Dragostea si link-exchange-ul

cabral.ro Stiu, suna ciudat, dar daca noi cautam o analogie cat mai la subiect, asta cred ca e cea mai buna.
Pentru ca, daca facem o simpla comparatie, am putea spune ca pentru un blog, traficul (cu tot ce cuprinde el) reprezinta ceea ce inseamna intr-o relatie toate alea bune.

Pana la urma, o relatie ce inseamna? Fix o afacere, un link-exchange in care balanta trebuie sa ramana cat mai aproape de mijloc.

Daca tu-mi trimiti trafic de la tine (cum ar fi atentie, protectie, mangaiere si tot asa…), astept si eu de la tine cel putin acelasi numar de vizitatori (fidelitate, grija, interes, sex, etc.).

Daca tu, pentru o perioada, ma scoti din blogroll (adica te mananca undeva sa iesi cu fetele cateva seri la rand, uiti sa ma suni peste zi, s.a.m.d.), atunci ma faci sa-ti scot si eu link-ul de la recomandari (cum ar fi ca o sa ma fac ca n-aud cand ma suni, uit sa-ti intorc apelul, omit si eu sa te sun, …).

A, daca te roade pe tine sa ma inveti o lectie si-mi faci un review la blog aiurea (cum ar fi sa te iei de  mine aiurea sau sa-mi scoti pe nas toate chestiile pe care le-am facut in ultimul secol), atunci cred ca este evident de ce ma infiintez la tine pe blog si-ti pun cele mai urate comentarii (adica iti fac si eu lista cu toate micile nemernicii pe care le-ai facut de la dinozauri incoace!).

Ok, hai sa spunem ca sunt in blogroll, ca e totul bine, ca vii si comentezi cu interventii misto… dar vezi cum si in ce fel. Ca daca ma trezesc cu 12 comentarii la fiecare post (adica cu 12 telefoane pe ora, in care nu ai nimic de zis, vrei doar sa vezi ce fac – unde fac – cu cine fac) atunci iau foc si ii spun lui Akismet ca ce vine de la tine e spam si te-am rezolvat (adicatelea te bag in blacklist-ul telefonului meu si cand ma suni o sa faca biiip-biiip a ocupat perpetuu…).

Mda, suna cam rece, dar, mai mult sau mai putin, asta este o relatie, o balanta.
Poate ca nu toti suntem atenti in fiecare secunda unde este balanta asta, dar din cand in cand ne uitam la traffic-stats si daca ce trafic trimitem nu este macar (aproape) egal cu ce trimitem, ne suparam, intram in consola si il scoatem pe celalalt din blogroll.


Cum e, tu ai pe cine trebuie in blogroll-ul vietii? 

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • O.P.
  • 07.10.2012

  Ia uite ce comparație…de câtă vreme te am eu in blogroll si tu nu știi. Nu as putea spune ca asa se întâmpla si cu dragostea in secret…Sau…? 🙂 Se poate iubire si fără reciprocitate cum se poate blogghereala si fără link-exchange. Pupi

  răspunde-i
 • blk
  • 04.06.2010

  Cred ca asemanarea este cam la limita, am ajuns pe articol din google, si vad ca este din 2008:)

  răspunde-i
 • Am si eu ceva populatie prin blogroll.Cat despre postul de mai sus este stilul tau,comentariile sunt de prisos.

  răspunde-i
 • Dana220868
  • 11.09.2008

  of of….nu sunt de acord cu tine 🙁 in dragoste trebuie sa daruiesti neconditionat. Daca nu primesti inapoi, inseamna ca nu ai daruit cui trebuie. Tu alegi cui sa daruiesti si daca treaba nu merge, cu sigurantza nu e numai vina celuilalt. Nu poti astepta de la celalalt ceea ce nu poate da…sau poate ce ai daruit tu nu este ceea ce celalalt astepta sa primeasca. Stii asta este ca si cautarea sufletului pereche…toti ne dorim pe cineva care sa ne iubeasca la fel, sa ne inteleaga si sa ne accepte asa cum suntem. Nimeni nu e perfect si de aceea atunci cand iubesti intr-adevar si daruiesti stii sa si ierti si sa treci peste multe lucruri..asta face o relatie frumoasa si durabila.
  Asa cum ai prezentat tu relatia e …da…foarte rece si foarte aritmetic si foarte ciudat….in dragoste (care e temelia unei relatii) nimic nu e logic si nimic nu se poate masura.

  răspunde-i
 • 6. O metoda de distr…

  răspunde-i
 • Candidatul liberal pentru Camera Deputatilor Alina Gorghiu a lansat ieri o campanie de informare a cetatenilor din sectorul 5 al Capitalei privind votul uninominal. Impreuna cu o echipa de voluntari, Gorghiu va distribui peste 10.000 de ghiduri de informare privind votul uninominal si va imparti stampile de vot

  răspunde-i
 • 2. Pornind ca ºi cel…

  răspunde-i
 • Alegerea unui sistem…

  răspunde-i
 • BUCUREªTI (MEDIAFAX)…

  răspunde-i
 • Europastiri.eu – an …

  răspunde-i
 • Loading...