Două zile de adrenalină și plăcere.

Nu mi-am pus niciodată până acum întrebarea dacă sunt adrenaline junkie. După astea două zile de circuit la Istanbul Park mă întreb serios…

Două zile cu 718, 911, Panamera, Macan, și Cayenne.

Porsche Driving Academy (71 of 204)

 

Da, am zis 911. Turbo. S. Și un circuit de Formula 1 pe care să mergi până la limitele mașinii. Sau, mai corect, până la limitele tale.

Câteva cuvinte despre circuit: Istanbul Park a fost creat după ce Guvernul Turciei și managementul F1 au bătut palma astfel încât Turcia să găzduiască una dintre cursele anuale ale Marelui Circ.

Din păcate mariajul n-a durat, astfel încât circuitul cu cele mai ieftine bilete de F1 a găzduit curse între 2005 și 2011 inclusiv.

Apoi… liniște. Așa cum probabil știți, Turcia n-are vreo mare cultură a motorsportului (unul dintre motivele care au ținut tribunele goale în timpul F1).

Ăsta a fost și motivul pentru care Istanbul Park a fost aproape gol de când a fost construit, găzduind câteva etape de MotoGP, Formula Renault, de WTCC și GTCC (World Touring Car Championship / German Touring Car Championship) și încă ceva curse mai mici de GT.

Așa că atunci când Porsche a decis să-și facă una dintre cele mai mari baze din lume la ei… turcii au zis Hai!. Mă rog, au zis în limba lor… 😀

Porsche Driving Academy (3 of 204)

Circuitul este efectiv superb. Lăsând la o parte desenul, are niște variații de altitudine care te trec prin senzații de carusel nebun, linii drepte pe care am mers pedal to the methal, succesiuni de curbe rapide și care pun întreaga concentrare la treabă, niște trase care te fac efectiv să urli în cască de plăcere.

Porsche Driving Academy (60 of 204)

Mașinile cu care ne-am dat… efectiv spectaculoase.

Vă spun sincer… mă lasă rece că mașina cu care sunt pe circuit are piele Nappa, touch-screen sau masaj în scaune.

Dar atunci când centrul de greutate este central, când suspensia ține mașina efectiv lipită de asfalt, când aproape nu există transfer de mase în șicane, când puterea este pusă jos exact cum vrei tu… nu vrei nimic în plus pentru a te declara fericit!

Porsche Driving Academy (32 of 204)

Am făcut echipă cu Mașinistul (un băiat foarte mișto dealtfel) și de câteva ori l-am băgat în groază urlând în mașină fel-de-fel de idioțenii (de genul Baaanzaaaaai!) când ne aruncam cu 200 într-un viraj la dreapta și părea că n-avem cum să scăpăm întregi, iar mașina se încăpățâna s-o ia fix pe unde-i spuneam eu să meargă…

Și, sigur, atunci când te sui într-o mașină de 200.000k euro cu pedigree-ul pe care-l au Porsche-urile… te aștepți să-ți facă praf toate așteptările.

Faza mișto a fost că și cel mic, noul 718 Boxster, a făcut spectacol.

Da, stai că și ăsta-i pe bani, e în jur de 80k euro, cam cât un apartament de trei camere la mine în cartier.

Sigur, de când mi-am luat motoreta nu m-am mai gândit la Cât o fi rata de leasing pentru asta? dar gândul mi-a fugit repede…

Da, Porsche Driving Academy presupune și un test off-road cu Cayenne-ul. Ne-au arătat că poate, dar la treaba asta, oricât de bine ar fi mașina, am făcut tot timpul comparații cu ce făceam cu trocariciurile cu care ieșim noi prin munți la off-road. Și, normal, n-ai ce compara. Cu toate că se descurcă onorabil Cayenne-ul.

Am făcut și-un concurs de viteză+îndemânare cu ceilalți participanți. Am reușit un loc 3, care m-a onorat dar m-a și ofticat… se putea mai bine! 🙂

M-au premiat oamenii cu un mouse sub forma unui Porsche (ăsta de-l țin în mână în poza de mai jos). Dacă-l vrei dă-mi un semn printr-un comentariu. 😉

Porsche Driving Academy (130 of 204)

M-aș lungi mult mai mult acum dar îmi dau seama că experiența în sine nu prea poate fi explicată în așa fel încât să se entuziasmeze și cititorul… așa că opresc cuvintele și las galeria de imagini.

Dacă ești pasionat… s-ar putea să-ți placă (știu, sunt multe rău dar n-am știu ce să mai scot din galerie).

Dacă ai întrebări… sunt prin zonă, shoot!

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • rico
  • 03.10.2017

  norocosuleeee !!!

  răspunde-i
 • DĂNILĂ GHEORGHE
  • 25.06.2016

  Personal agreez genu-acesta de divertisment. Ca şi principiul la baza căruia stă ( dac-o ai ) adrenalina . . .

  Şi, tot personal îl agreez pe acest tânăr cu ( cred ) cetăţenie dublă, închipuindu-mi, nu, că unul din părinţi e român şi
  ceilalţi mândri de el. Merită. Şi chiar poate fi dat exemplu şi pentru unii tineri ”deştepţi şi frumoşi” !
  Sănătate !

  răspunde-i
 • Cabral Ibacka
  • 24.06.2016

  Înscrierile sunt închise, fac extragerea și revin ASAP cu câștigătorul. 😉

  răspunde-i
 • Cosmina
  • 23.06.2016

  Si eu,si eu vreau mausul! Sunt foarte mișto pozele! Transmit exact ce trebuie:adrenalina!

  răspunde-i
 • Silviu Pal
  • 22.06.2016

  Mno, dar ce bine iti sta in Porche-urile astea. Acum sa vedem daca te lasa Andreea sa iti iei unul 😛

  Legat de mouse, arata genial. Ce vrei sa fac pentru el? 😀

  răspunde-i
 • Silviu
  • 22.06.2016

  Superbe jucarii !!!

  răspunde-i
 • Stefan
  • 22.06.2016

  2 zile cu pastile de calmare de tensiune 😀

  răspunde-i
 • Larisa
  • 21.06.2016

  Stop al meeeeeu!!!! Te roooog te roogg

  răspunde-i
 • Ciprian
  • 21.06.2016

  Dupa mouse ar urma o frana de mana hidraulica pe Twingo 1 si direct antrenament pentru concurs de indemanare. 🙂

  răspunde-i
 • Sergiu
  • 21.06.2016

  Suuuper tare! Felicitari pt experienta si multumesc ca impartasesti si cu noi 🙂 Sustin ideea lui George H., sa mai ceri cateva mouse-uri :))
  Il vreau si eu!

  răspunde-i
 • Loading...