Deltele Europei, unul dintre cele mai frumoase proiecte din vara asta…

sigla-deltele-europeiDin lumea mea fac parte doi frați, Panaitescu pe numele lor. Din punctul meu de vedere total pocniți la cap, cu probleme severe și netratate.

Totuși, pe lângă aceste aspecte dureroase ale vieții lor, ei au și niște proprietăți care-i fac indivizi frumoși, companioni ideali și oameni cu niște inițiative de aplaudat.

Unul dintre proiecte se numește Incursiune multiculturală în peisajele naturale deltaice ale Europei.

Știu că sună pompos, dar e doar spectaculos.

Deltele Europei sunt:

– Delta Volgăi (Rusia)
– Delta Atmatei (Lituania)
– Delta Rhonului (Franta)
– Delta Padului (Italia)
– Delta Ebrului (Spania)
– Delta Lumi Drin (Albania)
– Delta Dunării (România)
– Delta Ropotamo (Bulgaria)
– Delta Nestos (Grecia)

Ce îți propune proiectul ăsta? Să prezinte românilor cititori de bloguri deltele Europei, prin text, foto și video. Proiectul vrea să provoace pofta omului de-a sta afară, de a lăsa vacanțele clasice, de a încerca ceva nou, în comuniune cu natura.

”Bloggerii participanti la proiect vor aduce in atentia publicului larg cele mai frumoase locuri asemanatoare cu Delta Dunarii, vor cauta specii rare de flora si fauna, vor afla despre traditiile oamenilor locului, vor face schimb de experienta cu oamenii in ceea ce priveste natura, dar si retelele culinare din gastronomia locala ce contin peste si alte “fructe ale apelor”.”

Eu vă recomand să urmăriți blogul lui Doru, dar vă promit să vedeți și aici imagini din cele câteva călătorii ce intră în componența proiectului, pentru că sunt și eu parte din el. Din proiect, zic. 🙂

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Salut Marian. Desi Volga are cea mai mare delta de pe continentul european, din motive geopolitice evidente nu este inclusa in expeditiile noastre (de anul acesta cel putin). Asa cum in 2012, in Balcaniada, am evitat Kosovo, asa vom evita si acum tarile cu risc potential in ceea ce priveste securitatea personala.

  Ne place sa vedem locuri frumoase, dar fara riscul de a vea un automat la tampla. Sau macar la vedere. Altfel, sunt convins ca biodiveristatea din delta celui mai mare fluviu de pe batranul continent merita si ea o vizita. Doar ca nu anul acesta.

  răspunde-i
 • Marian S
  • 29.04.2014

  Hai să nu-mi zici acum că se duc şi în Delta Volgăi…

  răspunde-i
 • Cami G.
  • 29.04.2014

  Vaaai, ce faaain! Vaaai, ce va mai invidiez!!!! Vai.

  răspunde-i
 • Bea
  • 29.04.2014

  Foarte tare! Si proiectul, si tu, ca imparti cu noi 🙂 Multumesc! Zi faina!

  răspunde-i
 • Loading...