Ciclaton – când lumea conspiră pentru bine :)

Mi-a scris Oana Batusariu, rugându-mă să sprijin proiectul lor – unul superb, cum vei vedea – cu promovare pe blog. Pentru că Ciclaton mi se pare o chestie foarte tare și foarte bună am acceptat imediat. Dar pentru că ea știa totul mult mai bine decât mine, am rugat-o pe ea să explice. Așa că… se dă acest guest-post despre Ciclaton:

SOS Satele Copiilor CisnadieÎn fiecare zi interacţionăm cu lucruri care ar putea să fie făcute mai bine, cu oameni care ar putea să exerseze mai mult spirit civic şi vedem șanse care nu sunt folosite la întregul lor potențial. Şi după fiecare asemenea moment, sentimentul cu care ramânem e unul amar.

Din când în când, însă, apare șansa să facem ceva pentru a produce o schimbare, pentru a face diferenţa. Sigur, pentru asta e nevoie de voluntari cu voinţă, pasionaţi şi cu valori comune. Din fericire am observat că oamenii cu suflet frumos au un fel de a se găsi unii pe alții.

O astfel de șansă este Ciclaton, o iniţiativă sportivă care îşi propune să pună în mișcare roțile educației. Altfel spus, evenimentul pus pe picioare de un grup de voluntari, va strânge fonduri pentru trei proiecte educaționale:

–          Dă-ți pasiunea mai departe, un proiect Ajungem mari! prin care copiii din centre de plasament participă săptămânal la ore interactive alături de tineri voluntari pe care îi consideră modele de urmat. Fiecare „Bravo” din partea acestora reprezintă o încurajare pentru ca ei să își continue educația.

–          Și eu vreau la școală – SOS Satele Copiilor Cisnădie. Aici sunt găzduiți 70 de copii aflați în situații de abandon. Aceștia au nevoie nu numai de o locuință corespunzătoare, ci și de un mediu sigur și iubitor, care să le asigure sprijinul și resursele pentru a deveni adulți responsabili.

–          Media Lab – Universitatea Alternativă, un spațiu de învățare creat de tineri pentru tineri. Studenții de aici au puterea și curajul să transforme visurile în realitate și sunt tineri care se implică în proiecte cu impact pozitiv pentru cei din jur.

Cum se va desfășura:

Evenimentul are loc între 30 septembrie si 4 octombrie, va porni din și se va încheia în București, și va trece prin 12 orașe, printre care Târgoviște, Bran, Brașov, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe și Ploiești. Pe întreg parcursul de 650 de kilometri vor pedala 14 cicliști de anduranță, iar pe segmente se vor putea înscrie și cicliști temerari. Fiecare ciclist va pedala pentru cauza pe care a ales să o promoveze, iar susținătorii săi vor dona în contul acelui proiect.

Noi credem foarte mult în schimbarea pe care o pot aduce aceste proiecte şi în potențialul enorm de a schimba viitorul unor copii și tineri; și credem și mai mult în ideea că toți putem avea o contribuție, într-un fel sau altul, în beneficiul acestei inițiative.

Și ca să vă lăsăm cu un gând inspirat, care ne-a impulsionat să dezvoltăm Ciclaton, ne vom folosi de cuvintele frumoase ale lui Nelson Mandela:  “O minte ageră şi un suflet inimos fac întotdeauna o combinație formidabilă. Iar când acesteia îi alături o vorbă ori o scriitură cu știință de carte, abia atunci rezultatul va fi ceva cu adevărat special.”

Ai văzut despre ce e vorba… proiectul acesta merită sprijinit. Dacă ai cum… te aplaud dac-o faci! 😉

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...