Dacă Bucureștiul ar fi om, cum ar fi viața lui?

Dacă Bucureștiul ar fi om ar avea, probabil, vreo 45 de ani.

Dar ar arăta de 65.

Fața i-ar fi luminoasă și curată, așa cum este acum Centrul, curat și plin de floricele multicolore… dar pe spate, pe mâini și pe picioare ar avea pielea urâtă, presărată cu gropi și șanțuri, așa cum îi sunt acum bulevardele și străzile. Și-ar avea picioarele murdare, așa cum îi sunt cartierele.

Ar avea prin buzunare numai gunoaie și resturi de ambalaje, așa cum sunt acum aruncate la colț de stradă.

Plămânii i-ar fi chinuiți de boli, de la aerul ăsta murdar.

Și-ar avea blocaje pe arterele principale, cu o circulație sugrumată toată de mașini. Pardon, colesterol…

Bucureștiul nostru ar fi un om vesel, dar de cele mai multe ori zâmbetul lui ar fi șters. Și trist.

Pentru că bolile i-ar tăia pofta de viață și singurătatea în care l-au lăsat oamenii i-ar toca și puțina veselie rămasă.

Bucureștiul este o persoană. Una lăsată singură de indiferența fiecăruia dintre noi, cu portofelul jupuit de toți hoții care ar fi trebuit să aibă grijă de el, cu buzunarele pline de gunoaiele aruncate de toți idioții la colț de stradă.

Bucureștiul este un om bolnav.

Și mă uit la lista de medici care se doresc a-i fi doctori de familie… și mă îngrozesc. Doar ciocli și hoți.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Georgian Alin
  • 04.05.2016

  Bucurestiul e mai rau, decat in superba descriere, parca e bombardat, nici macar nu poti depasi ca sofer, pe unul care merge cu 20km pe ora din cauza gropilor, ca dai in adevarate santuri, canale fara capace, sine de tramvai care iti taie cauciucurile la macaz, nici 1000 de tancuri daca treceau nu stricau asa asfaltul, pus de mantuiala, doar cu nisip, parca fara pic de ciment,
  bordurile si sensurile giratorii care sufoca si mai mult traficul, gaurile de aerisire ale tevilor de gaze care ciuruie asfaltul, masina mergand parca pe busteni de lemn, canalele care sunt cate 4-5 unul langa altul, nemaistiind pe care sa eviti si in care sa dai, sa-ti rupi mai repede articulatia masinii, trotuarele de 2-3metri latime si strada de 3 metri, lumea mergand tot pe strada, din cauza ca pe trotuar sunt lacuri pana la genunchi, patroni care isi intind bazarul pe intreg trotuarul ( scaune si mese , restaurante ) noroi din cauza lucrarilor interminabile la retelele de apa, canal, etc. Mie rusine de ce a ajuns orasul meu.

  răspunde-i
 • Daniela
  • 26.04.2016

  Cat adevar graiesti. Mi-ar placea sa te pot contrazice !!! 🙁 🙁 🙁

  răspunde-i
 • Tim
  • 26.04.2016

  Pai, pai si ce? Si-a trait viata… acuma sa iasa la pensie, zic!

  răspunde-i
 • Iulia
  • 26.04.2016

  Poate nu numai Bucureștiul… Ci România întreagă s-ar putea potrivi descrierii, nu în întregime, ce-i drept, dar s-ar asemăna omului acesta… Și asta o spun cu mare părere de rău și tristeţe. Avem o ţară foarte frumoasă, dar nu știm să avem cu adevărat grijă de ea.

  răspunde-i
 • Ioana
  • 26.04.2016

  Trist… Dar adevarat 🙁

  răspunde-i
 • Loading...