Cum le aranjezi… asa te aranjeaza si ele.

fericireaMa refer aici la toate aspectele vietii tale… de la munca si responsabilitati si pana la vacanta si distractie, relatii intime sau de genul celor pe care le ai cu prietenii si cunoscutii.

Pana la urma toate amanuntele astea puse laolalta formeaza universul pe care-l denumim generic viata noastra.

Si cum am ajuns deja la varsta in care stim ca fiecare picatura conteaza… cred ca ar trebui sa fim mai atenti la picaturi.

Scriu asta vazand atatia oameni nemultumiti de viata pe care o duc, frustrati si obiditi constant de minusurile pe care le vad, simt si traiesc.

Si nu scriu asta privind in jos de pe culmile muntelui Happy-happy-joy-joy! ci avand si eu apasarile, neajunsurile si minusurile proprii.

Lasam continuu sa curga amanuntele vietii noastre pe langa noi. Si-apoi suntem nemultumiti, refuzand sa vedem cine este responsabil pentru situatia respectiva.

Da, sunt oameni in fata carora viata intinde un spectacol dezolant, indiferent de cat de mult se lupta ei. Aici nu vorbim despre ei, vorbim despre cei care au in viata lor ocazii sa faca ce trebuie pentru ei si pentru viata lor. Vorbim despre cei care au in fata decizii de care vor depinde anii ce vor urma.

Vorbim despre cei care iau deciziile neinformati, dezinteresati, scaldandu-se intr-o indolenta vecina cu lesinul constiintei de sine.

Ei bine, tot ei sunt cei care peste ani se vor vaita, vor cere de la altii, se vor sprijini pe umerii altora, clamand sonor lipsa norocului din viata lor. Si refuzand sa-si asume propriul rol in desenarea unui prezent incomod.

Cine face asta? Toti facem asta.

Da, desigur, ma poti contrazice. Dar eu nu stiu cine esti, singurul care stie ca degetul aratator este indreptat spre tine esti tu. Si-atunci de ce sa ma contrazici pe mine? Daca tu stai de vorba cu tine si stii ca in momentul asta tu ai facut tot ce trebuia pentru ca pe mai tarziu sa nu existe sanse sa fii arhitectul propriei nefericiri… atunci e bine, inseamna c-am gresit cand te-am inclus si pe tine in lista asta.

Dar daca n-am gresit? Daca ai putea face mai mult pentru tine… n-ar fi pacat sa te incapatanezi sa nu-mi dai dreptate, in loc sa faci ce trebuie pentru tine?

Ar cam fi pacat…

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Cristi
  • 20.07.2013

  Ce ti-e si cu problemele astea 🙂 E greu nene sa fii perfect, apar diverse probleme pe care le poti controla sau nu, depinde de gravitatea lor si de alti factori externi. Una peste alta, viata e frumoasa, cu bune si cu rele!

  răspunde-i
 • Ciprian HUȚIU
  • 17.07.2013

  Mda… cum îmi place mie să zic, referitor la ultimul paragraf: te străduiești să ai dreptate, sau te străduiești să ai succes? 🙂

  răspunde-i
 • EFI VL
  • 17.07.2013

  mie mi se pare ca cel mai bun exemplu este cel legat de ingrasare …

  răspunde-i
 • aWizard
  • 17.07.2013

  Uite d-aia intru eu pe cabral.ro, pentru posturi din astea. Multumesc

  răspunde-i
 • Kriss
  • 17.07.2013

  Eu cred ca asa cum timpul trece, asa si noi suntem intr-o continua miscare si trebuie sa ne adaptam vremurilor…Stii, uneori cand te afli in situatii aparent fara rezolvare, nu multa lume poate sa se detaseze si sa vada lucrurile obiectiv, de aici cred ca vine si toata delasarea si deciziile gresite ale oamenilor. Tarziu realizeaza ca puteau face ceva mai bun pentru ei in anumite momente. zic 🙂

  • Cabral Ibacka
   • 17.07.2013

   Da, dar in afara de timp… de multe ori oamenii au nevoie de interes.
   Dar nu interesul ala meschin, legat de momentul de azi ci de interesul acela profund pentru propria fericire. Si asta lipseste…

  răspunde-i
 • Loading...