Eco-Romania.

Pentru moment pe ai nostri ii intereseaza ecologia in aceeasi masura in care ii intereseaza si despre bolile copilariei in sudul Andaluziei.”

O afirmatie falsa sau adevarata?

In parte este adevarata, ignoranta si lipsa preocuparii in directia aceasta sunt cunoscute si larg raspandite la noi.

Totusi, din ce in ce mai multi oameni romani au preocupari ecologice. De la simpla aruncare a unei hartii unde-i este locul si nu pe geam, din mersul masinii, si pana la preocupari mult mai concentrate si mai concertate, romanii incep sa se gandeasca si la problemele de mediu.

Acum… treaba este simpla: cu cat ne doare mai tare, cu atat ne agitam mai mult.

Partea complicata vine insa tocmai din zona aceasta, lipsa cunoasterii. Cu totii au auzit de incalzirea globala, topirea calotei glaciare si moartea elefantilor de mare. Dar toti spun  lasa frate ca pana se strica combinatia si io si copii si nepotii mei stam drepti si privim cerul prin 2 metri de pamant!”.

Daca insa te apuci si te documentezi… vezi ca nu-i asa. Nu ca se strica toate cele fix de maine dar daca incercam sa vedem ce se intampla-  nu mai departe de geamurile casutelor noastre – vedem ca ceva nu mai merge ca pe vremuri (voi ati vazut ce caldura oribila e ziua si ce frigaraie se lasa seara?).

Am fost ieri la un eveniment pus pe roate de Cristian Manafu si GMP, si moderat de Dragos Bucurenci. S-a discutat la liber despre eco, masini eco, propuneri – variante – solutii.

Au fost cateva ore misto, uneori mici contre, intrebari puse de eco-sceptici si raspunsuri date de eco-pro (dap, aici ar fi incadrat Dragos).

Ideea este clara, ar fi bine sa facem ceva, cate ceva macar.

Evenimentul a fost gandit ca promovare dubla si pentru eco-Romania / eco-Bucuresti (era un aer  mai mult verde) dar si pentru ca blogosfera sa intre in contact cu Toyota Prius.

O sa spuneti… reclama desantata. Eu spun… reclama la un produs fara concurenta (din prisma eco) la noi. Mai vinde Honda un autoturism hibrid, dar promovare face… nu. Asa ca Prius ramane “aplicat” singura masina eco de la noi (ok, mai e si Lexus-ul dar… vorbim totusi de ceva exemplare vandute).

Am doua intrebari simple:

       merita sa fim mai aplecati spre eco?

       stim ce avem de facut?

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • […] Lepus, Dan Dumitrescu, Cyberculture.ro, Andrei (SwaMp), Mircea Scărlătescu, Dragoş Bucurenci, Cabral. AKPC_IDS += […]

  răspunde-i
 • […] Ciubotaru, Ahilosu, Andrei (SwaMp), Buddha, Cabral,  Corina Murafa,  Cyberculture.ro, Dan Dumitrescu,  Dragoş Dehelean, Filip Lepus, INconstantIN, […]

  răspunde-i
 • Gabriela J.
  • 23.06.2008

  Daca nu stim, nu inseamna ca nu exista…
  http://megalit.ro/libria/2008/05/25/justin-capra/index.html

  răspunde-i
 • anca pussy
  • 23.06.2008

  Da merita sa fim aplecati spre eco,si cred ca daca ne-am documenta am stii ce am avea de facut,eu una sunt aplecata spre eco,dar inca sunt in stadiul de documentare.Avem o tara frumoasa si ar cam fi timpul sa avem grija de ea.

  răspunde-i
 • mArius
  • 23.06.2008

  de unde se poate alimenta electric masina in Romania ?

  răspunde-i
 • eu spun ca merita..ca avem o Romanie INCA sanatoasa si frumosa..si zic sa avem grija de ea.De facut ,nu toti stiu…dar eu sunt optimista:D

  răspunde-i
 • Dan Dumitrescu
  • 22.06.2008

  ” merita sa fim mai aplecati spre eco?”
  Scuze , dar intrebarea ta suna de parca vrei sa cumperi actiuni la o firma de reciclare.

  Asa ca imi permit sa te intreb.
  Merita sa faci dus zilnic? Merita sa ai hainele curate? Merita sa stergi praful in casa? …. si uite cum am ajuns la lipsa de identificare cu spatiul in care traim.

  PS. totul se invata, ca si spalatul pe dinti.

  răspunde-i
 • Frobenius
  • 21.06.2008

  Pentru Cabralus Tacutus dar si pentru ceilalti eco-entuziasti Bucurenci-style:
  http://tinyurl.com/3zssjc
  E tot despre acea Toyota minunata.

  răspunde-i
 • Michelle
  • 21.06.2008

  Ufff, Lucius, tocmai asta este! Oamenii nu ar trebui sa Fie setati! De ce sa fie? la ce le foloseste sa “inghita” gogose de peste tot, mai ales de la un post “consacrat”. Chiar atat de incapabili suntem? Avem nevooie de CNN ca sa intelegem cum e cu a trai? Sau asta ne “ajuta” sa orbecaim mai tare?

  răspunde-i
 • Lucius
  • 21.06.2008

  Michelle unde vezi tu suparare la mine?
  Eu condamnam CNN ca minte. Oamenii se uita la CNN fara discernamint ca este Made in USA, tara adevarului (nu-i asa poezia de 60 de ani?). Deci logica nu are treaba cu acest lucru – tot ce e dat la CNN e adevarat, este axioma de-acum.

  LINDA-Era o situatie tragico-ironica nu amuzanta: Linda M. tocmai, ca spunea, “fiti veget. ca sa nu faceti cancer”.

  răspunde-i
 • Loading...