Ciudatenii de mancare.

V-am povestit pe scurt ca am dat o fuga la Riga, la lansarea Michelin Pilot Alpin 4 (o sa scriu un review complet pe CeRecomand), dar am uitat sa va povestesc despre ce-am mancat la ei…

Ideea e ca La Riga se mananca ok, mi se par la gateala pe aceeasi lungime de unda cu Brasovul, deci e bine. Doar ca… ospatarii iti recomanda in special sa mananci doua chestii: carne de ren si carne de castor.

Eu nu-s cel mai simandicos om din lume, dar nici Nelu Temeraru‘ nu-s… cand vine vorba de incercat chestii noi sunt un om normal.

Dar daca tot m-am dus pan’ la Riga, si daca tot nu-i Letonia o destinatie uzuala de vacanta… am zis ca trebuie incercat renul.

Care arata in farfurie asa:

La gust e un fel de vita dar… mai ciudatica. Problema este ca renul nu se face nici “medium” si nici “well-done”, el se serveste doar “in sange”. Dar pentru mine “in sange” se traduce “inca respira” si n-am cum manca asa ceva. Am luat 3 guri si-apoi am schimbat farfuria cu altcineva de la masa (care-si comandase pui).

Ceva mai tarziu a venit si salata de castor (care la gust seamana cu vanatul pitic), asa ca am putut sa trag linie si sa zic ca am mancat si din astea.

Voi ce ciudatenii ati gustat?

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Diana
    • 15.03.2012

    Avand in vedere ca locuiesc in Arabia Saudita am ajuns sa mananc si carne de camila, ficat de camila si sa beau lapte de camila care aici este foarte apreciat.Gustul nu pot spune ca a fost rau, la inceput am fost retincenta dar apoi m-am obisnuit. Porumbeii sunt foarte gustosi, se gasesc si in supermarketuri. Sauditii dau si 20 de milioane de dolari pe o camila, bineinteles nu orice fel de camila, ci de rasa (exact ca si la cai).

    răspunde-i
  • Marian
    • 15.03.2012

    Caracatita. Ceva sos cu slanina, credeam eu-scoici de fapt. Cal, iepure, fazan, caprioara, mistret, peste uscat la vant- no problem.
    Ceva peste crud si niste oua de nu stiu ce viermi de mare-palolo parca-da nu bag mana-n foc.One time only
    Carnea preparata in sange nu ma incanta dar cu un sos iute langa si o vodca peste- hell yeah! 🙂

    răspunde-i
  • basic_instincts
    • 13.03.2012

    melci….k…eram in delegatie intr-un orasel la mare. restaurantul foarte ok. paradis pt cine apreciaza pestele. plin de lume. tot ce am gustat delicios. la un moment dat la pe unul din platouri erau scoici si melci. scoicile au fost bine venite insa colegii au insistat sa gust si melcii. una ca te chinuiai sa gasesti melcul cu scobitoarea. doi: era sa cad sub masa de greata. dupa vreo 2-3 am profitat din greu de lamaie 🙂 si am revenit la fritto misto 🙂
    oribil. poate sa fie si mama melcului eu asa ceva nu mai gust.

    răspunde-i
  • linuok
    • 13.03.2012

    Am mancat de 2 ori puichite(picioare de broasca) si sunt excelente! As icerca multe chestii mai putin serpi de care am oroare. Un prieten e pe pricipiul chinezilor “din apa nu mananca avioanele si din apa vapoarele in rest totul e de mancare'” 🙂

    • Forum Auto
      • 14.03.2012

      Ai sa ramai surprins dar si carnea de sarpe are un gust apropiat de gustul carnii de pui sau chiar a picioarelor de broasca, deci poti incerca linistit si niste sarpe. 🙂

    răspunde-i
  • dan
    • 13.03.2012

    am mîncat tot felul de lighioane “mîncabile” prin toate co’turile lumii, dar mămăliga cu dulceată din harghita mi-a tăiat pofta de mîncare vreo trei zile

    răspunde-i
  • Jigodie
    • 13.03.2012

    Ai incercat renul? Destul de timid, as spune!!! Imi aduc aminte ca, atunci cand ti-a fost servit, i-ai sterpelit farfuria cu pui Roxanei, numa numa sa nu ingurgitezi intreg agretatul lui Mos Craciun. :))))
    Oricum, atat renul cat si castorul, sunt intersanti la gust.Ciudatenie? Pai…poate ficatul de gasca supraalimentata, numit pretentios foie gras. :))

    răspunde-i
  • Gabriel Toma
    • 13.03.2012

    Alubias con berberechos. Ciorba de fasole cu scoici. O nebunie. Scoicile sunt cam ca alea de la Shell, dar mai mici si sunt puse cu tot cu ”carcasa” in ciorba, care are si un pic de iuteala. Caracatita- de vreo doua ori. Melci- de cateva ori. Buey del Mar, un fel de crab foarte mare foarte delicios. Rabbano- coada de vaca gatita ca un ostropel. Langusta de-aia de doua kile-superdelicioasa. DAR, toate sunt destul de scumpute si, in mod clar, nu sunt destinate sa faca parte din potolul de zi cu zi.A, uitasem de aricii de mare: super-scumpi 🙂

    • Nicoleta
      • 31.08.2012

      Buna, esti cumva proprietarul unui teren de 2000mp din Bran? exista un potential cumparator si nu dau de proprietar. Caut un Gabriel Toma din Spania. Daca nu, imi cer scuze.

    • flo
      • 13.03.2012

      rabo nu rabbano.rabbano e ridiche

    răspunde-i
  • teo
    • 13.03.2012

    Prin China n-ai cum sa te feresti de ciudatenii. Din pacate, in zona Hangzhou – Shanghai nu am vazut decat scorpioni pane. Goangele la frigaruie se gasesc mai spre sud, in Guangdong.

    Ce am incercat? Broaste, tipari, meduze murate, limba de ratza, tot felul de oratanii din mare. Dar top of the pop a fost durianul, cel mai imputit fruct din lume, dar foarte bun daca reusesti sa treci peste miros.

    răspunde-i
  • Ade
    • 12.03.2012

    Stridiileeee astea sa nu le vad … pentru mine sunt (sa ma scuzati )exact ca si cum mi-ar fi scuipat cineva o flegma in gura …. bleach ! In rest traiasca puiul , vita , peste si porcul de altfel cea mai buna leguma nu ? :))

    răspunde-i
  • super_fotbal
    • 12.03.2012

    lacuste prajite am mancat acum ceva ani.
    oricum cea mai oribila chestie pentru mine a fost cand a trebuit sa mananc cap de miel la cuptor! 😐

    răspunde-i
  • Loading...