Sari la conținut

Da, sughițuri și accese de tuse, doar atunci tăcem din gură, când tușește celelălalt sau când sughiță, în rest vorbim unii peste ceilalți.

Și să nu mă înțelegeți greșit, folosesc și eu Fb, îi văd chestiile bune dar asta nu înseamnă că nu se văd și negativele…

Una dintre cele mai nasoale chestii este că vorbim unii peste ceilalți… urlăm unii peste ceilalți fără nicio schemă de ascultare. Toată lumea urlă, nimeni nu reține nimic.

O altă chestie nasoală este că vorbim aproape tot timpul despre noi înșine, ceilalți nu mai există.

Da, aveam și pe vremuri prieteni egocentriști, universuri centrate pe sine, dar acum sunt toți centrați doar pe sine.

de la ”Uite ce văd și uite ce fac!” la… ”Iată ce mișto sunt!

Da, până acum ceva vreme trăiam într-un Facebook al lui ”Uite ce văd, uite ce fac!”. Într-un fel era bine, vedeai chestii noi, îți veneau idei noi.

Acum ne arătăm doar pe noi. Noi suntem miezul, centrul, soarele. Dăm cu selfie-uri – foto sau nu – în prieteni până le spargem capetele.

Și uite așa s-a dus comunicarea lui 2014 la gunoi. Noi toți vorbim unii peste ceilalți, în selfie-uri.

Ce-i de făcut? Nu știu.

Ocazional ne putem întoarce la a scrie felicitări, ca pe vremuri…

sunt recunoscator

Dar nu cred că mai avem răbdare, înafara câtorva ocazii speciale, să corespondăm altfel decât cu mijloace din astea moderne, de leneși…

Cred că ar trebui să fim mai atenți unii la ceilalți, să ne ascultăm mai des, să ne dăm motive ca ceilalți să ne asculte, să ne laude și să ne mulțumească…

Apropo de mulțumit, o campanie simpatică de la Bucegi te ajută să le mulțumești celor dragi.

Bucegi împlinește o dorință dacă strângi semne de recunoștință și astfel poți câștiga premii pe oră (12 ore pe zi, 7 zile din șapte) sau două premii de 10.000 de euro, din care să poți să împlinești o dorință cuiva la care ții.

Așadar… să comunicăm mai bine, să ne ascultăm unii pe ceilalți și, dacă avem motive, să ne exprimăm recunoștința… :)

15 comentarii despre "De când cu Facebook, comunicarea noastră s-a redus la sughițuri și accese de tuse"
 1. allflorentin

  Pai, daca nu esti …asta e , adunisi tu capacele de la cei care sunt si poate te numeri printre castigatori: ) Ar fi tare, nu?

 2. gogu

  daca nu esti bautor de bere mananci pateu…

 3. calu lu fat-frumos
  calu lu fat-frumos

  Asta e Pepsi light, sa vezi la terase cupluri care vin, se aseaza la masa si incep sa verse mobilele pe masa, cheile de la gip si ce mai au, apoi incep sa butoneze la smartphone fara sa scoata un cuvant unul catre altul zeci de minute :D Criminal. Am stat langa unii (si nu erau liceeni) care au baut o cafea vreo 30 de min fara sa-si vorbeasca deloc (si nu erau certati) decat legat ceva de nota la plecare. Au inrosit telefoanele. Am vrut sa fac si poze discret cu perechile astea da mi-a fost lene s-alerg pe urma. Ca unii sunt mai irascibili asa.

 4. Mishu
 5. Alin Barna

  Ai fii surprins sa afli ca sunt si unii care asculta, desi te coplesesc cu bombardamentele lor informationale. E ca la feedback, nu e nevoie sa dai feedback la feedback dar e de ajuns sa iti asumi mesajul. :) Oricum, eu constatasem cel putin doua laturi interesante si pozitive ale retelelor de socializare….http://alinbarna.wordpress.com/2013/06/29/de-ce-sunt-bune-retelele-de-socializare/

 6. Simina

  Eu încă mai scriu scrisori. Ocazional, dar o mai fac. Încă!

 7. MARIA

  eu am rămas în urmă, la ”Uite ce văd, uite ce fac!”. și mi-e bine acolo…
  :)

 8. Daniel Consultant
  Daniel Consultant

  Cabral, tu când ai pus pe pagina sau pe profilul de Facebook altceva decât ce faci tu? Nu pot să cred că nu ai găsit deloc în ultimele zile nimic demn de dat mai departe celor câteva sute de mii de urmăritori.

  Vezi, de aia devenim egocentriști. De aia nu preluăm excursiile tale la Ghiță Ciobanul de care vorbeai la Webstock.

  • Cabral Ibacka

   Păi dacă eu mă duc la Le Mans și scriu de acolo 10 posturi postez pe Fb tot conținutul produs, foto și video. Asta înseamnă să share-uiești ceea ce vezi, informații bune pentru cei interesați.
   Tu n-ai înțeles articolul.
   Eu am spus de la ”Uite ce văd și uite ce fac!” la… ”Iată ce mișto sunt!”
   Adică înainte se vorbea despre altceva decât despre sine.
   În ceea ce scriu eu pe facebook nu e vorba de egocentrism niciodată. Dacă nu cunoști termenul vezi pe dexonline.ro.
   Eu pe Fb share-uiesc experiențele proprii vorbind despre mine cât mai puțin, de cele mai multe ori deloc.
   Dacă mă duc la Le Mans vorbesc despre Le Mans. Ăsta e egocentrism?! :)) Nu e, pentru că vorbesc despre alții, nu despre mine.

   Tu spui că de aia nu preiei tu excursiile la Ghiță. Nu-mi aduc aminte când ți-am cerut eu să preiei video-urile alea. Că dacă așa ai înțeles la Webstock… ai înțeles greșit.

   Și dacă tu încerci să-mi spui că ar fi bine să preiau și conținutul altora și să-l share-uiesc la mine… cred că ar trebui să citești mai cu atenție, dacă vrei să spui ceva conform cu realitatea.
   Zi bună.

  • Daniel Consultant
   Daniel Consultant

   Nu ne înțelegem. Am citit articolul încă o dată, ca să nu mă înșel. Eu întrebam însă altceva. Dincolo de experiențele tale personale, foarte mișto de altfel, mai există și altceva? Pentru că dacă nu, iată explicația pentru abundența de selfie-uri și vorbit numai despre noi, peste alții, mereu.

   Din câte țin eu minte, titlul prezentării a fost „Blogosfera s-a bășit” și urzicarea ta principală era că ai fost să vezi dacă Ghiță Ciobanul e real și asta nu a interesat pe alți bloggeri. Pentru că și ei erau ocupați cu a descoperi și scrie numai despre experiențele personale.

   Așadar, reiau întrebarea un pic modificată, care poate fi și diferită de contextul articolului de mai sus (și nu o lua ca pe o dojană sau o tragere la răspundere, ci ca pe o încercare de a înțelege mai bine social media): te-ai gândit să dai exemplu de inter-relaționare prin social media sharuind ce au scris alții pe pagina sau pe profilul de fb? Și de ce nu.

  • Cabral Ibacka

   Primo: experiențele mele personale nu se referă la mine. Dacă mă duc la un concurs și vorbesc despre concurs, nu e vorba de mine ci de concursul respectiv. Când vei citi la rând 5 articole despre cum mă îmbrac, ce am mâncat, ce mașină am și mai pun și 10 selfie-uri cu mine la rând… atunci îi poți spune egocentrism.

   Blogosfera s-a bășit s-a referit la angajamentul personal al fiecăruia dintre noi, nu are legătură cu cât de mult ne promovăm unii pe ceilalți. Exemplul cu Ghiță a fost fix un exemplu dat bloggerilor din zonă care nu s-au deranjat să se implice și astfel să-și facă trafic.

   Cât despre întrebarea ta… cred că ar trebui să te uiți mai cu atenție și poate vei observa cât de mult îi împing pe alții de la spate. Doar că acești „alții” trebuie să și merite, că nu pot să opresc mașina și să te traversez de mână strada dacă ești un tânăr în putere…

 9. Mondo

  narcisismul e la moda si modestia e pentru prosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.