Communication in the Rockstar Church. Live!

Slujba de inviere. Sistem de amplificare astfel incat sa fie toti patrunsi de fiorul care lumineaza si linisteste si… (cunoasteti mesajele, nu incep si eu).

Dupa cum spuneam, sonorizare bunicica, microfon si boxe si amplif destul de bun, nu gajaia, se auzea bine.

La un moment dat incepe nenea popa sa urce vocea, doamnele in varsta tremurau, cei mici erau inmarmuriti, barbatii se uitau la cruce cu piosenie, femeile priveau spasite in jos, si… TI-LU-LI-LU – TI-LU-LI-LU – TI-LU-LII-LUU-LIII (cunoasteti, nokia tunes…).

Toti se irita, adolescentii isi pipaiau buzunarele cu infrigurare in timp ce priviri de foc si para le ardeau cefele, barbatii mai vanjosi deja se uitau roata pentru a vedea nenorocitul care a stricat vraja si magia, doamnele in varsta bodoganeau de zor (off dom’le, tineretul din ziua de azi*) cand se aude soptit dar foarte clar in difuzoare “Alo, nu pot vorbi acum, sunt in slujba. Sun eu cand termin.” Si popa inchide.

Stupoare! Se aud cateva rasete retinute. Doamnele in varsta aproape de apoplexie! In sfarsit… se reia slujba, in cateva minute iar Ti-lu-li-lu (dupa cum spuneam, nokia tunes). “?! Sunt in slubja. Sun eu cand termin!“. N-o mai lungesc, treaba se mai repeta de cateva ori spre deliciul catorva si spre disperarea multora.

Se ajunge la momentul cu cantatul… Isi drege glasul, ia microfonul de pe stativ si incepe cantecul:

Hristos a inviiiiat din morti” si in momentul respectiv ia microfonul de la gura si-l indreapta catre multime, care multimea “cu moartea pe moarte calcand“! Si iar duce microfonul la gura lui (a popii) si zice “Si celor din mormanturi” si iar ia microfonul de la gura lui si-l indreapta catre crowd (yeah!), si the crowd zice “viaaata daaruuiiiin….!“.

This is the one rockstar church!

———————-

* normal mamaie, ca pe vremea matale comunicati prin porumbei, de-aia!

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • […] Ma socam anul trecut cand il vedeam pe regele guta cantand manele in ambulanta. Zilele astea cautam cu cineva, fiecare cu propriul “bagaj de cunostinte”, idioti care incearca sa cante dar sfarsesc prin a ne amuza. Trecand peste Rechinu’ – Omul zapezilor, Ralookas de la Timisoara sau RehDog – Why Must I Cry am ajuns la Florin Maimuta – Pumnii mei minte nu are. Hai sa vedem daca mai are si alta melodie Maimuta asta… si vai mai avea ceva. Individul inregistrase o manea intr-o biserica! Acum nu stim daca preotul a fost de acord cu una ca asta sau daca cei doi (maimuta si cameramanul) au intrat prin efractie. Intr-o tara in care Taraf TV prinde mai bine la tineri decat MTV poate ca asta e metoda de a indrepta tineretul spre credinta. Ciudat insa, credeam ca Biserica se intreapta mai mult spre rock. […]

  răspunde-i
 • anca
  • 03.05.2008

  Si eu am fost un pic dezamagita de noaptea de inviere deoarece nu a fost ca in alti ani,dar a fost bine eu am fost la sf Spiridon si dupa ce s-a terminat slujba s-a facut coada pentru Pasti intr-un fel a fost bine,dar parca preotul nu a cantat asa cum trebuia.

  răspunde-i
 • SILVI
  • 03.05.2008

  Deja-vu:
  ziua de pasti, manastirea Secu, preotul citeste rugaciuni enoriasilor ingenunchiati sub patrafir in chilia lui, cand, ti-lu-li-lu-luuuuu, ” nu pot vorbi, sunt la slujba, sun cand termin” toate aste de trei ori. Ce mai intelege si Dumnezeu din rugaciuni printre atatea intreruperi?
  Mai frumos a fost la Manastirea Neamtu in aceasi zi de Pasti cand calugarii se certau pentru ce facusera sau nu facusera in seara de pasti, in timp ce mutau o framada de nisip pentru construit ceva. Dumnezeu mai are rabdare si in ziua de Pasti, constructiile nu.

  răspunde-i
 • Faninho
  • 02.05.2008

  DJ Popa – Resurrection Mix ([a]Live at Sfantu’ Gheorghe Church)

  răspunde-i
 • Dariana
  • 01.05.2008

  Eu am fost dezamagita anul acesta de Inviere. Am dat de o shleahta de oameni lesinati, n-au mai cantat ca altadata, nu reactionau aproape la nimic, pana si preotul a ramas poza! Parca le era rusine or something… Frig-frig, insa unele lucruri n-ar trebui sa se schimbe. My Opinion.

  răspunde-i
 • kirighi
  • 01.05.2008

  Mie una mi se pare normal .Si sa spun si de ce.Cu toti ne modernizam ,si e normal ca si cei cu strane sa recurga la asa ceva.In primul rand atrag si pe cei tineri,iar in al doilea rand se si destind.
  Oricum eu nu ma numar printre credinciosi cine stie ce.La mine credinta este sa stai departe de relele oamenilor si sa nu faci si tu cea ce nu ti-ar place sa ti se faca tie.

  răspunde-i
 • […] De aceea se si zice: “Multi chemati, putini alesi”… Citeam pe blogul lui Cabral despre noua tendinta si in sanul Bisericii de a se adapta la metodele moderne de comunicare… […]

  răspunde-i
 • Raavi
  • 01.05.2008

  Nu stiu de ce va omorati atat cu “preotii in sus, preotii in jos”… Sunt oameni ca si noi, la fel ca si presedintele tarii, la fel ca si Dalai Lama… Si ei au necesitati ca si noi, si eitrebuie s amearga l atoaleta… Asa ca e mai putin important ce asteptam noi de la ei…. Mai important este ce se intampla in inima noastra si cat de apropiati de divinitate ne simtim, sau cat de instrainati… Deci aveti grija de inima voastra si atat, nu va asteptati ca altcineva sa aiba grija de ea… Parca David spunea in niste cantari: “Eu v-am facut Dumnezei, si voi va inchinati la idoli”… Descoperiti Dumnezeul din voi, si atunci totul va parea imbibat in mireasma divinitatii, chiar si un telefon in buzunarul preotului… De unde stim noi ca Dumnezeu in clipa aia nu se juca cu seriozitatea noastra… Poate dorea sa ne vada razand, nu intristati…

  răspunde-i
 • WaTzaP
  • 30.04.2008

  probabil a fost o atmosfera mirifica :))

  răspunde-i
 • dazz
  • 30.04.2008

  Suna a o noua lege a lui Murphy… 🙂

  răspunde-i
 • Loading...