Dă încoa’, că le arunc eu – Recicloniada [guest post]

Mă scuzaţi că vă ocup timpul, dar am un of de spus şi domnul Cabral mi-a permis să ma exprim la dânsul pe blog.

“Dă încoa’, că le arunc eu”.

O frază pe care o auzeam destul de des anii trecuţi. De regulă, se încheia cu luatul sticlei, hârtiei sau pachetului de ţigări şi aruncat în plină stradă (sau sub o maşină, că, na, nu se vede).

Apoi au urmat campaniile de reciclare. Reclame cu tomberoane dansând menite să convingă oamenii să colecteze selectiv. Apoi, în 2010, a avut loc primul Let’s Do It, Romania! Lumea şi-a mai revenit un pic, ba chiar am avut prieteni care şi-au schimbat radical comportamentul.

Acum suntem în 2012. Parcă am uitat total ce făceam acum 2 ani. Numărul de participanţi la acţiuni eco scade din ce în ce mai tare. Din maşinile oprite la semafor zboară ţigări, cutii de suc, hârtii şi alte prostii. Aştept ziua în care o să văd pe unul aruncându-şi covorul vechi pe geamul din maşină. Ce are, doar sunt oameni plătiţi să cureţe străzile!

D-asta mă bucur de fiecare dată când văd că se întâmplă ceva bun în direcţia asta. Când oamenii iau o pauză de la clubăreală şi mersul la mare se transformă în câteva ore de distracţie în folosul mediului. Ok, n-o să-mi petrec ziua de vineri seară mergând din tomberon în tomberon şi colectând selectiv, dar, dacă mi s-ar oferi o ocazie mişto, m-aş băga. Aşa că am vrut să vă spun de asta:

(origami-ul e făcut din flyerele pe care le-am împărţit zilele acestea prin Centrul Vechi)

Cu tot cu eveniment pe Facebook. Iar la faţa locului, se întâmplă următoarele:

Concert Animal X şi Sistem. Bine, dar cât e biletul?

– o sticlă goală de PET. Scump, scump;

– vii cu câte un deşeu de plastic, hârtie, DEEE (electronice), sticlă sau metal şi poţi să câştigi bilete VIP la Red Hot Chili Peppers şi B’estfest.

Unde? Pe Lipscani, vinerea asta, de la 14:00 până seara târziu

Pentru că mi-am dat seama că ocaziile sunt la tot pasul (ba chiar se bat să ne sară în cale), dar noi alegem să le ignorăm. Adică, în momentul în care cineva încearcă să te convingă sa faci un lucru de bun simţ cu premii şi invitaţii VIP la concerte, e clar că ceva e în neregulă.

Tocmai din acest motiv, spre să treci vineri să reciclezi. Dacă nu pentru tine, măcar pentru biletele RHCP.

PS: Sunt 5 la număr, deci adu-ţi şi prietenii!

Prietenul Matei Psatta a scris postul asta. Dupa ce mi-a povestit de 6 ori despre Recicloniada ne-am dat seama ca el are informatia de la sursa – el e sursa – si un guest post e numa’ bun. Sper ca fu bine.

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • daniela ghinea
  • 30.06.2012

  a fost super ok. am reciclat si totul iti da o stare de bineeee,poate mai multa reclama ajuta mai mult.

  răspunde-i
 • Alexandra
  • 28.06.2012

  Super initiativa!!! Me & my friends are going 🙂

  răspunde-i
 • Beatrice
  • 28.06.2012

  Mergand spre serviciu astazi m-am trezit cu un covor vechi mucegait in cap.Facea doamna redecorare si economie la energia electrica folosita de lift de la etajul 7 la parter.

  răspunde-i
 • NICOLETA
  • 28.06.2012

  Eeeee,eu am castigat o masina de spalat automata la tombola RoRec !Sunt tare ,nu?

  răspunde-i
 • Loading...