De ce sunt oamenii influențabili nefericiți

O nouă zi. E 06:10 A.M. și m-am trezit să plec la o filmare. Parcă nu mi-e foame, am puțin timp să scriu pe blog.

Despre ce? Despre oameni. Despre suflețel.

În teorie e un post vesel. Vorbește despre oameni care – contrar tuturor șanselor – își găsesc jumătatea.

Oameni care ar trebui să fie fericiți pentru că și-au găsit sufletele pereche, care ar trebui să meargă prin viață mulțumiți… umani care ar trebui să se bucure – pur și simplu să se bucure! – de toate lucrurile mici și mari pe care le trăiesc în relația lor de iubire.

Dar mulți dintre umanii ăștia ajung să fie nefericiți în relația lor. Ajung chiar s-o abandoneze…

lacatele iubirii-9

De ce?

Pentru că pleacă urechea la toți triștii care-i înconjoară.

Pentru că se lasă influențați de către X sau Y și ajung să ia decizii ascultându-i pe X și Y… refuzând să-și dea ascultare propriei inimi sau propriului creier.

Îmi povestea amărât un prieten cum a ajuns să divorțeze de nevastă.

De nevasta pe care acum recunoaște că o iubește. Și-o iubea și-acum trei luni, când i-a spus fetei că vrea să divorțeze.

Îmi povestea amărât cum – înainte să vrea divorțul – i-au arătat prietenii lui, toți divorțați, ce nasol trăiește. Cum i-au arătat că soția lui nu e cum trebuie, că nu-l respectă îndeajuns și că… el e mai puțin bărbat pentru c-o lasă pe ea să poarte pantalonii în casă.

Imbecilități… pe care le-a crezut, pe care și le-a însușit.

Și-a ajuns acum să-și petreacă timpul cu prietenii care i-au dat toate sfaturile alea bune… acum se îmbată toți prin Centrul Vechi căutând amărâți pe cineva cu care să facă sex.

Așa-s oamenii influențabili… se uită în gura prietenilor, cunoștințelor și amicilor și-și nenorocesc viețile pentru că gândesc cu creierul altuia, pentru că văd cu ochii altuia și nu prin ochii lor.

Dar am o veste proastă pentru noi: suntem cu toții influențabili.

Așa că ar fi bine… să ne alegem bine prietenii.

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • T. Adrian
  • 22.10.2015

  Aprob, asta spun si eu mereu, nimeni nu ma asculta, iar la treaba cu prieteni, ar fi…

  răspunde-i
 • Alexandru George
  • 22.10.2015

  Damn you Cabrale. Asta parca ai facut-o special pentru mine. Am fost si eu in situatia asta. Nu am foat casatorit..dar am avut o iubita din Iasi cu care ma intelegeam bine, insa la fel, am ascultat de X si Y si am ajuns sa plec de la ea acasa la mine si acum imi pare rau, pentru ca inca o iubesc, dar e prea tarziu acum, pentru ca am ranit-o deja destul de mult si a trecut destul de mult timp de atunci. Macar un lucru am facut bun. De atunci n-am mai lasat pe nimeni sa-mi dicteze. Mi-am facut putina ordine in cap si am luat atitudine fata de mine si mi-am propus sa nu mai fac prostia asta, sa ma mai las influentat. Merci ca scrii niste bloguri frumoase si ca esti un om mare cu suflet si mai mare. 🙂

  răspunde-i
 • Alexandru George
  • 22.10.2015

  Damn you Cabrale. Asta parca ai facut-o special pentru mine. Am fost si eu in situatia asta. Nu am foat casatorit..dar am avut o iubita din Iasi cu care ma intelegeam bine, insa la fel, am ascultat de X si Y si am ajuns sa plec de la ea acasa la mine si acum imi pare rau, pentru ca inca o iubesc, dar e prea tarziu acum, pentru ca am ranit-o deja destul de mult si a trecut destul de mult timp de atunci. Macar un lucru am facut bun. De atunci n-am mai lasat pe nimeni sa-mi dicteze. Multumesc 🙂

  • dilu
   • 22.10.2015

   Tu incearca, in cel mai rau caz, te refuza.

  răspunde-i
 • Amy
  • 22.10.2015

  Eu am o cunostinta care crede ca este invidiata de prietenele ei pentru simplul fapt ca s-a casatorit, de parca l-ar fi luat ea pe ultimul barbat din lume si ala cel mai frumos, cel mai destept si cel mai bogat. Si ea este foarte usor influentabila si tanjeste dupa tot ce vede in jur. Trist, nu? Sau poate trebuie sa fii usor prostuta sa crezi asta.

  răspunde-i
 • Florin
  • 22.10.2015

  Ma intreaba: “Si esti indragostit de ea?”. “Nu stiu. Nu stiu daca vreau sa ma indragostesc de ea asa repede. Poate fi periculos.” “Si sa traiesti este periculos. Dar daca ne e teama de tot nu mai facem nimic.”

  Exista si prieteni buni, cu sfaturi potrivite, deci.

  răspunde-i
 • Maria
  • 22.10.2015

  Iti doresc o zi buna! Si oameni cu influente bune in jurul tau 🙂

  răspunde-i
 • Loading...