Cum facem cu Sebastian?

Nu știu dacă ai copii. Nu știu nici dacă iți dorești. Nu știu daca simți emoția unui părinte atunci când ceva se intâmplă cu puiul lui.

Eu spun ca nu există emoție mai puternică decât cea a unui părinte față de copil.

Nu cred că există fericire mai mare decat cea data de copil, la fel cum sunt conștient că un necaz legat de cel mic îi poate aduce părintelui cea mai adâncă disperare posibilă.

De-aia mi-e și frică să ma gândesc la ce simt părinții lui Sebastian.

Dar nu pentru ei te rog să citești mai departe… ci pentru el, pentru cel mic.

Sunetele lui Sebastian 3Ne povestesc părinții micului: Sebastian Alexandru a venit pe lume pe 6 noiembrie 2013.

A fost un bebelus voinic de 3.555 kg si 53 cm, nascut la termen. A fost un copil dorit si iubit din prima secunda cand a venit pe lume.

Credeam ca nimic nu avea cum sa ne darame de pe culmile fericirii, acolo unde ne-am inaltat cand l-am primit in viata noastra!

Insa fericirea noastra avea sa se zguduie din temelii!

Durerea a fost de nedescris cand ni s-a spus ca este suspect de hipoacuzie…faceam si eu si sotul meu teste cand ramaneam singuri cu bebe… si nimic, nici o reactie…nici o tresarire la sunete deosebit de puternice.

Am facut un test din ADN-ul lui bebe si s-a confirmat, era purtatorul mutatiei genetice responsabile pentru 70% din cazurile de hipoacuzie.

Si asa s-au spulberat toate sperantele cum ca se mai putea intampla o minune…

Asta este prima parte a poveștii. Partea a doua se scrie acum și ne poate avea pe toți părtași… Sebastian ar putea auzi dar doar după ce ar trece printr-o operație.

Iar operația costă 25.000 de euro.

Intră pe blogul deschis pentru el, citește-i povestea și dacă tu consideri că merită… donează cât poți și cât vrei.

Mulțumesc!

p.s. Da, am decis ca pentru o perioadă să scriu cu diacritice. Mă bucur ca am debutat cu un post din categoria ”pentru copii”…

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Cristina
  • 08.11.2014

  Buna Cabral,
  Vin sa va dau de veste despre Sebi! Sebi este bine, a reusit sa faca operatia de implant cohlear bilateral intr-o clinica din Timisoara. Ca un facut operatia a fost realizata pe 6 noiebrie de ziua lui (cand a impinit 1 anisor). Sa fie o coincidenta sau nu… Dumnezeu are grija de toate si de toti… Sebi s-a nascut a doua oara de aceasta data cu auz. Mai multe vesti aici https://www.facebook.com/video.php?v=296012783929411. Multumesc Cabral pentru ca ai facut parte din aceasta minune, multumesc tuturor celor care au crezut in Sebi si care au ajutat la infaptuirea acestei minuni. Cu ajutorul vostru, al tuturor, acest copil va fi tratat ca un copil normal.

  răspunde-i
 • Eliza Sfarti
  • 14.03.2014

  O adaugare: Sebi a fost diagnosticat la Budimex de doctori specialisti. Am facut mai multe teste in aceasta directie. Pierderea lui de auz fiind foarte mare de 100-120 dbl.

  răspunde-i
 • Eliza Sfarti
  • 14.03.2014

  Stefi multumim pentru informatii. Pe site-ul lui Sebastian http://www.helpsebastian.ro, o sa gasiti intreaga poveste si actele medicale care confirma mutatia genetica si cu care noi am putut deja sa ne inscriem pe lista de asteptare de la Budimex. Copilul meu are Hipoacuzie Bilaterala Profunda, deci implantul este singura noastra salvare. Dar avem de asteptat pana in toamna pentru ca Sebi are abia 4 luni. Stim si ca statul deconteaza implantul unilateral si multumim pt asta, insa copilul meu are doua urechi cum avem noi toti. Si daca reusim sa strangem banutii ne dorim sa facem implantul la ambele urechi simultan pentru ca trauma sa se produca doar o data! Multumim inca o data pentru informatii! O zi buna!

  răspunde-i
 • susnescu madalina
  • 14.03.2014

  Eliza, Ionut si Sebi vor reusi sa treaca peste treaba asta cu ceva ajutor asa ca nu stati pe ganduri. “Copilul zambaret” o sa invinga!

  răspunde-i
 • stefi
  • 14.03.2014

  Buna, nu stiu cat ajuta, am sa redau mai jos raspunsul unui f bun medic in domeniu, la rugamintea de a-l ajuta pe Sebastian:

  “implantul cohlear se face in cazurile de hipoacuzii bilaterale sever profunde; nu reiese unde a fost investigat audiologic, doar ca este purtatorul mutatiei genetice de hipoacuzie; probabil ca este o hipoacuzie mare bilaterala…
  este adevarat ca daca are hipoacuzie care necesita implant, este bine de implantat pana in varsta de 2 ani; in Romania exista un program de implant cohlear care asigura un implant cohlear (resursele financiare sunt insuficiente din pacate pentru doua dispozitive per copil)
  fiind atat de mic copilul, in Bucuresti se poate adresa doar intr-un singur loc, Spitalul Budimex, care este cuprins in programul de implant si unde exista lista de asteptare; daca va reusi sa il faca pana in doi ani, asta nu am cum sa stiu, totul depinde de fondurile alocate din program; pentru spitalul nostru este prea mic ca sa faca implantul pana in doi ani.
  in ceea ce priveste implantarea bilaterala, aceasta se poate face simultan sau secvential, adica la distanta una fata de alta; pentru moment este necesar sa ii asigure macar la o ureche auzul
  In tara mai sunt centre la Timisoara, Iasi, Tg Mures, Cluj
  Toate bune”

  răspunde-i
 • […] Restul este chiar aici! Printre altii, promt a fost si Cabral! […]

  răspunde-i
 • Ra
  • 13.03.2014

  Peste 2-3 săptămâni voi avea si eu “urechi” noi. Din cauza lipsei de memorie auditiva mi-e teama ca recuperarea va fi grea, dar am avut noroc sa gasesc 2 proteze auditive care sa mi se potrivească.

  răspunde-i
 • Attilla
  • 13.03.2014

  sunt momente in care multumesc cerului ca am avut noroc ca ambii puradei sa ne fie sanatosi astfel incat sa ni-i putem strica singuri (prin greselile pe care sigur le vom face).

  pe fii-miu tot Sebastian il cheama…asa ca ajutam si noi cu cat putem.
  Multa bafta lui Sebi si parintilor lui!

  răspunde-i
 • Mihai Gagiu
  • 12.03.2014

  Si noi sintem alaturi de parintii lui Sebastian, trecem prin aceeasi incercare si noi cu micuta noastra Sara Alexa.

  Asa este, statul ofera un singur implant. Dar… copiii nostri au doua urechi, nu? Adevarat, va auzi si cu o ureche, dar daca exista posibilitatea sa putem oferi sanse maxime de recuperare si integrare unui copil atit de mic, de ce sa nu o facem? Nu intru in detalii de auz binaural si orientarea spatiala, insa oamenii trebuie sa retina ca un copil implantat la ambele urechi se recupereaza mult mai bine decit cei cu implant unilateral.

  Cred ca sintem singura tara din UE unde statul ofera un singur implant. Pe principiul “lasa ca o sa auda si cu o ureche, e bine si-asa”…

  Ma bucur ca sinteti alaturi de noi si sustineti astfel de cauze. Cabral si Andreea, sinteti niste oameni minunati, mai rar oameni ca voi si in special in showbiz.

  Va pupam!

  răspunde-i
 • Programul national de implant cohlear asigura implantul la o singura ureche. Mama explica :
  “Acesta este si motivul pentru care vom incerca pe orice cale sa strangem banutii pentru ca in toamna cand ar fi momentul ideal pentru implantul lui Sebastian sa il putem face bilateral simultan, pentru ca trauma sa se produca doar o data, pentru ca tot protocolul de analize RMN, Computer Tomograf si alte investigatii sa se intample doar o data, pentru ca el va avea aproximativ 1 an si nu va tine minte prea multe, si pentru ca se va obisnui cu aparatele de mic, le va lua ca atare si le va considera parti din el.”

  Imi permit sa raspund deoarece mama este la medic cu el.

  • Cabral Ibacka
   • 12.03.2014

   Uite că n-am văzut asta, mulțumesc pentru completare.

  răspunde-i
 • Loading...