele… se va comporta ca și cum pe doamna ce-l însoțește pe celălalt domn o vede pentru prima dată.

  Crede-mă pe cuvânt, de cele mai multe ori ea îi va mulțumi în gând pentru asta.””

  ahahahah Adica daca femeia a doua e curvulita si se intinde cu toti, ai bunul simt si joca teatru ca nu o cunosti. Mai mult, lasa-l pe fraier sa aiba o relatie cu panarama, in loc sa-ti averizezi prietenul ca s-ar putea sa se fi culcat cu toti prietenii lui.
  In cazul in care ea nu are un CV patat, care este problema daca nu te feresti ca o cunosti? De ce ar fi jenant sau deranjant ca ai avut o relatie cu altul decat cu partenerul actual? Doar nu ai stat singura toata viata pana la partenerul actual.
  In situatia in care nu o cunoaste ca si partenera intima, e chiar penibil sa te faci ca nu o cunosti. Mai ales ca ea s-ar putea sa ti spuna”: ce faci Jane, te faci ca nu ma cunosti ?; :)) iar in ochii prietenului vei parea un mincinos care asacunde multe, cine stie de cate ori ai mai jucat teatru…

  răspunde-i
 • F
  • 13.03.2016

  In alte cuvinte, trebuie sa fie cainele ei, nu iubitul ei.

  • Cabral Ibacka
   • 13.03.2016

   Sigur, tu poți face cum vrei tu. Vedem apoi ce iese…

  răspunde-i
 • Andreea
  • 09.03.2016

  Vai cat de frumos si adevarat! Bravo! Noi am bifat 8 si 10. Mai avem de lucrat la 2 si 8. Cred ca tine de situatiile in care a simtit pe pielea lui de ce e mai ok pentru el sa fie regula asta intre noi si probabil ca nu am mers in atatea locuri impreuna. Iar la regula nr 8, nu tin eu neaparat. Mi s-a intamplat sa intrerup discutii intre barbati si sa-i zic partenerei respectivului “buna, eu sunt Andreea” si barbatii sa se fastaceasca ca nu si-au dat seama ca doua femeie sunt langa ei, obligate sa taca. Dar mi s-a intamplat si sa nu am chef nici sa dau ochii cu un indivizid. Pentru ca o femeie are prietene si cunostinte oarecum in orizontul ei de asteptare social pe cand barbatii, cred,i pot sta de vorba si cu dubiosi (amici, cunostinte), cu barbati cu care pot avea un fel de camaraderie, dar nu si-ar lasa femeia singura cu ei vreodata cu ei. Faptul ca nu le-o prezinta e si modul lor de a spune “nu e a ta, nu ai voie s-o privesti, n-ai treaba cu ea, n-ai ce sa discuti cu ea, nu ai de ce sa dai mana cu ea”. Intra oarecum la faza cu protejatul, deci nu o simt la fel de importanta – poate de-aia a si ramas la urma.

  răspunde-i
 • Îmi aduc aminte de un episod când am ieșit prima dată cu o colegă de facultate într-o cafenea studențească. Deși ușa se deschidea în exterior, am intrat primul și am ținut-o astfel încât să poată intra și ea. După ce ne-am așezat (ținându-i scaunul) mi-a spus că dacă nu făceam aste’ două gesturi nu mai ieșea cu mine a doua oară.

  răspunde-i
 • Andrei
  • 09.03.2016

  Numai eu am observat ca sunt 2 puncte 8 ? :))

  răspunde-i
 • Eli
  • 09.03.2016

  Iubitul meu le face pe toate, il apreciez enorm pentru asta, sunt o norocoasa.

  răspunde-i
 • oana
  • 09.03.2016

  Sunt o norocoasa!!! Multumesc dragul meu sot pentru ca faci mereu cele 10 lucruri despre care ne povesteste Cabral si multe altele pentru mine si pentru familia noastra.
  Ma intristez la gandul ca sunt putine femeile care experimenteaza aceste lucruri langa barbatii lor, cand aceasta ar trebui sa fie normalitatea. Am un baiat de 13 ani si incerc sa-l educ in acelasi spirit de politete si curtoazie fata de femei. Bunul simt si educatia nu se vor demoda niciodata, iar femeile care nu apreciaza aceste lucruri la un barbat (refuz sa cred ca exista genul de femeie careia sa nu-i placa un barbat educat si politicos)…cu scuzele de rigoare…nu mai sunt femei sau au uitat ca sunt femei.

  răspunde-i
 • razvan
  • 08.03.2016

  In ziua de azi, daca incerci sa curtezi si sa fii manierat, sa respecti etica sociala si sa fii galant …. esti luat de prost si facut fraier in fata, de ea si noul ei iubit cocalar; care mai scuipa si niste seminte cand vorbeste cu tine … Femeia in ziua de azi, refuza sa mai aiba o atitudine feminina; injura mai rau decat barbatii, iar cand ii reprosezi si incerci sa ii explici ca nu este nici sexy si nici atragator …. te face fixist si comunist 😐

  • Monica
   • 01.07.2016

   Ai avut ceva experiente nefericite. Imi pare rau!

  răspunde-i
 • Fabian
  • 08.03.2016

  Foarte educativ articolul. Multumesc Cabral.
  Am o intrebare. La punctul 9 barbatul trebuie sa se prefaca ca nu o cunoaste pe cealalta doamna si ea ii va multumi in gand pentru asta.
  Care e explicatia?

  răspunde-i
 • DanT
  • 08.03.2016

  Punctul 10 nu il stiam si e destul de greu sa il aplic pentru ca am o sotie ardeleaca… de obicei se raceste mancarea in farfurie pana termina ea si mie imi place ciorba fierbinte … O sa fiu un badaran si ii spun pass 🙂

  răspunde-i
 • Loading...