Chiado cafe Portugal Lisboa

Cel mai bun Pasteis de Nata din Lisabona

Pasteis de Nata? Noi i-am spune tartă.

Englezo-americanii i-ar spune, probabil, mini-muffin.

E o invenție de patiserie de-a portughezilor. O coajă crocantă ce adăpostește un miez moale, dulce și delicios.

E o chestie foarte fină și – atunci când este făcută bine – vine cu un echilibru foarte plăcut între crusta exterioară mai tare și mijlocul moale.

Merge mâncată dimineață-prânz-seara, înainte de masă. În timpul mesei. După masă. Între mese. Peste mese.

Acum… ideea este că vorbim de mâncare. Deci e o treabă complet subiectivă.

Totuși, după ce am făcut ceva risărci, plus probe cu pasteis de nata din mai multe locuri, cred că te pot trimite direct la cel mai bun unul dintre cele mai bune pasteis din Lisabona: Manteigaria (locul 1 la deserturi – Lisabona pe Tripadvisor și locul 2 la general din 4802). Îi găsești pe FB.

Le prepară pe loc, în fața ta (mă rog, în spatele unui geam uriaș).

Faza bună este că ai o parcare subterană pe cinci niveluri, parcare ce este situată fix dedesubtul localului de care zic.

Ia în considerare că e coadă aproape tot timpul (timp de așteptare max 10 minute). Și ia în calcul că dacă vei cumpăra doar 2-3 de persoană… te vei întoarce garantat, să mai iei.

Unii spun că există pasteis de nata (pastel de nata) mai bună la Belem, Pasteis de Belem (locul 3 la patiserii, 82 la general – patiserii pe Tripadvisor). De găsit aici.

Ne-am dus și-acolo…

Și sunt foarte bune și-acolo… dar mai bune la Manteigaria. 🙂

Diferența este că la Pasteis de Belem au locuri de stat jos. 400 de locuri, deci șanse mari să găsești o măsuță chiar dacă e o zi aglomerată.

Și la Belem au fabrica proprie, chiar sub nasul tău…

Vezi că au cozi diferite pentru take-away. 😉

A, și să nu uit… foarte aproape de Manteigaria (ceva mai sus pe stradă) găsești un loc în care poți lua un mic-dejun foarte bun. Au și variante dulci și sărate foarte bune. Uite numai ce-au în vitrină…

Au câteva mese înăuntru și, deși e cam înghesuit, atmosfera e plăcută.

Chiado Cafe se numește (locul 9 la patiserii pe Tripadvisor). De găsit aici.

Poftă bună și vacanță frumoasă! 🙂

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Cristian
  • 14.12.2017

  Yum yum.
  Lisabona e in plan pentru 2018 asa ca o sa incepem si noi cercetarile in curand. Multumesc pentru recomandari. O sa revin sa-mi spun si eu parerea despre tarta asta apetisanta.

  P.s. kudos pentru schimbarea infatisarii paginii. E mai prietenoasa cu dispozitivele mobile.

  răspunde-i
 • Dragos
  • 08.12.2017

  Salut Cabral, daca va place seafood va recomand Polvo à Lagareiro. E caracatita trasa in tigaie, cu condimente, usturoi, cartofi mici copti, o nebunie. 🙂

  răspunde-i
 • Cristina Iftimie
  • 08.12.2017

  În Lisabona am mâncat dulciuri în 3 zile cât nu aș fi mâncat în 2 săptămâni… Dar am mâncat și o pârjoală de cartofi cu pește, acompaniată de un pahar de port alb. Higly recommended. Era undeva pe lângă ‘Elevador de Santa Justa’, țin minte că am stat un pic la rând, dar, sincer, portul acela alb, absolut incredibil. 🙂 Distracție plăcută in continuare!

  răspunde-i
 • Octavia
  • 07.12.2017

  Lisabona e superba! Ia mancarica asta toata buna la pachet, si colinda cele 7 miradouros, si neaparat ruinele manastirii Carmo (sus pe deal fix in spate la Santa Justa Lift). La zoo o sa gasesti un spectacol cu delfini extraordinar de simpatic. Nu stiu daca le ai cu pestele si fructele de mare, dar in Portugalia am mancat cele mai fresh fructe de mare ever! La Costa de Caparica si la un restaurant f modest in Vieira de Leiria (cu un peisaj de zici ca esti la capatul lumii 🙂 ) Happy travelling!

  răspunde-i
 • Loading...