Femeia și bărbatul perfect nu există decât pentru proști. Noi, restul, ne mulțumim cu realitatea…

Idealul promovat, idealul omniprezent, perfectul la care întreaga societate modernă ne pune să ne raportăm este un penibil și imposibil nonsens, un impostorat de facto.

Femeia, văzută prin lupa asta a idealului declarat este puternică, independentă, deșteaptă, sigură pe ea, înfiptă în situație și ține cu gheară metalică – de ouă! – succesul.

Bărbatul este carismatic, puternic și el, șarmant, dinamic, carierist dar trăindu-și viața, relaxat cu banii și iscusit cu femeile.

Și ăștia, Tanti Perfecta și Conu’ Perfect mai au două proprietăți nelipsite: sunt neapărat strălucitori de frumoși și musai covârșitor de fericiți.

La ăștia ne raportăm noi, acolo ne stabilim dorințele, în funcție de nivelul ăsta ni se setează așteptările.

 

Și-acum o să vă rog să vă gândiți care dintre prietenele voastre se încadrează în limitele impuse de idealul despre care spuneam mai devreme.

Gândiți-vă și dacă unul dintre prietenii voștri se poate califica în limitele bărbatului de care ziceam mai sus.

Eu m-am gândit. N-am niciun prieten, nicio cunoștință, n-am pe nimeni care să se califice la așa ceva.

Dă-o-n mă-sa de treabă, perfecții ăștia nu există! Nu există!

Idealul ăsta e o poveste de marketing cu care ne este zgâriată retina zilnic.

Femeile perfecte de pe coperțile revistelor pentru femei? Niște falsuri ordinare!

Dragile mele, și divele alea de stau lucioase pe coperți au coșuri. Și celulită, majoritatea! Și ele au cearcăne, vârfurile firelor tocite, riduri de expresie și uneori le pute și fundu’.

Diferența dintre o femeie normală și ele este că ele… au la dispoziție o armată de stiliști și niște editori de imagine foarte buni. Plus Photoshop cu licență.

La bărbați treaba stă la fel… perfecțiunea asta de ne este livrată zilnic e o păcăleală sinistră.

De ce sinistră?

V-am rugat mai devreme să vă gândiți dacă aveți vreo prietenă sau vreun prieten care să se încadreze în limitele perfecțiunii.

Acum o să vă rog să vă gândiți dacă știți pe cineva care își dorește și așteaptă un bărbat sau o femeie din filmul ăsta.

Eu vă spun că am câțiva cunoscuți și câteva cunoscute care nu că visează la așa ceva… așteaptă așa ceva!

Măsoară fiecare nou intrat în viața lor cu șublerul perfecțiunii și… așa cum te și aștepți, nimeni nu se încadrează.

Așa că fiecare nouă măsurătoare e o dezamăgire. Și timp pierdut, mult timp pierdut…

Mai mult, cunosc oameni care au relații, unii chiar și căsnicii, și sunt frustrați de faptul că oamenii pe care îi au alături nu sunt perfecți, așa cum și i-au imaginat ei. Și de-aici motiv pentru altă nefericire.

Perfecțiunea nu există la oameni.

Sau, ca să fiu mai exact… perfecțiunea nu există la oamenii vii.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • […] 5. Ce telefon recomandati pentru batrani? nush.ro Femeia și bărbatul perfect nu există decât pen… […]

  răspunde-i
 • Bianca
  • 28.06.2018

  Nu stiu ce sa zic…eu primul pas spre perfectiune l-am facut: mi-am luat Photoshop cu licenta! :)))))

  răspunde-i
 • Claudia
  • 25.06.2018

  Te iubesc! Esti mare om si spui cuvinte la fel de mari ca tine!

  răspunde-i
 • Bogdan Tache
  • 25.06.2018

  Gresit!
  Exist.
  Fetelor, dans!

  • Andra
   • 02.07.2018

   🙂

  răspunde-i
 • Lucian
  • 25.06.2018

  Femeia perfecta exista , e aici langa mine , si e măsurată cu sublerul meu. Revistele sunt pentru divertisment iar cei de acolo sunt doar actori , asa ca trebuie tratate ca atare . Acolo ni se ilustrează o lume , aici unde trăim noi ordinarii e alta lume . Doresc sa fac o analogie cu broșurile agențiilor de turism unde iti arata apa cristalină ,monumente bine puse in valoare si plaje de nisip ,dar uita sa iti spuna ca sărăcia domina , gunoaie sunt peste tot , iar băștinașii locali sunt exploatati ca sclavii ,si aglomerație de nu poti fotografia obiectivul turistic. Asadar , realitatea e diferita .

  răspunde-i
 • Iulia
  • 25.06.2018

  Adevarat, cu toate astea, o sa te contrazic putin: exista perfectiunea. O vad in copilul meu, mie imi place sa ii spun ca este singurul lucru perfect din viata mea (nu ca viata mea ar fi un esec, e “perfecta”- asta inseamna ca ma bucur de tot ce imi ofera viata, ignor ce nu imi place sau imi face rau si caut sa vad doar lucrurile bune). Cred ca asta ar trebui sa fie perfectiunea la care sa aspiram pt a trai frumos

  răspunde-i
 • Madalaina
  • 30.06.2014

  Adica tipul de care-s pe cale sa ma indragostesc nu-i perfect?!?!? :))) mi-ai spulberat toate iluziile, Cabral..o sa incerc sa il iubesc si ne-perfect cum zici tu ca ii :))

  răspunde-i
 • swiss_made
  • 26.06.2014

  ce e perfectiunea? daca ne gandim la armonie avem sanse mari sa o atingem. daca insa ideea de lipsa de cusur predomina, ceva nu e in regula din start. nu lasa loc schimbarii. ar fi ceva static. sigur nu foarte atragator. micile imperfectii intr-un context perfect (sac!) intriga, atrag atentia, dau culoare…lasa loc de evolutie.
  p.s. subiectul e fain, dar la tv avem meci: algeria-rusia…

  răspunde-i
 • cristina
  • 26.06.2014

  Ai dreptate Cabral! imi place mult ca esti realist .Perfectiunea nu exista. Intr o relatie este acea “perfectiune” probabil doar la inceput, si asta doar ca vrem noi sa ne-o imaginam… dar cu timpul ne dam seama ca toti avem si defecte . Iar referitor la femeile care incearca sa devina ca cele de la tv sau din reviste ,cateodata intrec masura si sunt penibile si caraghioase.Eu le numesc “patzachine “:))(buze imense, fond de ten exagerat, sani exagerati, gene false , etc… ).

  răspunde-i
 • Lucica
  • 25.06.2014

  asculta, nici degetele de la mana nu seamana unul cu celalalt, insa perfectiunea intr-un cuplu exista, si se refera de fapt la comportamentul fiecaruia…adica lasa ea sau mai lasa el, asa nu apar certuri ; ea este perfecta pentru ca nu-l ia la intrebari imediat ci asteapta momentul prielnic ; el este perfect pentru ca, fiind constient de greselile lui, nu-i reproseaza ei absolut nimic pe moment, ci asteapta momentul prielnic ; acel “moment prielnic” apare inevitabil, ei (daca sunt si inteligenti) discuta, asculta, iarta, iau act, si asa viata merge mai departe fara certuri inutile, fara crize de gelozie, oale sparte, tiganeala si aparitii televizate, etc…deci, cu alte cuvinte, nu exista “perfecti”, exista parteneri care ar trebui sa vrea sa fie perfecti ; daca nu se poate…ok, exista tribunal, cutite, topoare, otrava si pentru vip-uri televizorul….

  răspunde-i
 • Loading...