Cum te poate nenoroci complet un vecin binevoitor.

usa noua de apartamentFaza e pe bune. ”Bucuria” a trăit-o Mirel și familia lui, are ceva ani dar este reală 100% (ba chiar sunt unele aspecte pe care nu le voi expune, e mai bine așa).

Drumul Taberei, București, România. August. Mirel se pregătea să plece în Grecia. Familie de 4 simpatici, copiii fiind doi băieți cucuieți. Plecau în Grecia cu mașina, pentru 10 zile. Se pregăteau să plece la ultra-all-inclusive, cea mai scumpă vacanță a vieții lor… dar nu din cauza biletelor cumpărate prin agenție.

Au plecat vineri, au avut vreme bună, s-au distrat și s-au bucurat de cele câteva zile libere și frumoase. Dar să-i lăsăm pe ei să se bucure de vacanță, noi hai să vedem ce s-a întâmplat la ei acasă între timp…

La ei acasă, luni dimineața, a venit o echipă de muncitori, cărând o frumusețe de ușă metalică de intrare în cârcă.

Au sunat la usă, au bocănit, au tropăit… până a ieșit vecinul de palier.

– Bună ziua, de la Hepidoors* suntem, am venit să schimbăm ușa de la apartamentul 4 dar nu răspunde nimeni.

– Păi ați venit prost, sunt plecați în vacanță.

– Bine, o să revenim. Dar e păcat, că o să piardă instalarea gratis a ușii și numai aia costa aproape 200 de euro…

– Păi cum?!

– Păi instalarea gratuită este valabilă doar două zile de la achitarea ușii. Bine, mai e o soluție… dacă vreți să ajutați…

– Păi eu ajut, că-s vecin bun!

– Dacă ne dați curent noi ne descurcăm…

Zis și făcut. Le-a tras vecinul un prelungitor din hol, ei și-au infipt bormașina și rotopercutorul în respectivul prelungitor, s-au pus pe treaba. Într-o ora ușa veche era dată jos. După încă 50 de minute cea nouă era montată.

În timpul ăsta vecinul a stat lângă ei non-stop, nu i-a scăpat din ochi. Le-a zis de la obraz că n-are încredere…

Ușa montată, au umplut golurile dintre zidărie și tocul ușii cu material, a rămas că se întorc a doua zi să finiseze totul ca la carte.

I-au dat vecinului cele 4 perechi de chei de la yale și au plecat. Vecinul le-a zis de la obraz că îi cinstește dar doar după ce termină finisajele.

A doua zi au venit și-au finisat aproape bine, tot cu vecinul inspector de calitate, lucrarea era mulțumitoare.

Trec zilele de concediu, Mirel și familia lui se întorc acasă. Parchează Omega familiei în spatele blocului, iau primul rând de bagaje și-i iau în sus pe scări. Bloc de 4 etaje, fără lift.

Ajung la ei, la 3. Se uită dezorientați în jur. Recunoșteau totul numai ușa de la apartamentul lor, nu.

Lasă bagajele jos, mai coboară un etaj. Totul era la locul lui, recunoșteau toate ușile. Urcă iar la 3… totul părea la locul lui, doar că…

Omul sună la vecini la ușă.

– O-ho-ho… v-ați întors bronzați și frumoși, bravo! Că în timp ce voi vă bronzați eu transpiram cu băieții, să facem să fie bine!

– Ce băieți?

– Băieții de la Hepidoors! Strașnici băieți!

– Ce hepi, ce doors, vecine? Mi-ai schimbat ușa? Unde-s cheile?

Vecinul, confuz, contrariat și puțin deranjat de faptul că Mirel nu s-a arătat imediat complet fericit și îndatorat, s-a dus și-a adus cheile.

Au deschis ușa.

Casa era goală.

Goală. Complet! De tot!

Mai erau lucruri aruncate de colo-colo, chestii mici. În rest era luat tot. Electronice, electrocasnice, covoare, ba chiar și câteva piese de mobilă… tot! Ba dintr-un loc încercaseră nenorociții să smulgă până și linoleumul.

– Dane, zice vecinul, mie îmi pare rău că ușa asta nouă a ta a fost atât de ușor de spart, dar mie trebuie să-mi dai un milion înapoi, atât le-am dat șpagă la băieți…

– Băăăă, idiotule, nu înțelegi că ăia cu ușa sunt cei care au furat?

– Păi nu, Mirele, că toate cheile-s la mine!

Poliție, declarații, gălăgie, deranj, pagubă nerecuperată. Punct.

*hepidoors nu există.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • aurel
  • 19.01.2016

  Buna, am si eu un vecin de cativa ani, care ne maninca zilele si linistea la propriu. Se pare a fi un tip dubios, fara serviciu, toata ziua si noaptea sta pe scara si fumeaza ca sarpele si butoneaza de zor… Probabil cauta noi victime ca la prostii se pricepe. Ce ma mira este, ca nimeni nu i-a atitudine fata de acest individ desi are si un comportament agresiv…nu au curajul pt ca suntem minoritate pe linga ceilalti…

  răspunde-i
 • Nush’ ce sa zic … are multe invataminte istorioara asta, dar ma intreb care vecin, chiar ruda sau prieten bun, face asa ceva stiind ca proprietarul este plecat in concediu? Eu pe vecin l-as da in judecata daca as pati asa ceva. Cine l-a pus sa faca ce i-au spus aia cu usa, daca nu era vorba de casa lui? Da’ mare-i gradina ….

  răspunde-i
 • Florian Petrescu
  • 05.07.2014

  E trasa rau de par! Numai un vecin complice sau imbecil-complice exista in bloc si pe scara? Nu mai erau si altii care sa auda zgomotul urias produs la schimbarea usii, sa iasa si sa le sara hotilor in cap, sau sa cheme politia, ori sa auda mutatul mobilii chiar si noaptea cand oricum orice zgomot cat de mic se amplifica, si mobila mai grea face mult zgomot cand o introduci sau scoti din apartament?

  Atatia vecini total nepasatori, sau toti complici, sau imbecili!

  Daca hotii au avut tehnologii speciale sa teleporteze mobila, ca sa nu auda nimeni, atunci de ce au mai riscat schimbatul usii, care e chiar tras rau de par, in afara de cazul in care vecinul binevoitor-imbecil era de fapt complicele principal.
  Oricum ar fi exista suficiente legi sa-l puna la plata pe vecinul cu pricina si chiar sa-l propteasca la puscarie sau la nr. 9, in urma unei expertize medicale. Nimeni nu are voie sa sparga usa unui vecin, nici politia sau pompierii care daca o fac cu mandat, raspund apoi de bunurile din apartamentul respectiv, asa ca prin lege vecinul “binevoitor” raspunde, si daca n-are bani pentru ca sa achite toate pagubele produse si daca nu avea bani, atunci trebuia proptit.

  Daca politia a declarat ca nu are ce-i face cunoscand legile, atunci unitatea respectiva trebuie incriminata, reclamata si tarata in justitie, chiar si acum, retro!

  Prostia proprietarului pare mai mare chiar decat a vecinilor, daca nu a reclamat chiar politia, cand aceasta s-a aratat neputincioasa, in loc sa deschida o ancheta, cu mai multi suspecti, (vecinul binevoitor fiind primul), sa ia amprente, sa aduca caini politisti care sa ia urma, sa afle din vecini daca cineva a vazut o duba (camion) de mobila in ziua respectiva, si daca da cum arata. Etc.

  răspunde-i
 • Miruna
  • 02.04.2014

  Are omul usa noua? Are. A fost “din partea casei”? A fost. Pagubele colaterale (gen: intreaga avutie) sunt doar detalii… :))))
  Serios vorbind, chiar imi pare rau pentru bietul om… dar trebuie apreciata imaginatia “furaciosilor” 😉

  răspunde-i
 • […] Gaben.ro, Cabral.ro,  […]

  răspunde-i
 • radu
  • 30.03.2014

  Repost. Ai mai scris asta mai de mult 🙂

  răspunde-i
 • ady
  • 29.03.2014

  bun bancul

  răspunde-i
 • swiss_made
  • 29.03.2014

  hepi(happy) doors!! ce nume si-au dat nenorocitii…

  • Cronos
   • 29.03.2014

   ….uochei…..amu` poti citi si ultimul rand al articolului?

  răspunde-i
 • maria stroe
  • 27.03.2014

  rasu’-plansu’…mai mult plansu’!

  răspunde-i
 • Adrian Petrea
  • 27.03.2014

  E trasa de par rau. Ok i-au facut lu ala capu mare sa ii ajute, au schimbat usa..Cum au scos tot catabalicul fara sa ii vada nimeni, adica sa cari de la 3 tot ce tine romanul clasic intr-un apartament… E buna faza asta, doar pt intrat noaptea si spart un seif, lucruri fine ce nu necesita carcasi.. Pace

  răspunde-i
 • Loading...