Sari la conținut

O strada corecta, undeva in Romana. Pentru haosul care domneste pe strazile din jur, asta este chiar o strada linistita.

Gasesc un loc de parcare, pun tabla acolo si-o iau repede la picior, nu voiam sa ajung cu intarziere si deja pierdusem ceva timp cautand un loc de parcare.

Fac trei pasi, vad casa, vad curtea si ma opresc. Casa… maricica, boiereasca. Se vede ca e neingrijita. Pe poarta garajului, ruginita, sta agatat un semn de oprirea si stationarea interzisa. Ruginit si el.

Si prin gard se vede comoara. 5 clasice stau de vorba, acoperite de praf si resturi de frunze, deranjate doar de rugina care le mananca incheieturile.

In fata curtii te priveste amenintator bodyguard-ul grupului, cel care parca trage cu urechea la ce discuta celelalte babe, dar in acelasi timp sta cu ochii pe cei care trec pe strada, sa dea de sase daca apare vreun intrus.

Celelalte doua Renault-uri 16 TS stau grupate ceva mai in spate, ignorand sufletele de dincolo de gard. Ascunse dupa ele, departe de gard, mai timide, stau doua Jaguar-uri XJ6, si ele implicate in discutie.

Cred ca au fost si colege de pension, sau de liceu… Renault-ul 16 TS (una dintre cele 3 masini de succes absolut al perioadei lor) a fost fabricata pana in 1980, iar Jaguarul XJ6 s-a fabricat intre 1968 si 1987. Sunt convins c-au facut scoala impreuna si de-atunci asa au ramas.

Chiar si acum, uitate intr-o curte veche, pe o strada veche, cu rugina veche pe ele, vechi si ele… tot impreuna.

Are ceva magic curtea aia. Da, puteti spune ca-s nebun, dar ascultati-ma pe mine cand va zic… curtea aia are ceva magic.

Ati citit „Christine”? Dar „Lucruri pretioase”, tot a lui Stephen King, ati citit? Cumva, nu ma intrebati cum, atractia ireala si inexplicabila pe care Mr. King o descrie in cartile astea doua este cea pe care o simti atunci cand treci prin fata curtii aleia, unde cele cinci babe stau de vorba.

Surpriza vine, insa, atunci cand iti dai seama ca, asa cum stai tu pe trotuar si le faci poze celor cinci babe din curte… ei bine, o a sasea sta in spatele tau, tot un Jaguar, gata sa te sperie daca indraznesti sa deranjezi dialogul acela care se desfasoara in curte intr-o liniste deplina.

Daca treci pe-acolo arunca un ochi… dar nu insista prea tare, sa nu deranjezi babele.

[pozele-s facute cu Samsung NX300]

19 comentarii despre "Comoara din Alexandru Philippide nr. 8."
 1. vali

  salutare dude, situatia de acolo e de mult asa… prin 2006 cand aveam eu treaba destul de des prin zona avea 7 jaguaruri doar clasice 5 in curte, 2 afara… poate intre timp a mai dat din ele

  răspunde
 2. Revo

  Cât de rău îmi pare de maşinile alea şi cât de curios sunt care o fi povestea locului…

  răspunde
 3. ovidius

  wow. atat casa cat si curtea cu masini emana o eleganta deosebita. chiar este pacat de masinute:(
  asemenea lui Revo, as vrea sa le stiu povestea.

  răspunde
 4. Marius

  Masinile alea Jaguar sunt SUPERBE.

  răspunde
 5. Daniel

  Uau ce e acolo. Motoare V12 fuuuuu :)

  răspunde
 6. Cristi

  Nu inteleg de ce sunt neglijate, sunt exemplare MAGNIFICE!

  răspunde
 7. anca
 8. rares p

  sigur or fi ale lu’ Nicolski…. Statea vis-a-vis, la nr.7. Poate vreun urmas. Sau poate ale vreunui coleg d-al lui. Ar fi o explicatie, nu? Obiecte valoroase, inmatriculate!, coincid cu era, coincid cu locul.

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandru_Nicolschi
  ;)

  răspunde
 9. Alexandra

  Ia-ti nevasta si vineti un weekend in Luxembourg….sa vezi „babe”, zic :)

  răspunde
 10. emilia

  Pai va zic eu, pentru ca acolo am locuit si inca mai am apartamentul de la parter

  răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.