Deci… e o cursa! Spre pensionare…

Cica avem 3,6 milioane de pensionari.

Si cica doar 1,9 milioane dintre ei sunt pensionati la varsta legala. Restul sunt pensionati inainte de vreme din diferite motive.

Lasandu-i la o parte pe cei pensionati pe caz de boala sau din alte probleme, pe bune, restul ar putea fi considerati sponsorizati?

Deci, pana la urma, treaba asta e o cursa, eh? Spre pensionare…

Apropos, stiti cate meleoane de oameni muncesc in Romania?

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • popescul
  • 07.03.2009

  5 maximum! restu stau si cugeta…

  răspunde-i
 • Poze Desktop
  • 04.03.2009

  Criza economica, pensionari, somaj, blabla. In fine. Am auzit de la cineva zilele astea: decat sa muncesc pe bani marunti, mai bine stau pe gratis. Este adevarat! Dar cu asemenea conceptie nu vom inainta niciodata!

  răspunde-i
 • high0ctane
  • 03.03.2009

  In curand clasa muncitoreasca va disparea total din romania.Majoritatea celor care isi incheie studiile aleg calea occidentului.Romania nu mai ofera nicio alternativa in acest sens.Egoismul e la el acasa,lumea fuge cat vede cu ochii.Un lucru e cert,n-as vrea sa fiu in pielea celor pensionati legal la 60-65 ani in zilele noastre.Meleagurile mioritice risca sa devina incet si sigur un geriatric park =))

  răspunde-i
 • trubadurul
  • 02.03.2009

  Statistic vorbind sunt aprox. 4 milioane de angajati. Necazul este ca cei 2,5 mil. care lucreaza in mediul privat trebuie sa sustina financiar pe cei 1,5 mil. angajati la stat si cele 6 mil. de pensionari. Deci 1 angajat la 3 care freaca menta. O sa ma injure cei de la stat, dar majoritatea lor nu cred ca produc vreo plusvaloare. Nu exista tara in lume (exceptia Africa) cu un asemenea raport angajati / pensionari. Sistemul va da faliment curand, avand in vedere majorarile de pensii din ultimii ani. Necazul e ca nu s-au marit doar pensiile mici (sa zicem sun 10 mil.) ci s- marit punctul de pensie, adica exista politisti, magistrati, judecatori etc. cu pensii de multe zeci de mil. lei vechi.
  Noroc cu recesiunea ca poate face bugetul POC si se reaseaza lucrurile. Altfel, nici o sansa, in afara de a emigra.

  răspunde-i
 • Giuco
  • 02.03.2009

  munca pe bune? nu cred ca se atinge ‘meleonul’

  răspunde-i
 • Victor
  • 02.03.2009

  tatal meu, Dumnezeu sa il ierte, a vrut sa se pensioneze inainte de varsta minima de pensionare intrucat atinsese perioada minima de cotizatie pentru pensionare (nu mai stiu exact cat este, mi se pare ca 38 de ani). aceea e inca o situatie in care pensionarea ar trebui acceptata inainte de varsta minima pentru barbati (63 de ani).

  răspunde-i
 • koma
  • 02.03.2009

  problema e ca nu raspunde nimeni, niciodata. toate mitocaniile pe care le-a facut statul, cu buna stiinta sau din prostie au ramas sa fie platite tot de amarati.
  la cati sunt platiti cu minimul pe economie, la cati sunt pe pensii “speciale”, la cate sporuri cretine pot sa adauge unii la salar, la cate tepe se trag zilnic din toate directiile: licitatii, contracte, participatiuni, procese, recalculari si toate celelalte 1001 metode de a suge bani de la buget, ma mir si eu ca tara asta mai e guvernabila.
  Brucane, ne-ai prostit tata. Nu era 20 raspunsul corect!

  răspunde-i
 • Isolda
  • 02.03.2009

  Matusi mele nu ia placut munca niciodata. Asadar dupa o viata de frecat menta cam pe la 50 de ani s-a gandit c-ar fi frumos sa dea si ea o spaguta la un medic binevoitor si s-o pensioneze si pe ea pe caz de boala, caci deja avea o varsta respectabila si putea si ea avea un venit ” binemeritat “.

  Evident c-a si reusit ! evident ca si amicele ei i-au urmat exemplul, cu ajutorul aceluiasi medic, la fel de binevoitor ! Evident, ca nu sunt doar cazuri izolate…….Fuck !!!

  răspunde-i
 • Kid Alex
  • 02.03.2009

  Cred ca milioanele alea care nu ies la socoteala sunt patroni 🙂 !

  răspunde-i
 • Attilla
  • 02.03.2009

  Hmmmmmmmm…pensionariii….subiect sensibil….
  exista o vorba din batrani :”cine nu are batrani sa-si cumpere”…cred ca putem sa scoatem noi la vanzare si creste PIB-ul…
  lasand gluma la o parte, e adevarat ca ar trebui sa ne fie mila de cei batrani si nevoiasi …dar …cum sa-ti fie mila de cei care nu se ajuta singuri ?
  Adica :
  1. pensionarii care azi au 80-90 ani acum 20 de ani aveau in jur de 60….si pe cine votau ei cu entuziasm si incredere in ’90? (si din pacate inca voteaza)
  2. stiu pensionari care se plang de intretinere, medicamente, preturi…..dar stau 2 persoane intr-un apartament de 3 camere din Piata Romana (mi se pare normal sa platesti o avere sa stai in buricul capitalei)
  3. exista traditia sau..obiceiul (cum vreti sa-i spuneti) stupid ca dupa o anumita varsta sa ajungi sa ai grija de batranii familiei…daca incerci sa explici ca xista si aziluri iti sare opinia publica in cap (a se citi alti vitezomani de 80-90 de ani din cunostinte)

  nu zic ca ar trebui tratati ca niste lucruri nefolositoare ..dar cred ca daca s-ar face un sistem de protectie sociala mult mai eficient de genul : nu ai bani sa te intreti, atunci renunti la tot ce ai si te muti in centre de ingrijire (bine…aici ma refer la niste centre de intretinere adevarate cam cum mai vezi prin unele filme )ar fi un lucru mult mai bun pentru toti.

  Problema nu e ca sunt multi pensionari, sa fim seriosi pensia medie nu depaseste 2-3 sute de euro, probleme financiare vin de la restul de ajutoare : ajutor de intretinere pe timpul iernii, ajutor de medicamente, ajutor de transport etc.
  Parerea mea

  răspunde-i
 • Loading...