Sari la conținut

Sincer sa fiu… am ramas cu gura cascata atunci cand am vazut ce reactiii puternice a starnit postul despre doggy-bag. Sute de like-uri si share-uri si comentarii pe Facebook?! O gramada de raspunsuri si retwit-uri pe twitter?! Peste 100 de comentarii pe blog?! Nu ma asteptam la o reactie atat de puternica…

Intre timp am inchis gura si m-am pus pe documentat subectul, asa ca trecem la partea urmatoare: ce-i de facut? Si discutia este deja tripartita, caci am intrat pe un domeniu in care Unilever Food Solutions se implica puternic.

Nu, nu incepem sa vorbim despre produsele lor, a fi ca si cum in mijlocul discutiei despre sfarsitul lumii ar veni cineva cu amanunte despre imperecherea la gandacii de bucatarie…

Hai sa nu ne mai lungim si sa trecem la subiect…

Majoritatea celor care au raspuns la intrebarea „Doggy bag – rusinosi sau normali” au spus ca li se pare normal sa-si ia mancarea acasa. Si mie mi se pare normal. Insa discutia s-a purtat numai in jurul ideii ca in momentul in care ai platit mancarea e drepul tau s-o iei la pachet (si dreptul ospatarului care cateodata este  comunist si se uita stramb la tine cand ceri doggy bag).

Dar hai sa punem problema invers: daca nu o iei acasa… ce se intampla cu ea? Sunt cazuri izolate in care mancarea ajunge la cei cativa caini comunitari care locuiesc elegant in spatele restaurantului… e o varianta. Dar in cele mai multe cazuri mancarea ajunge la groapa de gunoi. Ce inseamna asta? Poluare. Si din gazele rezultate din degradarea alimentelor respective dar si poluarea rezultata din transportul ei la groapa, plus spatiul ocupat.

Cat spatiu? Aici vin cu niste date pe care le am din Raportul Unilever Food Solutions – Bucatarii sustenabile…1 milion de tone de alimente neconsumate lasa worldwide consumatorii in farfurii in fiecare  an.

Atat se lasa in farfurii in lume, intr-un singur an… 1 milion de tone de mancare! Vorbim despre cati bani se pierd, despre ce inseamna 1 milion de tone de deseuri sau despre ce s-ar putea face  cu banii sau cu alimentele respective?

Cum am putea sa schimbam ceva? Alaturi de raportul Unilever Food Solutions despre  care zic mai sus (care nu e inca public la noi) s-a publicat si o brosura cu idei pro-sustenabilitate de la bucatarii Unilever Food Solutions care  cred ca ar merita atentie:

Nu mai comanda după schema clasică – aperitiv, fel principal și desert, toate în cantități cât mai mari. Opteaza pentru mese alcătuite din mai multe feluri de mâncare în cantități mai mici, adică alege două aperitive în loc de felul principal și comanda porții mai mici din mai multe deserturi”.” Mie mi se pare buna ideea.

Nu ma leg mai mult de brosura „Lucrează inteligent pentru a te deştepta în privinţa deşeurilor” pentru ca ea se adreseaza bucatarilor profesionisti si comunicarea este mai ales pentru ei, dar daca reusesti sa pui mana pe ea uita-te si la celelalte sfaturi ale bucatarilor, poti folosi informatia si la tine acasa. De exemplu „păstrarea separată în frigider a peștelui, a carnii de porc și de vită, si a carnii de pui. Mai mult, produsele lactate să fie așezate pe rafturile de jos (absorb mirosurile preparatelor lângă care sunt depozitate).

Ca sa concluzionez… faptul ca jucatorii mari din piata, companiile, se implica in reducerea resturilor alimentare care ajung la gunoi, asa cum face Unilever Food Solutions, e un lucru  bun. Caci gunoaiele alimentare produse de aceasta industrie sunt de 2 milioane de tone pe an, in toata lumea.

Dar in piata asta suntem si noi jucatori. Si partea noastra de feliuta nu e deloc greu de respectat: sa comandam cu cap si sa ne luam doggy-bag-ul cu noi.

53 comentarii despre "Doggy-bag, reziduuri, grija."
  1. Blogtrekker

    In plus, daca cerem doggy-bag evitam ca resturile noastre sa se regasesca in farfuria urmatorului consumator.

  2. Giulia

    Si ce faci daca mancarea nu merge consumata a doua zi. O iei la pachet pentru a o arunca de acasa ?!

  3. clovniiveseli

    Eu unul nu cred ca este rusions sa iei mancarea ramasa la pachet , In cazul meu ( am 2 catei ) , din experienta mea ( fiind organizator de evenimente am petrecut mul timp in restaurante ) in general mancarea se arunca , cu toate ca aceste resturi daca ar fi sortate corespunzator ar fi de folos chiar si oamenilor nevoiasi . Cunosc personal un caz ( un hotel din top 3 ) din bucuresti , care aveau un contract cu un adapost de catei , si au reziliat contractul motivand ca e bataie de cap . Acum cateava minute citeam pe blogul prefectului ca intretinerea unui caine , costa 370 ron pe luna autoritatile locale , in bucuresti sunt in adaposturi 40 de mii de caini deci un cost de 43 miliane de euro eu cred ca daca am folosi un sfert din acesti bani sa recliclam mancarea ramasa la resaturante ar fi mult mai bine si mai ecologic .

    • Cristi C

      Te contrazic. Ti-e rusine sa iei restul de la benzinarie? Cand ai pus benzina de 97 de lei si raman 3 de la o bancnota de 100? Din punct de vedere donat mancare o sa iti spun ca este foarte greu. M-am implicat in astfel de evenimente si ca sa faci asa ceva trebuie sa ai mancare ambalata cu etichete care sa ateste provenienta si sa aiba data de expirare si componente de baza. Crezi ca daca sunt oameni cu o situatie materiala precara poti sa discriminezi si sa nu-i spui de cand e mancarea aia si ce contine? Poate unii sunt alergici. Este foarte foarte problematica donarea de alimente.
      Mie mi se pare ok sa iei doggy bag, mi se par e ok sa-l dai unui membru al familiei, sa-l consumi tu ulterior, sa-l consume un patruped dupa ce verifici daca e comestibila mancarea pentru patruped, mi se pare ok sa o dai unui prieten sa o consume….

    • Cabral Ibacka

      Cristi, cred ca ai citit in viteza si ai inteles gresit ce spunea clovniiveseli… :)

    • Cristi C

      My bad. Mi-a scapat partea cu „nu” :-) vezi ce face subiectul asta? Se inflacareaza lumea :-)

    • Cabral Ibacka
    • Cabral Ibacka

      Pai nu, chiar nu este o rusine. Si spuneam si in primul post pe tema asta… pizza de a doua zi e mai buna decat proaspata!

  4. Dea

    Doggy bag for the win! Cateii mei papa tot :) Dar daca as stii ca resturile merg la cateii comunitari pe care nu ii pot hrani eu, in mod sigur as lasa la restaurant ce nu as putea manca.

  5. NICOLETA

    Dumnezeule cati oameni s-ar hrani cu atata mancare aruncata !!!! Da,sa comandam cu cap,dar cand portiile prestabilite sunt mari ,ce fac,comand jumatate de portie ?Se uita ala stramb la mine !Ar mai fi solutia sa cerem toti mancarea la pachet(ce ramane in farfurie)-sigur se poate manca a doua zi.Sau restaurantele sa faca portii mai mici,daca nu ajung mai comand, dar sa micsoreze si pretul / portie,chestie care nu-i prea avantajaza. Prefera sa arunce mancarea decat sa micsoreze pretul .

  6. dongabone

    Emigrant in Spania fiind am avut ocazia sa lucrez si ca postas publicitar pentru o pizzerie la Madrid .Ca sa imi mai iau un ban in plus,dupa cele opt ore de munca,spalam vase in bucatarie o ora pe zi.Oameni buni,imi venea sa plang cata mancare aruncam la gunoi!In corpul chiuvetei era o gaura „conectata” la un sac de gunoi,unde eu aruncam mancarea ramasa inainte de a spala platoul sau farfuria..Lasam la o parte salatele si „cojile” de pizza lasate in urma,dar ce ziceti de branzeturi,precum provolone la gratar,sau platouri de branzeturi aproape neatinse?Sau pizze din cele mai scumpe,ori filete de vitel ori de porc aproape neatinse?Nu mai vorbim de paste…Mereu ma intrebam de ce ar face un client asa ceva,pentru ca stiam ca pizzeria respectiva gateste excelent.Din snobism?Din prostie?Din parvenitism prost inteles?Nu stiu,cert e ca imi venea sa urlu cand aruncam mancarea respectiva,v-o jur.Cu platourile alea se putea alimenta lejer un camin de copii o zi intreaga:aperitive,felul I,felul II si desert.Pentru ca da!,am aruncat si portii intregi de tiramisu,printre altele.
    Comandati doar ce stiti ca puteti manca.Mancati tot.Ganditi-va si la altii care ar face moarte de om-efectiv-pentru o bucata de paine(si ganditi-va pur si simplu LA O BUCATA DE PAINE).De-aia se moare de foame pe planeta,se pornesc razboaie,se petrec atrocitati inimaginabile:la baza,acolo,jos,e vorba de foame.
    Si inca ceva:in Spania e ceva normal sa ceri acasa ce n-ai terminat din farfurie.Dar se vede treaba ca eu n-am lucrat intr-un astfel de loc…

    • Cabral Ibacka

      1. Experienta personala e cea mai puternica, si din cate spui… stii foarte bine despre ce este vorba.
      2. Imi scot palaria in fata celui care a muncit si munceste. Din cate spui… ai tras ceva. Sper sa ti se fi intors efortul.

    • dongabone

      Am atras si mai trag.La 42 de primaveri ale mele ma mai tin balamalele,slava Domnului.Acum fac pe gradinarul.Si din cand in cand pe sudorul(asta e meseria mea de fapt.25 de ani de experienta).Si da:efortul se intoarce.La anul termin si gardul de la casa de la tara si intocmim formele pentru a adopta si un copil.Si pe la 50 ma scot singur la pensie ;)

    • Cabral Ibacka

      Om bun, sanatate sa ai si putere, ca vad ca nu te ocoleste cheful de munca!

  7. Judy

    Zilnic un miliard de cutii de iaurt nedeschise sunt aruncate la gunoi doar in Marea Britanie…

  8. LLAAVVIINNIIAA
    LLAAVVIINNIIAA

    Situatia nu este asa de tragica!
    Am auzit ca sunt restaurante la care – aviz amatorilor – tochitura moldoveneasca se face din resturile de mancare (un carnacior, un rest de piept de pui, de porc, etc…).Astia patroni de restaurante care se gandesc la binele planetei…..

  9. Anca D

    De ce toate aceste restaurante nu doneaza mancarea diferitelor adaposturi in care mii de caini mor de foame?

    • NICOLETA

      Si nici nu cred ca vor da banii pe transport,de ce sa-si „complice „existenta ??

    • Cabral Ibacka

      In primul rand apare problema costurilor, care nu-s mici. Si e complicat si din cauza faptului ca nu orice resturi de mancare pot fi consumate de catre caini…

    • Anca D

      Am crescut animal;e toata viata… Stiu ce ar trebui sa manance sau nu un caine. Dar in conditiile in care stau majoritatea cainilor de acolo si la cat sunt de chinuiti, cred ca orice mancare e mai buna decat sa se sfasie intre ei. Cat despre transport….la fiecare adapost sunt voluntari, cred ca ar gasi o metoda sa se duca sa o ia.

  10. Cristina Darie
    Cristina Darie

    Asta ar insemna ca si cei din restaurante(ma refer la personal)sa ne ajute!Am mancat intr-un restaurant si cand am cerut mai bine de jumate dintr-o portie la pachet mi s-a spus ca nu are in ce s-o impacheteze deoarece la ei nu se cere mancarea la pachet!sa nu mai spunem ca unii ospatari sunt chiar obraznici!Cabral eu sunt de acord cu asta insa e nevoie si de sustinerea restaurantelor NEAPARAT!

  11. Dea

    Ca nu le pasa. Pe scurt.

  12. Lili

    Eu sunt genul de persoana care mananca tot ce are in farfurie.:)

  13. cristi

    Intrebare pt cei care au facut nunta : Voi ce ati facut cu mancarea ramasa(cea din farfurii si cea facuta in plus de bucatari)?
    Lucrand in bucatarie in UK, ‘chef-ul’ intotdeauna facea cu 5-10% mai mult decat trebuia, ca zicea ca e mai bine sa fie mai mult decat mai putin. Drept urmare toate resturile le aruncam la gunoi in saci negri si mari, tone intregi de mancare care n-avea nimic.

  14. A

    Total de acord cu privitul subiectului din mai multe unghiuri. Dupa cum am spus, eu iau acasa daca mi-a ramas. Si, zic eu, risipesc mai putin.Dar as adauga un lucru: si fabricarea ambalajelor produce poluare, nu numai gunoiul. Daca ne-ar intra in obisnuita ca, atunci cand am ajuns acasa, sa punem cutia la reciclabile, tot e un lucru bun. Ideale sunt ambalajele eco, da’s mai scumpe, si nu-s asa usor de obtinut, transportat.Un mic exemplu:astia pt care lucrez eu fac niste ambalaje din plastic si au vrut sa introduca in afacerea lor ambalaje eco. Ambalajele astea se dezintegreaza dupa o perioada si/sau daca sunt supuse unor temperaturi ridicate. Au renuntzat la afacere pentru ca aici e foarte cald si daca le lasau in depozit normal, dupa o perioada nu mai erau bune de nimic., daca ar fi folosit depozite cu sistem de racire, nu mai era rentabila afacerea…
    Cred ca cel mai bine ca, noi, consumatorii, sa umblam un pic la partea cu snobismul si la partea cu „pofta”(cat de mult comandam), pentru a scurta cat de cat „lantzul” asta…care oricum e foarte, foarte lung…

  15. Gabi

    Si eu am avut aceleasi nedumeriri referitor la mancarea ramasa in farfurie la restaurant. Bine, asta pentru mine inseamna si ca am gandit-o prost cand am comandat;) Dar mie mi se pare firesc sa ceri la pachet! In occident e o obisnuinta. Asa pare a fi normalul. Apoi, ai dreptate, mancarea ramasa se arunca!
    Si stiu ca par a vorbi vorbe mare, dar, oameni buni, sunt oameni in tari din lumea a 3-a care mor de foame! Si voi nu mancati tot din farfurie?
    Au tot vuit acum cateva saptamani stiri despre o viitoare criza alimentara…
    In concluzie: este dreptul tau sa ceri la pachet mancarea ramasa! Cei care judeca negativ gestul sunt cei care au probleme, nu cei care cer.

  16. jademan

    Ce vreau io să zâc… Nu zâc. Scriu. Aşa… Nu ia lumea haleală la pachet? Nu-i bai. Bun. Bai e să faci gropi de gunoi specializate. Adică numa’ pentru resturi de mâncare. Pentru că haleala poa’ să polueze numa’ doar dacă conţine şi alte tâmpenii – „nedigerabile” pentru sol – care n-au nici o legătură cu comestibilitatea. În rest, resturile pot fi folosite ca îngrăşământ, după ce s-alege prafu’ de ele. Nu crezi? Urmăreşte „Meserii murdare”! :D una bucată idee aplicabilă aici peste neşte milioane de ani-lumină. !!! :D

  17. vert

    Mă gândeam la asta acum ceva ani…Ascultând şi un vers dintr-o melodie a unuia dintre fiii lui Bob Marley,Damian,care sună tradus cam aşa : ‘ Omul a ajuns pe lună,dar n-a găsit o soluţie pentru copilaşii care mor de foame ‘ am realizat cât de indiferenţi sunt oamenii care ar putea face ceva.Ştiu că poate să sune utopic,iar altora să li se pară clişeu,dar oameni,în Africa de exemplu,n-au un colţişor de pâine.Dacă existau câteva avioane puse la dispoziţie,nu cred c-ar mai fi fost atât de gravă problema asta,care se întâmplă să fie una existenţială.Acum,eu sunt conştient că subiectul nu era menit pentru amplitudinea asta,dar…
    Las’ c-ajung eu miliardar în euro şi-am să mă ocup şi de treaba asta. :D

  18. Marian S

    Vedeti voi, dragii mei, iar o sa sara unii in sus si o sa-mi spuna ca sunt nostalgic comunist. Sa ma pupe…
    Pe vremea odioasei dictaturi se gasise o solutie bunicica, mai mult sau mai putin oficiala: pe langa restaurante apareau… ferme de porci. Poate cainele nu maninca orice, insa porcul da. Aproape orice!
    Prin provincie se mai practica, am vazut cu ochii mei. E bine, e rau? In mod sigur nu e rau, cel putin pentru seful restaurantului si seful fermei de porci!!! :)

  19. sibianul

    gluma, gluma, dar chiar credeti ca pieptul de pui care se pune in salatele cu piept de pui e facut la gratar atunci cand iti prepara salata? La multe restaurante acel piept de pui sunt defapt resturi de la altii…

  20. scorpio

    Marian are dreptate..in unlele locuri,resturile de mancare sunt luate in galeti si duse pentru a fi hraniti porcii..insa sunt cazuri izolate .
    Apoi,nu toti proprietarii de restaurante sunt de acord cu asta ,pe pricipiul ca se ,,fura” deci nici macar resturile nu pot fi luate..
    Subscriu la ce a scris DONGABONE ..Pe cand lucram la o pensiune in Austria,nu vreti sa stiti cata mancare aruncam la gunoi,in galeti speciale,resturi care numai resturi nu erau..farfurii cu mancare de multe ori doar putin atinsa,pentru ca acolo portiile sunt foarte mari..ma durea sufletul.

  21. Pato Basil

    iti dai seama ca in tarile dezvoltate se arunca 1 milion de tone de mancare la cos… iar tarile subdezvoltate mor 1 milion de copii de foame?

  22. iulia

    eu consider ca noi suntem de vina..asa e romanul..cand se duce intr-un restaurant si ii mai e si foame…sa te tii..isi umple masa cu tot felul de mancaruri, care mai de care mai sofisticate, se satura din primul fel si apoi regreta ca a comandat atat gandindu-se la cat are de platit.nu zic ca e o rusine sa iei mancarea acasa..doamne fereste, sunt pro pt asta..dar consider ca e bine sa comande atat cat mananca sa nu mai fie nevoie sa ne contrazicem la astfel de post-uri.

    • carco

      Cum adica „asa e romanul”? Crezi ca acele „1 milion de tone de alimente neconsumate” provin, in mare parte, de la romani?

    • Cabral Ibacka

      Daca ar proveni in mare parte de la romani… am fi motorul economic al lumii…

    • iulia

      am dat un exemplu…dar in general romanii sunt cei mai complexati..in cazul asta ca nu le ajunge o portie de mancare..si prefera sa ia 3.o intamplare a facut sa ajung in germania cu un grup si ne-am dus la un restaurant sa mancam…bineinteles noi am comandat cat pentru o saptamana…se uitau nemtii la masa noastra de zici ca vazuse cine stie ce fenomen ciudat.unul din ei chiar a venit la noi la masa si s-a mirat de cat am putut sa comandam si ne-a recomandat un digestiv..deci la asta nu cred ca ne intrece nimeni

  23. maddy

    campania mi se pare fortata. vorbim de mancarea din restaurante care se arunca. dar mancarea pe care o faci acasa si o arunci? eu una cand ma duc la restaurant nu las nimic in farfurie pentru ca ma duc acolo cu scopul de a manca. dar acasa mi se intampla de multe ori sa gatesc prea mult si sa fiu nevoita sa arunc mancarea.
    campania era logica daca se axa pe faptul ca nu e rusinos sa`ti duci mancarea acasa de la restaurant si atat.
    nu trebuia sa o dea in diverse ca se arunca tone de mancare, pentru ca acasa arunci si mai multa mancare.

    • Cabral Ibacka

      Logica ta este cumva twisted… adica daca arunci mancare si-acasa asta inseamna ca cea de la restaurant nu se mai pune la pierderi? Sau daca tu mananci tot din farfurie ar trebui sa fie un argument pentru o campanie? :)
      Nu, poate pentru tine, pentru ca mananci tot din farfurie la restaurant, campania nu are rost pentru ca scopul este deja atins.

      Dar pentru restul de oameni, cei care lasa mancarea in farfurie (dupa cum ziceam, worldwide 1 milion de tone), campania isi are rostul, si inca cum!

    • maddy

      nu m`am exprimat eu bine.
      nu vad sensul de a insista pe mancarea aruncata de restaurante in conditiile in care majoritatea oamenilor mananca acasa mult mai des decat la restaurant.
      ne preocupam de 1 milion de tone de mancare aruncate de restaurante, as fi curioasa cate tone se arunca de acasa. pun pariu ca mult mai mult.
      ideea generala e sa nu risipesti si sa nu gatesti/comanzi mai mult decat poti si sunt perfect de acord cu asta.

    • Cabral Ibacka

      Tu ai spus „campania mi se pare fortata”.
      Eu iti spun ca daca ai fi citit postul cu atentie, ai fi vazut ca am atacat mai mult puncte unde se poate face ceva.
      Tu spui „ne preocupam de 1 milion de tone aruncate de restaurante”. Dar eu nu am spus ca mancarea asta o arunca restaurantele, ele puncteaza cu alte erori din care rezulta alte 2 milioane de tone (ca sa fiu exact, restul industriei alimentare cu totul produce cantitatea asta).
      Eu am spus ca noi, concumatorii, aruncam 1 milion de tone de mancare. Diferenta mare, deci.

      Si tu spui ceva bine… ca aruncam si de-acasa. Asa-i.
      Dar faptul ca ar fi nevoie si de o campanie care sa le arate oamenilor cata mancare se arunca de-acasa nu inseamna ca o campanie care arata cat de multa se arunca si la restaurant este fortata. Deci…

  24. Pingback: Campaniile saptamanii 12-18 septembrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

  25. brontozaurel

    Sunt in continuare de parere ca e mai bine sa nu iei nimic daca portiile sunt prea mari si sa fortezi in felul asta reducerea portiilor. Ca nu crapi daca mai astepti cateva ore sa mananci. Pentru ca, hai sa fim seriosi, nici unul din noi nu stie cu adevarat ce-i aia foame, nici unul din noi nu stie cum e sa nu mananci mai bine de doua saptamani.

    Si daca e complicat pentru restaurante sa dea hrana saracilor pentru ca nu stiu la ce poate avea alergie unu’ sau altu’, nu inseamna ca e mai simplu pentru omul care pleaca de la restaurant cu mancarea la pachet. Ca nici ala nu are cum sa stie. Si poate ca omu’ ala a ajuns sa manance la restaurant pentru ca nu ar prea avea timp altfel. Ceea ce inseamna ca n-are nici timp de cautat beneficiari ai resturilor.

    • Cabral Ibacka

      Cand o sa ai un program de lucru de 16 ore pe zi, cu o singura masa amarata, nu vei mai putea spune „daca mai astepti cateva ore sa mananci”.
      Ulcer, demineralizare, moleseala, lipsa de performanta… asta ca sa enumar numai cateva din placerile unei alimentatii proaste.

      Cat despre ce face omul cu mancarea luata la pachet… nu cred c-a zis nimeni pe-aci „ia-o si dai-o unui amarat”. Cred ca ar fi bine sa mai citesti postul o data…

    • brontozaurel

      Chestie de obisnuita. Eu mai mult de o masa pe zi am mancat in faza de nou nascuta si partial in timpul scolii (nu mancam inainte de scoala, deci cand nu aveam ore de la 7-8 dimineata nu mancam decat seara). In aproape 30 de ani nu m-am intalnit cu nici una din chestiile de mai sus. Si nici cu altele fara cauze brutale. Nu mi s-a intamplat niciodata sa imi fie foame sau sa simt ca nu mai pot astepta cateva ore sa mananc.

      In ceea ce priveste ce face omul cu mancarea la pachet… eu n-as putea sa fac altceva decat s-o dau primului individ pe care-l vad ca cerseste pe strada. Nu suport sa ma plimb cu chestii in mana, mereu umblu cu ghiozdan, simt ca turbez daca n-am mainile libere. Si nu mi-ar face nici o placere sa-mi imput restul lucrurilor de la mancare.

      Stiu ca poate toata chestia asta e inutila, pentru ca e o campanie care nici macar nu mi se adreseaza mie… eu nici macar nu mananc vreodata la restaurant. Si chiar daca nu mi se pare nici o rusine sa nu vrei sa arunci bani aiurea, ma scarbeste ideea de a cara mancare dupa mine. Sau ideea de a ma intalni pe strada cu cineva care pute tot de la doggy bag :| Eu cand ma duc sa-mi iau de mancare sau cand mananc acasa ma imbrac in hainele „de jeg”. N-as suporta sa mananc purtand hainele cu care am venit din oras, hainele in care lucrez, hainele cu care ma bag in pat. Da, sunt obsedata de mirosuri…

      So I guess we must agree to disagree on this one…

  26. wildrose

    App de acest topic, vineri am observat ca prin centrul vechi se pilimbau niste domnisoare… textul de pe tricoul lor mi-a atras atentia:

    „Omul cu punga(taiat „punga”) si scris „solutia”!
    Deeeci, „Omul cu solutia”.
    Iar domnisoarele acestea ofereau oamenilor care mancau ceva la terasa cate un „Doggie bag”. Pardon: „Goodie bag”

    Interesanta initiativa, ai idee cui apartine? Ai stiut de ea atunci cand ai scris postul?

  27. ioana

    of, si eu am crezut ca doggy bag se refera la punga pentru colectat rahatul de catei… ar putea fi doggy bag reloaded

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.