De ce suntem noi praf la comunicare si PR. Noi… adica Bucurestiul.

Am fost aproape de producatorii mai multor evenimente, mai mari sau mai mici, multe dintre ele fiind facute in colaborare sau – cel putin – cu acceptul Primariei Bucuresti.

Am spus “in colaborare” dar in spatele acestei idei se afla, insa, un adevarat calvar. La fel ca si in cazul afirmatiei “cu acceptul Primariei Bucuresti”.

Noi colaboram la Zambet si Suflet cu Primaria Sector 4 (adica cu Piedone) si impreuna reusim sa ajutam multi copii sarmani. Dar cand spun “impreuna” ma refer la faptul ca exista oameni in Primaria Sector 4, sau in Directia Protectiei Copilului Sector 4 care vin cu noi la evenimente, in week-end, atunci cand ar trebui sa stea acasa cu familiile lor. Prin asta inteleg eu “impreuna”.

Insa, daca vorbim de Primaria Mare, atunci… haos pe Pamant! Cu orice fel de concept ai aparea, cu orice fel de idee… ca e vorba de o filmare spectaculoasa si benefica pentru oras, ca e vorba de un proiect umanitar, de ceva legat de biciclete… daca nu ajungi sa vorbesti cu singurul om cu care te poti intelege in primaria aia (primarul general), mai bine te lasi.

Ca a fost vorba de Bucharest City Challenge (nu stiu daca ati urmarit, omul care a produs BCC la noi acum produce pentru maghiari si pentru arabi niste evenimente similare) si ca s-a oprit si din cauza primariei, ca a fost vorba de proiectele legate de zone de bicle, relaxare si joaca de-ale ONG-urilor… la noi nimic nu se poate face, nimic nu se semneaza, nimic nu se aproba. Nu conteaza ca proiectele sunt bune, ca ajuta la cresterea popularitatii orasului sau la imbunatatirea unei imagini obosite si prafuite… e mai usor sa zici NU! decat sa pui mana si sa ajuti.

Hai sa ne inchipuim ca asociatia de resort (oricare dintre cele doua, alti Rahani si in domeniul asta) alege sa faca un film ca asta:

Ai avea nevoie de piloti buni si spectaculosi. Check fara alte discutii.

Ai avea nevoie de finantare, dar cred ca s-ar strange. Un produs bun ajunge sa fie preluat de toata lumea. Si asta ar insemna expunere…

Ai avea nevoie de o echipa profesionista pentru a filma totul… eu stiu cativa DOP care ar face treaba cel putin la fel de buna ca cei care au facut filmarea de la San Francisco, si vreo 5 regizori care si-ar da viata ca sa faca asta bine. Si le-ar iesi. Cat despre operatori buni… avem multi. Chiar multi.

Dar, inainte de toate, ti-ar trebui acceptul primariei pentru a bloca artere intregi. Si aici tocmai ne-a murit proiectul. Pentru ca ajungem la momentul in care “Hai sa facem!” devine imediat “A, dar asta nu se poate!“. Si gata.

Si n-ar mai conta ca daca ar iesi filmul la fel de spectaculos ar fi o promovare foarte tare a orasului (si a pilotilor, si a CNR-ului, si tot asa). N-ar mai conta, pentru ca suntem praf la comunicare si PR. Dar campioni la refuzuri.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • […] il arunca si-l prinde iar… face cam tot ce-si propune cu masinuta aia (am vorbit despre Ken Block si […]

  răspunde-i
 • Bogdan Manea
  • 12.07.2012

  Grraawwww….. Asta pentru Ken.
  Ha, haa, haaahhh…. Asta pentru PMB.
  Pai sa ne uitam cu atentie : comparam ceva facut in tara marketingului cu altceva din tara caftanelor, spagilor si “altu’ e de vina”. Sa fim realisti.
  Cunosc si eu cel putin un om care si-ar da si obiectivul de pe el numai sa poata sa-l shoot pe Ken… Da’ trebuie sa se limiteze la ce are in fata ochilor: luna varcolaca din Piata Victoriei…

  răspunde-i
 • Thomas
  • 11.07.2012

  Se poate realiza filmarea, numai ca trebuie “unse” niste balamale, asa cum au facut cu proiectul (acum mort) “Bucharest Ring” – Formula 3 Bucuresti – in 2007. Au schimbat retrasat strazi, au schimbat asfalt, au schimbat intersectii, etc. Totul pentru 1-2 zile de concurs atunci. Deci se poate.

  P.S. Ce tare-ar fi o filmare cu Ken in drift pe langa Palatul Parlamentului, iesind dintr-unul dintre tunelurile de acces la parcarile subterane. Deja vad scena 😀

  răspunde-i
 • Cristina
  • 11.07.2012

  Eu chiar nu stiu de unde scoti atat amuzament.Chiar si in cuvintele tale se gaseste amuzament.”Vremurili”:))

  răspunde-i
 • Ramona
  • 11.07.2012

  M-as prapadi de ras sa vad asa ceva pe Sos. Pantelimon. Si cu gropili ce facem?

  răspunde-i
 • Probiu
  • 11.07.2012

  Lipsa responsabilitatii e problema mai veche in primarii

  răspunde-i
 • Zdeto
  • 11.07.2012

  Cabral, desi mi-ar placea sa am o doza de optimism, eu zic ca nu, n-am putea sa facem asa ceva chiar daca ni s-ar da liber pe cateva strazi… mai ales ca daca n-ar avea sustinerea financiara corespunzatoare ar iesi doar o palida imitatie. (Sau poate sunt eu intr-o pasa mai proasta… ;))

  Dorule, din cate imi dau eu seama din filmare, as paria pe frana de mana. Ma refer la maneta mai mare, argintie. Cealalta cred ca e schimbator de viteze.

  răspunde-i
 • Cabral, ai idee daca a doua maneta este pentru blcarea vreunui diferential sau e frana de mana?

  • Cabral Ibacka
   • 11.07.2012

   Frana de mana, Doru. Insa frana aia de mana nu e amarata si saracia clasica, inafara de a bloca rotile spate mai face cateva chestii, inclusiv de soft.
   “Nu mai e masinile asa cum era pe vremurili noastre!”

  • Doru, e frana de mana. Stiu ca am citit undeva despre masina, dar nu mai stiu unde. Daca gasesc, iti dau link.

  răspunde-i
 • tudor CeMerita
  • 11.07.2012

  ce tare-i filmuletul…
  chiar daca primarul general vrea, e om fain si e dispus sa faca, tot el e de vina ca nu e in stare sa stranga in jurul lui functionari capabili de a tine pasul cu lumea…

  răspunde-i
 • McGogoo
  • 11.07.2012

  simplu: pt ca birourile de PR si comunicare ale PRIMARIEI – [ platite din bani publici] fac PR pt PRIMAR. nu au timp sa mai faca PR si pt institutie.

  răspunde-i
 • Loading...