Cum să-ți faci singur reduceri românești la hoteluri străine

Acum doi ani am avut bafta să ne luăm vacanță aproape toată luna ianuarie și-am plecat în America.

A fost o vacanță dezorganizată complet… din cele trei săptămâni nu ne-am luat cazare de-acasă decât pentru primele două zile. În rest… conduceam de bezmetici pe unde voiam iar seara căutam un hotel în zona în care ne aflam și ne cazam acolo doar pentru o noapte.

Da, nomazi pentru aproape o lună.

În toată perioada asta am executat cu grație un artificiu care ne-a scăzut factura la hotel cam cu un sfert.

Cum făceam? După ce găseam hotelul, în loc să intrăm și să luăm camera de la recepție, parcam mașina în față și ne legam la wi-fi-ul hotelului, în foarte multe dintre cazuri nu era cu parolă. Și dacă era… mergeam la Starbucks-ul de lângă.

Bine legați la net intram pe un site de rezervări on-line și ne rezervam camera, apoi intram în hotel.

– Hello, we have a room reserved at your hotel. Ibacka…

– Oh, hello, let me check.

– Sorry, I can’t manage to find the…

– Just wait another 15 seconds and hit the refresh.

Se uitau la noi cam ciudat dar ne ascultau. Apăsau refresh și se luminau la față.

– Yeah, you’re right! But… how?!

– We just made the reservation?

– Just made it…?

Le explicam. Râdeau în hohote, nu le venea să creadă că un artificiu atât de mic scădea prețul camerei simțitor…

Dacă ai tu și alte ponturi (legale, da? 🙂 ) dă și tu la schimb, spune cu încredere! 🙂

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Dan
    • 15.07.2016

    Cred ca este corect sa fac un comentariu referitor la abordarea booking pentru rezervari, nu de alta dar este bine sa stim care sunt practicile operatorilor.

    1. Booking incaseaza comisioane de la clientii care fac rezervari.

    2. Asta se intampla in pofida faptului ca pe site-ul propriu neaga acest lucru.

    3. Comisioanele practicate se inscriu (din propriile mele constatari) intre 3% si 15%, ceea ce inseamna foarte mult.

    4. Le-am solicitat un pdv pe acest subiect si au evitat sa imi dea un raspuns.

    5. Practic, la pretul afisat de hoteluri pe site-urile proprii, se adauga procentul mentionat si apoi se vinde produsul prin booking.

    6. Chiar si cu acel clamat discount Genius, pretul este mult mai mare decat cel practicat direct de catre hotel (3-15%).

    7. Datele comparative direct site hotel/booking au fost identice dpdv al conditiilor: aceeasi perioada, acelasi tip de camera, mese, bani returnabili etc.

    8. Incercati sa faceti un exercitiu si veti constata singuri ca platiti catre booking pentru rezervari, neffind scutiti de taxe asa cum declara ei (ca platesc numai hotelierii un mic procent).

    9. Este pacat ca booking isi pacaleste clientii, dar probabil ca au invatat de pe la unii din zona…

    10. Rusine booking.

    • Cabral Ibacka
      • 15.07.2016

      1. Față de prețul ”de raft” e mai ieftin. Asta am experimentat noi. Și în America și în Europa. Lucrăm de cele mai multe ori cu Priceline.
      2. Atât.

    răspunde-i
  • Foarte buna ideea. Iesi mult mai ieftin facan cazarea online. Sunt unele site-uri care ofera si 50% reducere pentru prima noapte daca iei mai multe si multe alte pachete .

    răspunde-i
  • Oana
    • 13.11.2014

    Top secret hotels – ofera pana pe la 70% reducere la tariful normal pentru hoteluri de 4 si 5 stele. Partea aventuroasa e ca nu stii numele hotelului pana cand nu l-ai cumparat. Ti se dau detalii despre locatie, facilitati, etc. Eu asa am stat in centrul Londrei la 5stele; plus ca e si fun- pentru unii- sa descopere ce au cumparat afterwards.

    răspunde-i
  • Andreea
    • 12.11.2014

    Ingeniozitate made in Romania!

    răspunde-i
  • Alx
    • 12.11.2014

    buna,

    de obicei, camerele care apar pe booking sunt blocate numai pentru booking. chiar daca mergeti la receptie au sa spuna ca nu au camera pentru ca nu se pot atinge de cele oferite catre booking pentru rezervare

    răspunde-i
  • Cris-Mary
    • 11.11.2014

    Fain asa 😀 De retinut, notat si executat cand vine vorba de vacante nomande 😉

    răspunde-i
  • ralucahippie
    • 11.11.2014

    Daca te duci intr-o tara a carei limba o vorbesti destul de bine incat sa faci shopping pe un site, intra pe Grouponul tarii respective si cumpara-ti, la preturi reduse de obicei 40-50-80%, masa de pranz/cina la restaurant; de cate ori estimezi ca o sa ai nevoie (in general voucherele de groupon trebuie cumparate cu cel putin o zi-doua inainte); bineinteles, verifica cu google maps si unde sunt restaurantele- dar de obicei gasesti usor ceva care sa nu fie la mama naibii fata de traseul turistic.Eu asa am facut cand am fost la Paris.
    Apropo de Paris, pe site-ul RATP te invata daca esti turist sa-ti iei abonament de transport public Paris Visite, pe zonele de transport 1-3 sau 1-5 pe 1, 3 sau 5 zile consecutive. JECMANEALA! Marea majoritate a chestiilor interesante turistic sunt in zona 1. Marea majoritate a hotelurilor sunt in zona 1; sau hai, 2. Versailles e zona 4, aeroportul e zona 5, Disneyland nu mai stiu (cred ca tot 5; la ala n-am fost). Poate sa fie mult mai ieftin sa iti iei abonamente pe o zi, in fiecare zi, fix pe zonele care iti trebuie (depinde si de cum ai programul).
    La Londra daca mergeti si aveti de gand sa folositi transportul in comun, luati-va imediat Oyster Card; platiti 5 lire, iar 4 vi le puteti recupera daca predati cardul cand nu mai aveti nevoie. Tarifele sunt mult mai mici decat daca va luati bilete separat si niciodata nu platiti mai mult decat ati fi platit abonamentul pe o zi echivalent pt zonele de transport in care ati umblat. Sau plaiti cu cardul contactles si e ca si cum ati fi platit cu oyster.

    răspunde-i
  • Spanac
    • 11.11.2014

    Cum scade prețul? Pentru că e făcută comanda on-line?
    În altă ordine de idei, nu erau mai ieftine motelurile alea pe care le vezi prin filme, de ți-e frică să nu-ți intre ucigașii în cameră? Să nu zic de Holiday Inn

    răspunde-i
  • maniak
    • 11.11.2014

    Exista aplicatie in google play store si in app store booking by night sau ceva de genul, ara oferte doar pentru seara respectiva , e site tot al booking dar strict pentru ziua respectiva, last minute gen. Am salvat si 40 % la hoteluri de 4* sau 5 * .
    La ibis la sibiu am stat cu 120 lei /noapte, Hilton era la 54 euro de la 110 .

    răspunde-i
  • Ionut
    • 11.11.2014

    Eu am facut altfel: Am cautat ofertele pe booking si tripadvisor (platesc un comision la booking/tripadvisor pentru fiecare rezervare facuta prin ei) si apoi le-am scris: pretul pe booking e atat, imi dati mai bun sau ceva peste (mic dejun, etc.)? Din 10 hoteluri alese si cu mail trimis doua mi-au dat pret mai bun si pe unul l-am ales. Asta am facut-o vara trecuta in Praga, aveam cazarea luata pentru doua nopti intr-un hotel si nu ne-a placut, n-am mai prelungit si ne-am cautat ceva mai aproape de centru, mai cochet si mai frumos. Diferenta nu a fost majora, de vreo 15 de euro si mi-au dat si micul dejun dar a fost (hotel 4* superior)

    răspunde-i
  • Loading...