Sari la conținut
29 comentarii despre "Cum sa-i faci copilului tau asa ceva?!"
 1. otherme

  Ce vrei sa spui cu asta?

  răspunde
 2. miticosul

  prin prisma culturii din ziua de azi, da, e un nume idiot. probabil ca la vremea lui nu era asa de … evident. si poate ca in spaninglish inseamna altceva. nu uita ca si la noi in tara avem nume gen ‘Nixon’, ‘Mercedesa’ …

  răspunde
 3. Marian S

  Poate ca numele de botez este Juan iar Gay Carlos e numele de familie…

  răspunde
 4. Dragos Geornoiu

  In dictionarul englez:
  1 – homosexual.
  2.having or showing a merry, lively mood: gay spirits; gay music. Synonyms: cheerful, gleeful, happy, glad, cheery, lighthearted, joyous, joyful, jovial; sunny, lively, vivacious, sparkling; chipper, playful, jaunty, sprightly, blithe.

  Deci gay poate fi luat si ca o persoana fericita :D desi probabil nu prea e multa lume care se gandeste la a doua semnificatie a numelui….

  răspunde
  • mihaim

   Asta îmi aduce aminte de traducerea ‘defectuoasa’ a cimitirului vesel de la Sapanta: „The Gay Cemetery”

  • Alexandra

   Acum e „The Merry Cemetery”. E posibil sa fi scris gresit, totusi. Numele Guy e frecvent in Franta si se mai intalneste si in Spania + America Latina…Daca e scris corect, poate oricand acest Juan sa isi schimbe numele :)).

  • andreea

   hmm mintea mea creata abia trezita din somn (da da stiu sunt lenesa dar pe asta chiar il meritam) a avut o serie de idei in legatura cu Juan Gay Carlos a caror logica nu garantez ca o veti putea urmari: tacsu, satul de toanele feminine in ziua de facut certificatu de nastere al aluia mic, a urlat catre bebeu: ”tu ar trebui sa fii gay, juan carlos!”, la care ala de la certificate a adaugat si gay in hartii…are logica ceea ce am zis?

  • Marian S

   Inapoi la nani! :)

  • Istraterestra

   daaa, si Cimitirul vesel(Sapanta, Maramures), asa a fost tradus in ceva ghiduri Gay cemetery si cica au venit o gramada de turisti gay :)

 5. Tavi

  Avem cateva posibilitati aici:
  1. e varianta scurta de la Gaylord; daca Mr. Juan e primul copil (prima generatie) nascut(a) pe taram american, ai lui probabil au vrut sa includa si un nume de origine anglo-saxona, ca ala micu’ sa se integreze mai lejer… si-au nimerit-o fix prost

  2. tac’su era putin lovit in aripa cand l-a declarat, s-o fi cinstit corespunzator la aflarea vestii ca are un mostenitor, chestie care i-o fi afectat pronuntia… poate intentionase un Juan Miguel, dar a iesit aiurea…

  3. poate omul e mai in varsta, iar in vremea in care a fost botezat termenul „gay” nu avea conotatia actuala, fiind preferat unul din apelativele „faggot”, „queer”, etc.

  răspunde
 6. NICOLETA

  Caz real:tatal,atat de beat era cand s-a dus sa-l declare pe fiu,ca desi nevasta i-a repetet de cateva ori ca fiul trebuie sa se numeasca Alexandru,omul n-a fost capabil sa-si aminteasca numele si a zis la intamplare…Aurel !

  răspunde
 7. alioja

  carlos cu numele, o fi vreo prescurtare, hai ca inteleg. dar si ala cata minte sa aiba sa ii scrie numele complet pe cartonul ala ???

  adica, putea si el sa scrie „juan g. carlos”

  răspunde
 8. stefi

  Poate „Juan Gay” il asteapta pe „Carlos” .. :D

  răspunde
 9. Andrei

  Sau poate e doar o gluma. Poate omul din imagine asteapa un prieten caruia ii face o gluma.

  răspunde
 10. cristi

  Numele englez Gaylord mi se pare mult mai tare.

  răspunde
 11. Ioana
 12. Andrei

  Cabral scuza-mi offtopicul.
  Iti propun tie, si vizitatorilor ce apreciaza credinta:
  http://echilibru.org/propunere/
  Multumesc!

  răspunde
 13. Diana

  Gay e un prenume folosit in țările vorbitoare de limba engleză. A fost folosit mult mai târziu pentru a descrie o persoana de orientare homosexuala. Femininul e Gaye. Poate fi si o forma scurta de la Gaylen si Gaylord pentru băieți, si Gaynell si Gaynor pentru fete. Nimic neobisnuit, as zice. :)

  răspunde
 14. Irina

  Poza asta e doar un exemplu. Sunt multi, foarte multi care isi „pedepsesc” copiii punandu-le nume ciudate..sa zicem.

  răspunde
 15. Eugen
 16. Roxana Nistor

  Probabil ca decat Juan ii apartine de drept..a preluat numele de familie al maicasii: Carlos si pe a lu’ taicasu: Gay.

  răspunde
 17. data

  Cuvantul gay are de putin timp semnificatia de homosexual. Avionul care a aruncat prima bomba atomica, cea de la Hiroshima in 1945, se numea Enola Gay, si nimanui nu i s-a parut ceva ciudat la acel nume.

  răspunde
 18. Raluca Vlad
  Raluca Vlad

  Postul asta mi-a amintit de niste parinti total imbecili, din generatia noastra, care si-au numit fetita „Verginica”

  răspunde
 19. Diana

  Cabral: si care ar fi diferența dintre Tom si Gay? Faptul ca suntem mai mult sau mai puțin homofobi? Cuvântul asta este așa de folosit aici, de chiar nu mai inseamna nimic anormal sau derogatoriu. Zau de se uita oamenii ciudat la cineva numit Gay! C’mon, am pretenții de la tine!
  P.S. Bad day? :)

  răspunde
 20. Isa

  Eu am o colaboratoare in USA pe care o cheama Gay Finch (Gay, prenumele – vesel, zglobiu, Finch, numele de familie – canar)…now, how odd can this be? sa fii femeie si sa te cheme canarul vesel?

  răspunde
 21. Andrew

  Si chiar nu pricep care e problema . Probabil e un nume comun folosit in unele tari . Si in SUA persoanele de culoare isi pun numele acelea etnice inventate si carora albilor li se par ciudate : Shontelle , Shaniqua , Darrel , Facebookisha , Obamaniqua :)) Eu am avut un coleg prin generala pe care il chema Capbatut No bullshit :))

  răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.