Sari la conținut

De-a lungul vieții mele de sportiv profesionist am învățat ce-ți pot face mesele nefericite.

Și în același timp am învățat cât de mult bine îți poate face o masă sănătoasă pe care o mai și mănânci la timp…

În următoarea perioadă o să am la îndemână (gratuit) sfaturile unui nutriționist foarte bun.

Vreau să-l pun la muncă, să ne scrie* câteva variante de mic-dejun sănătos și care poate face minuni pentru noi.

Înainte de asta aș avea nevoie să-mi spui ce mănânci în mod normal la mic-dejun.

Eu nu pot să n-atac ziua fără zahăr**, așa că un ceai bine îndulcit e acolo. Apoi se adaugă niște sandvișuri hotărâte, cu diverse brânze(turi) și cașcavaluri. Uneori vine fericită și o omletă țărănească cu ceva șuncă sau bacon. Și un pahar mare de apă.

La tine cum e, ce mănânci dimineața?

* bine, dacă n-ai răbdare și vrei să te pui pe treabă încă de pe acum, găsești pe complete-life.ro multe sfaturi de alimentație sănătoasă.

** nu că la mine ar fi perfect…

Complete Life

75 comentarii despre "Ce mănânci la micul-dejun?"
  1. Valentin C.
    Valentin C.

    O cafea. Si in zilele bune un covrig alaturi.
    Ps: Am fost onorat sa cobor cu tine in lift astazi. Daca stiam ca vii, ti.as fi pregatit si tie o cafea :)

    răspunde
  2. Adrian Coman
    Adrian Coman

    Nimic….adica chiar nimic..si din cate stiu este foarte grav. Asadar, ce ar fi recomandat pentru cineva permanent somnoros dimineata si mereu pe fuga? Si ceva probleme la stomac..mereu este loc de ceva in plus ..:)

    răspunde
    • Cabral Ibacka

      Nu mănânci nimic-nimic?
      Întreb nutriționistul și revin…

    • alex

      si pe mine ma intereseaza!

    • Costin

      La fel si aici,… doua cesti de cafea, multe tigari (in masina) si pranzul pe la 12,… asa de vreo 14 ani

    • ROB

      -IAURT ( KEFIR DE LA UNICARM — E CAM CEL MAI BUN KEFIR DE PE PIATA – CA E GROS SI CONSISTENT)
      -SEMINTE DE IN — CATEVA — GEN 50 G
      – TARATE FINE DE GRAU 50-60 g
      -CEREALE ( SUNT LA PROFI ALEA BUNE LA 4 LEI — MARO -MUSLI PARCA ) sau CEREALE DE OVAZ ( SIMPLE, N-AU AROMA )
      – O BANANA TAIATA IN BUCATI MICI , EVENTUAL NISTE BUCATI DE ANANAS SI STAFIDE
      E BINE CAM IN FIECARE DIMINEATA , E SMECHERIE PTR TRANZITUL INTESTINAL

  3. Ioan Săbăduş

    Eu incep ziua cam ase:
    *dimineata pe stomacul gol, bag 10-15ml de palinca cu miere si tinctura de propolis, care a stat inainte la macerat la macerat vreo 30 de zile
    *dupa 10-15 min, incep cu fulgii de orz, grau si ovaz, care sunt amestecati de seara (de catre tata socru) cu iaurt de casa, energizant (in loc de miere) polen crud si resturile de pulpa ce raman de la siropul de afine sau cocaze. Dupa care minim 1 litru de suc de catina sau afine.
    https://www.facebook.com/MiereSabadus/photos/pcb.757703750942097/757703647608774/?type=1&theater
    *dupa vreo 3 ore 2 felii de paine cu pateu, o slanina afumata, usturoi si putina ceapa. De ceva vreme cam sar peste aceasta degustare si merg direct la masa de amiaza (dupa 5-6 ore de la cereale)
    *seara, undeva pe la 22-24, bag capul in frigider incerc sa renunt la paine si o inlocuiesc cu cateva felii de cascaval, vreo doua snitele batute bine de vezi soarele prin ele si daca ma ajuta nevasta, deschid si o bere cu lamaie. Seara mai am obiceiul sa am pofta de ceva dulce si inlocuiesc mancarea de mai sus cu o portie mare de gris (orez) in lapte si pe deasupra cu vreo 3 linguri de albineti.
    Pe timpul zilei musai 1-2 litri de suc (afine sau catina), vreo 3-5 lingurite de energizant, vreo doua de miere cu ghimbir, 1-2 de miere cu alge, … ce imi cade in mana din bucatarie.
    La inaltimea de 1.81 am ajuns la greutatea de 95 de kg, iar pe timpul verii scad cate 2 kg la fiecare stors de miere (ajung undeva la 89 de kg).
    Ii rau, ii bine, deocamdata is sanatos, dar problema ii ca toata greutatea ii depusa pe … burta :)

    răspunde
  4. M.D.

    ou fiert cu cateva bucatele de telemea de oaie si o rosie sau ardei gras/ omleta taraneasca(rar doar in zilele cand sunt acasa pana mai tarziu si am timp de asa ceva)/ un sandvis cu philadelphia si o felie de sunca/ sandvis la toaster cu cascaval/ un iaurt de baut/ iaurt cu ovaz
    +nelipsitul ness (neindulcit)
    cam astea sunt variatele mele de mic dejun. incerc sa mananc cate ceva in fiecare zi ca sa nu ma plictisesc :)) mananc undeva la 6 dimineata si imi tin de foame pana la 11-11 jum

    răspunde
    • Cabral Ibacka

      N-ai spus nimic de apă, ai spus doar de ness.
      Deloc apă?

    • M.D

      Apa cum ma trezesc si apa dupa ce ma spal pe dinti (am un piticut pe creier si trebuie neaparat sa beau putina apa dupa ce ma spal pe dinti :)) )
      Eu sunt una din pers care bea cei minim 2 l de lichide pe zi fara probleme. Uneori si mai mult (adica 2 de apa si inca vreo 500-600 ml drept cafea, ceai)

  5. Svetlana

    Dimineata nu prea mananc sincer…dar cateodata mai beau un pahar de lapte cu cacao sau imi prajesc un ou…problema mea e ca nu imi place sa mananc singura :( si imi astept sotul pana pe la ora 16:30 ca sa mancam impreuna…iar cateodata am surpriza sa nu manance :)) si mai raman si flamanda

    răspunde
    • Cabral Ibacka

      Stai puțin… nu-mi spune că ai zile în care nu mănânci nimic până la 16:30… :( sper să fi înțeles eu greșit.

    • Svetlana

      Ai inteles bine…cred ca deja stomacul meu sa obisnuit cu programul asta si nu cere de mancare.iau vitamina c ptr pofta de mancare dar e la fel.

  6. Adina

    Salut, exact in ordinea asta: 1limonada cu apa caldura, la jumătate de ora fructe, apoi in 10min o cafea. Altfel, un sandwich cu somon si un ou fiert sau cereale cu lapte/iaurt. Limonada rămâne constanta orice as mânca. Sfătuiesc pe toată lumea sa încerce , îți da tonus pentru întreaga zi!
    Te pup, seara buna! Așteptam sfaturile de nutritie( suspectez amestecul sotiei aici….) :p
    Adina

    răspunde
  7. mihai

    Ouă/carne + spanac/ardei gras/fasole/rosii , cum recomanda Tim Ferris (recomand), in maxim o ora dupa ce fac ochi. Fara lactate, cereale sau zahar. Doar in cafea obligatoriu cu lapte si zahar, nu pot altfel. Asta in zilele cand am timp.

    răspunde
  8. alina

    Mic dejun…omleta a la alina:)))) 2 oua și tot ce este prin frigider ce se poate toca și praji. ..delicios….plus apa…

    răspunde
  9. Mirela

    Buna tema, cu nutritia.
    Îmi încep ziua destul de târziu acum( somera fiind de 2 luni jumătate), pe la prânz,adică 12-13 h in funcție de ora la care ma culc( după ce termin de citit)
    Insa, ca un obicei beau apa un pahar( nu glumesc), îmi pregătesc un fresh de portocale, sau mere porto si morcov( sau ce am prin frigider) si cafea.Uneori mai îmi fac brânza de casa si oua in tigaie,sau iaurt de la Lidl( acela grozav grecesc) cu fructe decongelate si miere poate mai adaug musli sau cereale integrale cu fructe si acelea cu miere.Apa plata este cea mai buna prietena a mea.Si ceaiul verde,uneori mai adaug Bucăți tocate de ghimbir in ceai.
    Cafeaua este opțională, nu sufăr prea tare după ea la prima ora.O prefer după ora 10, espresso scurt.
    Cât de grav e? Acum( șomeri fiind) încep micul dejun pe la 12-13 h, la 15 h merg la sala.

    răspunde
  10. valentina

    Sandvisuri cu mezeluri/salam, branza/cascaval, oua sau cereale..ceai/suc de portocale/ciocolata calda..vreau sa stiu cum as putea sa: SOC! ma ingras..am auzit ca un pahar de lapte cu miere pe stomacul gol ajuta? oricum un subiect foarte interesant si folositor ;)

    răspunde
    • Mihaela

      Laptele cu miere ajuta la arsurile stomacale. Eu una consumam mult în perioada sarcinii. Plus ca e sănătos si iti da energie. Nu am auzit sa fie bun pt îngrășat ;))

  11. Radu

    200g de iaurt + 3 felii de paine, 2 felii de paine cu miere si o banana. Cand o sa imi permit o sa renunt sa mananc iaurt cu paine si o sa il mananc amestecat cu diverse cereale (fulgi de porumb,etc).

    răspunde
  12. Claudia

    Buna Cabral, eu de obicei nu prea mananc dimineata, dar mereu cand ma trezesc fug la bucatarie si iau ceva dulce, o minibriosa, o buc de cioco sau o banana. Uneori cand imi fac timp pentru mine , mananc cereale( tarate, fructe confiate, fulgi de porumb, etc) cu lapte de soia, migdale, orez depinde sau iaurt grecesc/soia si nu in ultimul rand o cana mare cu cafea verde

    răspunde
  13. Robert Lazar

    Cum ma trezesc, beau doua pahare mari de apa, dupa care iau pe fuga ce fruct gasesc prin casa. Rontati un croisant, doua la munca, pana la masa de pranz.

    răspunde
  14. Mihaela

    In zilele cu chef de gătit, full irish breakfast+cafea cu lapte. In zilele cu mai puțin chef, cereale fără zahăr cu lapte. Iar în zilele fără chef,doar suc de portocale si baton de fulgi de ovăz și curmale. :)

    răspunde
  15. Ioana Z

    Nu pap nimic dim decat o cafea. :) pe la ora 10 asa ceva usor

    răspunde
  16. Claudiu

    Nimic. Dar absolut nimic. Prima masa a zilei poate aparea oriunde dupa ora 16:00 sau chiar deloc, acesta fiind cazul de ieri de exemplu.

    răspunde
  17. Mihaela

    O cafea fara zahar (prefer cappucciono) si uneori (2-3 ori pe saptamana) :) si o portie de placinta in foietaj („μπουγατσα”) cu crema de vanilie si scortisoara ;) nu e prea sanatos, de asta recuperez seara la alergat :))

    răspunde
  18. Georgiana

    buna,
    Eu sunt una din persoanele alea batute’n cap care nu mananca dimineața in cele mai multe cazuri
    Plec la 7:45 de acasa
    Rar mananc pe la 10-11 o chifla (Brötchen) Cu cașcaval
    Si cam zilnic cafea si țigări
    Nu multe dar in pauze asa la taclale
    Si iar sunt genul care nu mananca singura
    Asa ca prefer de multe ori sa nu mananc pana pe la 16:00
    Iar din cauza asta ma apuca foamea seara tarziu si iar nu e bine
    Singura excepție se face in weekend unde mâncam in familie si facem un mic dejun copios cu masa plină de tot feluri de brânzeturi si salamuri alese cu pâine calda, sucuri de fructe si lapte cu miere, ceai sau cafea
    De arătat arat exact cum va Imaginați
    Disciplina zero deci e clar
    Faza e ca eu toată viata m’am îngrășat încercând sa slabesc
    Slabesc foarte repede, dar pun lafel de repede si de multe ori chiar dublu la loc
    Ultima performanța a fost ca am reușit sa slabesc 36 kg
    Perioada in care m’am saturat de disciplina si mancare
    Multe alimente imi provoacă scârbă
    Deci chiar mi’ar prinde bine sfatul unui nutriționist

    răspunde
  19. Lala

    deschid ochii: apa, 1l bauta cu inghituri mici spre disperarea lu’ ta’su care tre sa stea cu ala micu’ sa pregatesc eu mesele pentru noi doi ( el se descurca singur) eu alaptez, bb aproape 7 luni si il vezi cum batatie prin casa ‘ hai fomeie fa ceva!’ -‘stop joc! imi beau apa ‘menerala’!’

    răspunde
  20. Georgiana

    buna,
    Eu sunt una din persoanele alea batute’n cap care nu mananca dimineața in cele mai multe cazuri
    Plec la 7:45 de acasa
    Rar mananc pe la 10-11 o chifla (Brötchen) Cu cașcaval
    Si cam zilnic cafea si țigări
    Nu multe dar in pauze asa la taclale
    Si iar sunt genul care nu mananca singura
    Asa ca prefer de multe ori sa nu mananc pana pe la 16:00
    Iar din cauza asta ma apuca foamea seara tarziu si iar nu e bine
    Singura excepție se face in weekend unde mâncam in familie si facem un mic dejun copios cu masa plină de tot feluri de brânzeturi si salamuri alese cu pâine calda, sucuri de fructe si lapte cu miere, ceai sau cafea
    De arătat arat exact cum va Imaginați
    Disciplina zero deci e clar
    Faza e ca eu toată viata m’am îngrășat încercând sa slabesc
    Slabesc foarte repede, dar pun lafel de repede si de multe ori chiar dublu la loc
    Ultima performanța a fost ca am reușit sa slabesc 36 kg
    Perioada in care m’am saturat de disciplina (adica 3-4 ore sport pe zi)si mancare care daca e sănătoasa trebuie sa fie multă
    Multe alimente imi provoacă scârbă
    Deci chiar mi’ar prinde bine sfatul unui nutriționist

    răspunde
  21. Ana Maria

    Cum lucrez 12 cu 24, 24 cu 48 ( program de Hotelarie) mananc dimineata astfel:
    In diminetile cand intru tura de zi la munca la ora 7, me trezesc la 5:30 si la 5:45 beau cafea neindulcita , dar cu lapte. No ofense – dar sunt certata cu zaharul rafinat de mai bine de 1 an ( fie el brun, brut, brun). Accept doar zaharul din fructe, legume etc si mierea- dar foarte rar.
    Cand ajung la serviciu- mai bag o cafea cu lapte, si mananc bomboane Halls ( varianta negru/ bleu) sau Airways(dropsuri).
    Dupa 12 de ore de munca ajung acasa seara la ora 20:15 si mananc felul 1 si felul 2. Dus . Somn. Nu neaparat in ordinea asta.

    In zilele cand nu intru in tura de dimineata la serviciu- ma trezesc pe la 12:00, 13:00 sau 14:00 si beau cafea cu lapte.
    Apoi prima masa o iau pe la 18:00- felul 1 si felul 2.
    Apoi rup pe la 20:00-21:00 1, 2 pungi de seminte nesarate . Cateodata si o mandarina/ mar/ clementina.

    Apa beau foarte rar. Ba mai mult beau apa numai noaptea- ma trezesc din somn ca mi-e sete.

    Sunt constienta ca nu e bine deloc cum procedez- dar nu am un program normal de munca ca sa pot respecte niste orare de mese.

    De la o greutate de 86 kg – am ajuns la 73- in 10 luni. Dar mentionez ca la serviciu- statul in picioare si plimbatul prin receptie de la un calculator la altul- a ars caloriile. Miscarea is the key!

    Ana

    răspunde
  22. Radu

    Un pahar mare de apă plată apoi un iaurt natural 400g 1.5% grăsime la care adaug o banană feliată, bucăţi de măr, 2 linguri de stafide şi 2 linguri de migdale măcinate. Când ştiu că nu am timp să îl pregătesc dimineaţa fac treaba asta seara şi îl pun în frigider. Pentru mine micul dejun e cea mai importantă masă a zilei :)

    răspunde
  23. simona florina
    simona florina

    un pahar de lapte desnatat cu o jumatate de lingurita de ness fara cafeina cu doua pastilute de zaharina si doua feliute de paine tostate unse cu un pic de ulei de masline si un pic de sare

    răspunde
  24. maria

    Eu dimineata nu mananc nimic. Si nu beau nimic. Poate o cafea. Pe la pranz rontai repede ceva dar nu mi place sa.mananc singura, asa ca stau pana pe la 7 cand vine sotul. In timpul asta trag de mine sa beau ceva apa pentru ca alaptez. Recunosc, nici n am timp sau chef de gatit si mananc numai prostii

    răspunde
  25. Dana

    Buna! Ma bucur ca o sa vii cu mai multe informatii! Nu prea am incredere sa citesc diverse pe internet si sa le aplic pe propria persoana, asa ca aici stiu ca macar vor veni din partea ta si n-ai nici un motiv sa nu spui adevarul. Iti multumesc!

    Traiesc printre straini. Ma refer la alti europeni :) Toti mananca dimineata cereale cu lapte. Ei bine… Eu nu pot. Daca as bea lapte pe stomacul gol, sau daca as avea doar fructe ori legume cum am mai auzit ca e bine, traiesc cu impresia ca mi-ar provoca surprize in urmatoarea ora, asa ca le evit. De aceea, ca sa stiu ca daca am iesit pe usa iesita sunt, mananc numai sandwichuri si, uneori, cate un ou fiert langa. La sandwichuri, da, mai adaug si cate o rosie, un ardei. Dar macar nu sunt legume simple. Sa le mananc goale dimineata, nu. Si mai obisnuiesc sa beau si lapte cu cacao pe langa sandwichuri. Asta mi-e „apa” de inceput de zi.

    Asa imi incep fiecare dimineata de ani de zile. Nu stiu daca e recomandat sa mananci ce mananc eu, dar pana acum mi-au facut bine. Dar vad ca si tu tot cu sandwichuri incepi ziua.

    Multumesc!

    răspunde
  26. Simona

    Micul meu dejun (atunci cand nu ma trezesc prea tarziu ca sa-l mai pot numi asa) este intotdeauna alcatuit din o omleta din 3-4 oua, fie simpla, cu ciuperci, un ardei rosu si morcov sau multa verdeata. Alaturi, daca am, ador salata de varza murata in saramura, as manca non-stop :) Apa nu beau mai deloc de cand ma stiu, si daca beau, beau apa minerala. Stiuuu ca e foarte rau dar pana acum mi-au iesit bine analizele :) Chiar as vrea sa stiu ce parere are nutritionistul despre apa minerala, deoarece parerile sunt impartite.

    răspunde
  27. Sam

    Dimineata, daca am timp pun de-o cafea. Daca sunt dupa garda si ma duc la al doilea job, atunci bag sigur o cafea. Apoi, pun in tigaie bucatele de branza de oaie, taiata cubulete (e tare de pui masina pe ea in loc de butuc) putin la calit. Alaturi arunc niste ceapa rosie tocata si niste carnaciori subtiri taiati marunt sa se faca putin crocanti. Cand s-au mermelit putin, arunc deasupra la misto 3 oua de tara pe care le amestec in tigaie, nu separat, sa aiba bucati mai mari de albus si galbenus. Apoi zvarl putina iarba (marar, busuioc, patrunjel, ce gasesc) si cand e gata o pun pe o farfurie intinsa sa imi placa ce vad si ca sa prind culoare, trag 3 urme de ketchup picant peste.
    La pranz nu prea apuc, iar masa de seara o sar. O sar fix in partea cu frigiderul, daca plec iar in garda, sau pe partea cu usa spre dormitor daca am noroc sa dorm in noaptea aia.

    răspunde
  28. Alice

    Lapte cu cereale integrale… mai nou lapte de soia (yaks) ca sa nu mi deranjeze bebelusul, caci alaptez. Ai putea intreba nutritionistul Ce anume da colici bebelusului cand alaptez. Si mai merge omleta, biscuiti cu ovaz, prajitura… depinde ce e prin frigider si ce pofta imi vine.

    răspunde
    • Miha

      Buna Alice. Legat de colicii bebelușilor. .. Fasolea, lintea, citricele, mancarea prea condimentata… Cel putin asta mi-a zis medicul neu dupa ce am nascut…

  29. Simona

    Dimineața o încep cu o cafea fără cofeina și în maxim 30 de minute urmează doua felii de pâine integrala (grâu întreg) cu brânză și ulei de măsline/ almette și somon sau carne fiarta rece/ ricotta și gem de afine/ pate/ ou fiert sau ou ochi și o leguma (roșie, ardei, castravete). Încerc să fie cât mai variat, de la zi la zi, și este cea mai importanta masă a zilei.
    Acum mulți ani îmi începeam ziua cu cafea și micul dejun era după prânz, prânzul la cina și cina după… Iar acum suport consecințele, dacă nu am făcut-o de bunăvoie atunci, o fac de bunăvoie acum. Aveți grija de voi!

    răspunde
  30. Andra

    Buna Cabral, eu m.am obisnuit de mult timp sa mananc dimineata lapte sau iaurt cu cereale, sunt unele crocante care imi plac f mult si mai au pruitre ele fulgi de porumb si stafide. Sunt chiar satioase. Si acum in post am inlocuit lactatele cu lapte de soia (nu ma asteptam sa fie atat de bun la gust). O zi faina!

    răspunde
  31. olimpia

    un pahar cu apa calda si lamaie(am 48 kg la o inaltime de 1.60 deci nu e ptr slabit) apoi fructe „la greu”

    răspunde
  32. biosvn

    am depasit limita impusa de 100 kg si din aceasta mare cauza am inceput sa postesc!

    cafea , 2 tigari , cafea, o tigara

    răspunde
  33. Gina N.

    Pai in cursul saptamanii micul-dejun este alcatuit dintr-un sandvis din paine integrala sau cu seminte cu cascaval/ branza si legume, iar pe langa asta o cafea indulcita cu o lingurita de zahar brun, iar cand ajung la serviciu(dupa cca o ora) mai bag un ceai (catina/ ceai verde/ galbenele/ tei). In week-end mai scap o omleta, dar o fac in tigaie antiaderenta unsa cu foarte putin unt.

    răspunde
  34. Moni

    2 oua ochiuri, 1-2 felii de paine neagra, branza/smantana, salam/sunca/carnati si ceai de fructe(fara zahar) sau multivitamine dizolvate in apa.
    63 kile & 179 inaltime

    răspunde
    • Moni

      + uneori mai mananc o ciocolata neagra intreaga dupa micul dejun
      + dupa 2 ore un mar/o banana

      P.S. Iau multivitamine pentru a avea pofta de mancare. Pierd foarte usor din greutate(respirand si atat) si nu prea imi place lucrul asta.

      Poti sa il intrebi pe nutritionist ce sa mancam pentru a avea mai multa pofta de mancare?

  35. angelica

    imediat cum ma trezesc pastila pt tiroida,stau 30 m si dupa atac cafeaua cu lapte,sau ceai cu miere…variez mult ce manac dimineata ,pot manca:o banana(potasiu bun la tiroida) ,sau ceai cu 3 feliute de pesmet,aici se numesc fette biscottate,sau iaurt natural,sau cand mi-e pofta de dulce,orez cu lapte…am dimineti cand beu doar ceai sau cafea,insa toata ziua sunt lesinata de foame si manac mai mult decat in diminetile cand am un mic dejun consistent.pe parcursul zilei bag mult ceai cu miere,in special cand am atacuri de foame,miere putina.

    răspunde
  36. Adrian

    În fiecare dimineață o cafea cu un cub de zahăr brun alături de o omletă consistenă (brânzeturi, legume tocate mărunt, fara sare, puțin piper eventual) și un fruct.

    răspunde
  37. Scorpio

    O cafea mare cu lapte si o lingurita de zahar, doua felii paine prajita sau nu- cu unt si miere. Asta mananc de ani de zile la micul dejun.De cateva ori pe an( deci foarte rar :))))) ) imi fac un mic dejun compus din ou fiert, sunca, cascaval, etc….

    răspunde
  38. marinela

    dimineata un mar ionatan cu 50-60g branza cu mucegai,1l cocteil ceaiuri si dupamasa cand mi se face foame o salata colorata cateodata cu peste alaturi , iar seara depinde de poftele pe care le am . apa beau 3l in afara de ceai foarte rar mananc carne si dulciuri.

    răspunde
  39. Valentin

    Un cliseu care obsedeaza pe toata lumea este:”masa de dimineata este cea mai importanta”.
    Ca sa intelegem cu functioneaza asta,imagineaza-ti un motor diesel fara bujii icandescente(pff,ce metafora).Micul dejun este exact punctul in care incepe sa sfunctioneze metabolismul:mai exact burst ur engine.
    Raspunsul la intrebare: un shake-in fiecare dimineata aceleasi cantitati,aceeasi compozitie:satisfactie maxima!
    Reteta mea:
    -1 lingura seminte de in
    -1 lingura tarate de ovaz
    -1 lingura seminte floarea soarelui
    -1 lingura Goji(sau fructe confiate -sunt mai ieftine)
    -1 iaurt 0,1 grasime
    -1 banana
    Toatea acestea intra in blender si se transforma intr-o pasta gustoasa datorita bananei,sanatoasa datorita proprietatilor semintelor,satioasa datorita taratelor de ovaz.
    Acest shake baut in drum spre birou la ora 9 imi va tine de foame pana la ora 1 cand mananc mancare gatita :D
    O zi draguta!

    răspunde
  40. larisa

    Clătite cu ovăz și banane, miere și un pahar cu lapte. Sau oua bătute cu ciuperci, porumb și cotagge cheese. Sau sandwich cu pâine neagra, cașcaval , ou ochi și șuncă de pui.

    răspunde
  41. Cris-Mary

    Cafea, apa si sandwich-uri. Insa trebuie sa recunosc ca nu in fiecare zi obisnuiesc sa mananc dimineata . In ultimul timp am incercat insa sa fac din asta o regula. Sper sa-mi reuseasca. Viata de sportiv la mine a insemnat antrenament dimineata, apoi scoala si din acest motiv eram pregatita mereu cu ceva de mancare in ghiozdan, masa calda o luam doar seara cand ajungeam acasa.

    răspunde
  42. marina

    Micul dejun e compus din ovaz cu iaurt si o cafea uneori poate o omleta usurica :D

    răspunde
  43. Vera

    Cat timp alaptez, mananc zdravan : paine prajita cu doua oua fierte moi, bine sarate. Sau un castron de cereale de porumb cu rondele de banana, iaurt gras si miere. Apoi pranz cu un fel de mancare (cu carne, ca altfel viata nu are sens). Inca o banana-doua pana in cina. Cina e usoara, iaurt si fructe sau un copanel cu paine sau un castronel de paste. Nici eu n-am problema sa beau 2l/apa pe zi. Si este apa chioara, nu sucuri. Iaurt cu miere si/sau nuci bag destul de des, ca sa inlocuiesc dulciurile la care poftesc ca nebuna. Incerc sa slabesc, fara sa renunt la mancare :D
    Cand mergeam la birou, beam un pahar de apa la trezire. Apoi o cafea-doua, indulcite si cu lapte. La pranz aveam un sandvis cu branzeturi si salata/castravete/rosie. Nu mananc porc, deci fara mezeluri. Mi se intampla destul de des sa treaca ziua si fara acel sandvis. Poate bagam un snickers si adio mancare. Seara ciuguleam cate ceva. Se vedea la silueta, offf.

    răspunde
  44. Paula

    Neata ! Of….niciodata nu mananc la micul dejun ,direct pranzul si cina ,fara gustari fara nimic intre.apa beau ,nu 2 litri dar beau….si ma chinui sa slabesc de cand ma stiu :(

    răspunde
  45. Dana

    neata Cabral , de exemplu azi am mancat la micu dejun, paine prajita cu pasta de avocado ( un avocado, o ceapa micuta vedre , zeama de la o jumate de lamaie si putin ulei de cocos toate blenduite) si o cafeluta cu lapte fara zahar , alta data mai mananc la micul dejun , iaurt fara grasime natural si adaug banane, si kaki cu putina miere , sau cu mango , alt exemplu avocado cu feta sau mozzarela si putina zeama de lamaie sau daca vreau ceva sarat imi fac un suculet din un avocado,un morcov, frunze de telina, lamaie , rosi putina sare si piper si le blenduiesc si un mar :)

    răspunde
  46. GABY

    Neata! Eu „mananc” o cafea printre picaturi in timp ce le pregatesc alor mei ou cu cascaval , o rosioara , masline si ceai.

    răspunde
  47. andrei

    6 sarmale astazi. In rest, oua, cascaval etc si fructe.

    răspunde
  48. sabina

    Kefir cu banana si fulgi de migdale :)

    răspunde
  49. Lili

    Buna Cabral. eu lucrez in domeniul nutritiei si a alimentatiei echilibrate, te FELICIT din suflet pentru idee…daca am sti cate probleme de sanatate putem preveni cu un stil de viata activ si o alimentatie corecta am fi mai atenti la ce mancam si cata miscare facem (e mai bine sa previi decat sa tratezi)
    Legat de micul dejun al meu e simplu: la 6:30 1L de apa, pana la 7 miscare, la 7 servesc un sheik nutritiv + 2 albusuri de ou, si legume crude, sau iaurt degresat. Si am dat un start bun zilei, bineinteles nu doar startul e important ci si intreg parcursul zilei.
    Zile cu start bun si viata minunata iti doresc.:)

    răspunde
  50. Crinn

    Pai…o cana de ceai obligatoriu… mezel obligatoriu , brânzeturi ! :D

    răspunde
  51. Alexandra

    Eu ma trezesc hamesita si am impresia ca daca o sa sar peste micul dejun o sa lesin in drum spre serviciu. Asa ca pentru mine micul dejun este o masa foarte importanta si foarte asteptata. In primul rand galgai niste apa si apoi aleg una din urmatoarele variante:

    – O cana de lapte si paine cu unt si cu miere
    – O cana de ceai si paine cu unt si cu gem
    – 3-4 felii de paine cu: zacusca, salata de vinete, salata de avocado, pasta de masline, unt cu somon afumat etc
    – un ou fiert cu rosii, castraveti, gogosar, branza, ridichi
    – ardei gras umplut cu crema de branza
    – un castron de lapte cu seminte chia si fructe de padure
    – lapte cu cereale
    – diverse salatzele (libaneza cu masline, orientala, de cruditati)
    – omleta
    Sper ca macar v-am dat idei :) acum sunt curioasa si cat de sanatos e :)

    răspunde
  52. Maria

    Buna Cabral,
    Daca tot zici ca intrebi nutritionistul, m-ar interesa ce parere are despre micul dejun compus doar din fructe. Am tinut un fel de dieta, de prin iunie, pana de vreo 2 saptanani, zic un fel, ca nu a fist asa cum scria acolo, ca eu trebuie sa mananc sanatos si mult ( prea mult pt o femeue de 164cm si 52kg); ei bine, la dieta aceasta era micul dejun doar fructe, toata vara si toamna mi-a fost usir cu fructele, acum cred ca m-am saturat si revin la micul dejun clasic, un ceai obligatoriu, si doua feli de toast prajit cu diverse ( de la avocado pana la sunca, pateu sau branzeturi); mai bag un pahar din pulpa de catina cu apa…asta cam pe la 6.30 pm, apoi la birou o cafea cu putin zahar, apa langa, si uneori putina ciocolata amara langa.

    răspunde
  53. Maria

    Scuze pt greseli, sunt pe telefon

    răspunde
  54. Georgia

    In 2 minute de la trezire un pahar cu apa
    La maxim o ora dupa, o cafea cu lapte (fara zahar)+ un croisant cu unt/ fructe/ 300 ml chefir sau lapte batut/ biscuiti digestivi.
    In unele zile cafeaua e inlocuita cu ceai verde (tot neindulcit) sau fresh de portocale/ mere+morcov (cand nu mor de somn si nu am nevoie de cofeina).
    Incerc sa beau peste 2 l apa pe zi, dar nu imi iese zilnic.

    răspunde
  55. Andreea

    Buna ziua! Dimineata obisnuiesc sa mananc 2 oua fierte,(uneori si omleta)cateva feliute de branza o rosie si un pahar de suc de portocale natural. NU beau cafea. Insa la celelalte mese beau foarte multa apa inaintea mesei si in timpul ei. Si cred ca nu este chiar bine.

    răspunde
  56. Claudia

    La noi mereu se serveste micul dejun, daca stiu ca a doua zi e agitatie, pregatesc de cu seara ceva si poate mancam chiar in masina. Problema mea cea mai mare e ca uneori nu mai stiu ce sa inventez sa pregatesc. Cabral, incearca sa schimbi zaharul cu miere sau cu indulcitor din stevie, e mult mai ok, eu am diabetici in familie si am mai invatat de la ei una, alta. Apropo de diabetici, ei trebuie neaparat sa respecte un orar al meselor, mic dejun 8:00, gustare 10:00, pranz 14:00, gustare 17:00 si cina 20:00, probabil si restul ar fi bine sa ne tinem de aceste ore.

    răspunde
  57. Laura

    Nu ies din casa fara sa nu mananc, doar in cazuri de forta majora :)
    Ma trezesc pe la 6 de obicei, si beau un pahar mare cu apa, cam 400 de ml, uneori storc si niste zeama de lamaie. Apoi la micu dejun imi pregatesc o chifla cu seminte, peste care pun cascaval/feta, un ou fiert, pesto de rosii/zacusca/liutenitza (un fel de zacusca bulgareasca de la mama soacra) uneori avocado, felii de rosii, castravete, sau iarna muraturi, rosii uscate, ardei kapia, alteori omleta, oua fierte moi etc, imi place sa fie diversitate nu acelasi ingredient in fiecare zi ca ma scarbesc foarte repede. Alaturi neaparat ceai negru sau verde, imi place si cafeaua dar o beau rar. Incerc pe cat posibil sa evit mezelurile din comert, sunt pline de aditivi periculosi, carne de proasta calitate si foarte scumpe. Dar, micul dejun SUPREM ramane tot acela facut de bunica ( am norocul ca inca mai traieste, si cand merg in vizita, ma rasfata cu micul dejun al copilariei : paine cu ou a.k.a in Ardeal „Bundas kenyer ” sau mai international, ca „french toast” :) doar ca fara zahar si scortisoara ci cu sare , alaturi de un ceai de sunatoare cu lamaie si miere.

    răspunde
  58. Adina T

    Micul meu dejun: apa calduta cu lămâie in fiecare dimineața, este excelenta! Apoi un fruct+iaurt cu seminte (in, chia, floarea-soarelui, ovaz) si ciocolata neagră 85% cacao. :) nu plec niciodată fără sa iau micul dejun, este cea mai importantă masa a zilei pentru mine.

    răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.