Ce părere am după o săptămână de teste cu iPhone 7: merită doar dacă…

Vorbim de telefoane de top. Că ne convine sau nu, vârful de gamă ajunge să coste mult, despre orice produs am vorbi… mașini, aragaze sau telefoane mobile.

Vorbim de niște sume… grăsuțe. iPhone-ul 7 de 32 de GB costă 3.399 de lei*.

Și e cel mai ”cuminte” la mobilări interioare.

Dacă mergem la capătul celălalt al sforii avem iPhone 7 Plus de 256GB care costă 5.599 de lei*.

Apăi în condițiile astea trebuie să fii nebun să-ți iei așa ceva dacă nu-l pui la treabă.

E ca și cum îți cumperi mașină supersport pentru a merge încet la muncă, în loc să ieși cu ea la joacă pe circuit…

Ce înseamnă să-l pui la treabă?

Să folosești aplicațiile din plin. Dacă folosești doar Facebook, Insta și Whatsapp… n-ai nevoie de Ferrari, o Skoda will do just fine.

Dacă ești genul care muncește de pe telefon, care editează fotografii sau filme, care filmează mult material video ce ulterior va fi editat (pe telefon sau nu)… dacă munca și preocupările tale se bazează în bună parte pe ce poți face cu telefonul mobil… atunci cred că merită banii.

iphone7

Eu acum nu trag linii pentru alții, fiecare crede și face ce vrea, vorbesc despre cum mi se pare după mai multe zile de butonat la un iPhone7 și acum la un iPhone 7 Plus, ca un review personal.

Generația 7 de iPhone mi se pare foarte bună.

Sigur, n-au reinventat apa caldă, au introdus câteva chestii pe care concurența le avea deja implementate, au scos căștile… ceea ce mie încă mi se pare peste mână (cu toate că de cele mai multe ori îmi legam Samsung Level Over pe bluetooth la telefon) și doar ne-au făcut poftă cu noile AirPods, doapele alea spectaculoase anunțate de ei… dar nu le-au pus în cutie. Vor o altă cârcă de bani pentru dânsele…

Apoi… sigur, probabil ar fi fost mai bine pentru toată lumea ca Dual Lens-urile să nu fie valabile doar pe iPhone 7+.

iphone7-dual-lens

Da, am văzut unele exemplare de JetBlack zgâriate deja. Deci cei care au spus că materialul lucios ar putea suferi daune de la cheile de prin buzunare… au avut dreptate.

Și… e waterproof. Da, îl poți stropi și sunt șanse mari să reziste și la o baie în piscină. Dar eu n-aș fi într-atât de optimist încât să îl bălăcesc prea mult.

De ce? Apăi Apple spune că garanția telefonului nu acoperă daune pricinuite de apă. Deci ține… dar n-ai cum să știi cât de mult. Da, am văzut și eu câteva dintre testele făcute de independenți… tot nu pariez.

Ce-am testat? iPhone 7 128GB și iPhone 7+ 256GB.

Pentru capacul meu de WC mâna mea cât lopata de zăpadă e nevoie de varianta Plus. Vine mai bine în mână, au și olteneștii degetele cum să apese cum trebuie pe iconițe.

Se simte din nou că softul este făcut special pentru ecosistemul ăsta, n-ai fragmentare deloc, cele mai multe aplicații par să meargă ca și cum ar rula pe sisteme mult mai mari, nu pe o savonieră mică și îngustă.

Cum înțeleg eu să probez puterea unui telefon?

Nu închid aplicațiile mari. Las deschis Adobe Lightroom, Word, Adobe Photoshop Express și Spark Post, de exemplu. Apoi deschid și Waze, pornesc și Traktor, deschid Facebook Pages… și poate și EyeEm și Snapseed. Plus ce-mi mai cade în mână.

Apoi trec de la una la alta, operând modificări în fiecare dintre ele. Iar el trebuie să meargă curat, fără înghețări, fără ezitări. Dacă o face… e prietenul meu. 🙂

aplicat%cc%a6ii-deschise-iphone-7

Știu, sună a isterie electronică dar sunt destule momente când, în focul luptei, chiar am nevoie să folosesc telefonul ca pe un laptop. Și-atunci n-ai chef sau timp să stai după el, să macine.

Și revenind de unde am plecat… cred că iPhone7 merită banii dacă**:

– ai nevoie de putere mare de procesare;

– ești îndrăgostit de tehnică și tehnologie.

*am luat telefoanele în teste de la evoMAG, mi s-a părut normal să pun prețurile de la ei de pe site. Se poate ca în alte locuri să găsești telefoanele mai scumpe/mai ieftine… nu despre treaba asta vorbim acum. Eu i-am apreciat că s-au agitat să le aibă pe stoc de la început. Și că le-au avut disponibile la teste.

** să nu se înțeleagă greșit… fiecare face ce vrea cu banii lui. Eu când spun ”cred că merită” iau în calcul unele criterii care sunt  – sigur – subiective.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Mitral
  • 17.11.2016

  Am avut 4s( bun telefonul pacat ca nu tinea bateria), acum detin Samsung s6.Iphone sunt telefoane destepte, mai destepte ca tine, dai google sa afli cum inchizi ns ce, stergi mesaje.Samsung este mai usor de utilizat.

  răspunde-i
 • Catalina
  • 16.10.2016

  Sa nu arunci cutia! Mi-o poti trimite sa fac o poza de Craciun si sa ma laud pe facebook!

  răspunde-i
 • Andrei
  • 16.10.2016

  @razvan
  Ar fi bine daca ai da jos cateva kilograme, sau poza e mai veche?

  răspunde-i
 • Catalin
  • 16.10.2016

  Cabral,
  știi ce am mai observat eu din testele “tale” cu iPhone-ul? Ca nu mai ai instalat google+ căci de o luna nu te-am mai citit. Mie așa imi veneau știrile de la tine. 😛
  Spor in toate! si poate iti mai aduce aminte si de noi, cei fără de fb care te urmărim dupa alte platforme 🙂

  • Cabral Ibacka
   • 16.10.2016

   Nope, e o chestie dată de pluginul instalat pe blog, care tot face niște dude. Sper să-l facem să-și revină…
   Mersi!

  răspunde-i
 • Adriana
  • 14.10.2016

  Eu am samsung galaxy 6 edge plus de un an si nu il dau pe nici un telefon nici gratis daca ar fi sa il primesc

  răspunde-i
 • Dora
  • 13.10.2016

  Eram curioasa… Tot roz???? …Stii.. Mai e o problema.. Tot copiii sunt înnebuniti după IPhone… 6 sau 7…nu mai contează… Important e sa fie IPhone… Și să te văd cum îi pot spune copilului ca nu poti sa-l cumperi.. Deși el merita și luna de pe cer… Eu zic ca asta e subiect greu…

  • Maria
   • 04.10.2017

   Uite ca în ziua de azi se cinsidera ca copiii merita orice! Nu cred ca ei merita orice! Eu mi-am strâns singura banii de un Samsung galaxy C5 timp de 9 luni, fără a avea un alt venit inafara de alocație. După ce mi l-am cumpărat și l-am folosit 7 luni l-am scăpat pe jos și s-a dus naibii! Și acum iată-ma fără telefon fiind pregătită emoțional și sufletește sa îmi strâng bani de un nou telefon pt alte 9 luni. Părinții nu au contribuit cu nici un chior la achiziționarea telefonului acum stricat deși au un venit destul de bun… ei considera ca un copil nu merita un telefon de 2.000 de lei

  • Liana
   • 13.10.2016

   Daca virgula copilul e educat cum trebuie, stie ce se poate si ce nu se poate. Singurii care nu ar putea pricepe mi se par cei de la 4 ani in jos, iar la ei in mana nu ar avea ce sa caute asa ceva.

  răspunde-i
 • Adi Online
  • 13.10.2016

  E ca si cum i-ai spune unuia cu bani, sa nu isi cumpere Ferrari ca nu are ce sa faca cu el in Bucuresti. Noi cei care muncim din greu, ne gandim de doua x 10 ori inainte de o achizitie mai mare 🙂

  răspunde-i
 • Remus
  • 13.10.2016

  Cert este ca…merita incercat 🙂

  răspunde-i
 • Florin
  • 13.10.2016

  Si exact asta or sa faca cred 80% din cei care o sa il achizitioneze.Selfie si facebook :).
  Sa se vada la masa la mall pe masa ca au iphone 7 ,ca altfel e ca si cand te duci la mall sa iti cumperi cafea de 2 lei de la automat de cafea si iti dai check in la starbucks:).

  • razvan
   • 13.10.2016

   niciodata nu am reusit sa inteleg boala asta a romanului de a-l arde grija de ce fac altii cu banii lor, care e treaba ta daca eu vreau sa dau banii astia pe un telefon si sa nu il folosesc nici la 10% din capacitate? sau sunt strugurii un picut cam acri?

  răspunde-i
 • Dragos
  • 13.10.2016

  De camera ce ne poti spune in comparatie cu 6s ?

  răspunde-i
 • Loading...